Autor: JeSSi | 29.3.2023 | 0

„To je Mirek Dušín, ten ještě nikdy neřekl sprosté slovo.“

Fráze z komiksu, kterou bychom si měli vzít všichni k srdci.

 

Rychlé šípy Duel je karetní hra pro dva hráče, kteří se mezi sebou přetahují o bodované karty. Her s podobnou myšlenkou už pár vyšlo, důvod proč si vybrat tuto je jednoznačně téma, dále potěší asymetričnost stran a spíše menší nároky na herní prostor.

Příprava a průběh hry:

Jeden hráč se ujme balíčku rychlých šípů, druhý Bratrstva kočičí pracky (každý balíček je trochu jiný), mezi hráče se z balíčku tajemství (bodované karty) vytvoří tři hromádky, o které budou soupeři bojovat. Hráči si nalížou na ruku 5 karet a mohou začít. Následně se oba střídají na tahu a mají dvě možnosti:

  • Přiloží skrytě dvě své karty k některé z hromádek tajemství. U každé hromádky tajemství může mít hráč maximálně tři karty. Po zahrání si dobere do pěti karet.
  • Přiloží pouze jednu kartu a tím vyvolají konec kola.

Mezi kartami hráče jsou i akční karty a zbylé karty mají kromě číselné hodnoty zároveň nějaký efekt. Nechybí možnost (za určitých podmínek) podívat se na karty soupeře, nebo karty tajemství. Není to tedy hra naslepo, ale rafinovaný balanc o rozhodnutích, kde blafovat, kde to nechat náhodě a kde jít na jistotu.

Konec hry:

Konec kola spočívá v otočení karet a sečtení jejich hodnot. Kdo měl u dané hromádky tajemství karty s větší hodnotou, získává danou hromádku. Takto se odehrají celkem tři kola. Ten, kdo má na konci těchto tří kol nejvíce bodů, se stává vítězem. 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dračí doupě PpZ - příručka pro PJ
Dračí doupě PpZ - příručka pro PJ
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas