Autor: Bléža | 14.3.2023 | 0

Co teď? Nejlepší bude na čas zmizet. Ne nadarmo jsem Neviditelný muž. Dr. Jekyll si bude muset chvíli poradit sám. Asi za něj mluvil pan Hyde když si myslel že my dva si můžeme vyšlápnout na Drákulu s Sherlockem Holmesem. Tak ať si to vyžere.

Unmatched - souboj v mlze je druhou česky vydanou krabicí ze série Unmatched. Krabice z této série jsou vzájemně kombinovatelné, můžete tak proti sobě postavit jakékoliv postavy. Jde o herní systém, umožňující souboj nejrůznějších postav na herním plánu, a to pomocí karet. Cílem je porazit soupeře či jejich tým.

Postavy jsou ve hře asymetrické - od toho název Unmatched (volně - nesouměřitelní). Mají jiné karty, efekty, pomocníky, způsob pohybu, typ útoku, počet životů... Mapa představuje vždy nějaké prostředí s body, po kterých se dá pohybovat po vyznačených drahách. Ty jsou ještě rozděleny na barevné oblasti. Hráči mohou útočit na sousedící pole, nebo na dálku (pokud mají tu schopnost) v rámci oblasti.

Průběh hry:

Hráč ovládá svého hrdinu, případně pomocníka/y, zahráním karet - může jich mít v ruce až sedm. Karty obsahují informaci, komu je určena (hrdina, pomocník, kdokoliv), zda je útočná, obranná (případně obojí) nebo jde o lest (něco extra, dost často útok na dálku). Může jít zároveň o nějaký efekt či posilovací číslo (prodloužení pohybu či útoku).

Jenže to je jen hrubý základ: asymetričnost se projevuje zejména v rozdílnosti efektů, lstí, využití posilovacích čísel... Každá rozdílnost ctí téma a vychází z definice postavy, tedy jejího předobrazu, nicméně stále platí, že každý může porazit každého.

Hráč má ve svém tahu k dispozici dvě akce, přičemž akce může i opakovat. Na výběr je ze tří možností:

  • Manévr - líznutí karty a pohyb po mapě
  • Léčka - zahrání karty léčka
  • Útok

Souboj v mlze obsahuje dvě mapy (na oboustranném plánu), čtyři figurky hrdinů, žetony pomocníků, otočná počítadla životů, žetony mlhy pro Neviditelného muže a ukazatel Dr. Jekyll, nebo pan Hyde.

Postavy jsou:

  • Neviditelný muž - útok na blízko. Schopnost pohybovat se mezi žetony mlhy, jako by to byly body sousední. A na žetonech mlhy má lepší obranu. Je sám.
  • Dr. Jekyll a pan Hyde - útok na blízko. Schopnost se proměňovat mezi těmito dvěmi postavami. Pak má jiné karty. Jako Hyde utrpí pro manévru zranění. Je sám (ač jsou dva:).
  • Drákula - útok na blízko. Schopnost zraňovat sousedící nepřátele. Pomáhají mu jeho tři nevěsty - sestry. Ty útočí na blízko a mají jen jeden život.
  • Sherlock Holmes - útok na blízko. Schopnost odolnosti proti zrušení efektů karet jeho a karet pomocníka. Pomáhá Dr. Watson s útokem na dálku.
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hry pro předškoláky
Hry pro předškoláky
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas