Autor: Bléža | 9.3.2023 | 0

Použiji šmik a let. Mým mečem ho to bude bolet! Pak si prohlédnu jeho karty, jednu mu zahodím... a následně s Tlachapoudem zdrhnem. To budeš, Artuši, čumět, co se Alenka naučila za zrcadlem!

Unmatched - souboj legend je první česky vydanou krabicí ze série Unmatched. Krabice z této série jsou vzájemně kombinovatelné, můžete tak proti sobě postavit jakékoliv postavy. Jde o herní systém, umožňující souboj nejrůznějších postav na herním plánu, a to pomocí karet. Cílem je porazit soupeře či jejich tým.

Postavy jsou ve hře asymetrické - od toho název Unmatched (volně - nesouměřitelní). Mají jiné karty, efekty, pomocníky, způsob pohybu, typ útoku, počet životů... Mapa představuje vždy nějaké prostředí s body, po kterých se dá pohybovat po vyznačených drahách. Ty jsou ještě rozděleny na barevné oblasti. Hráči mohou útočit na sousedící pole, nebo na dálku (pokud mají tu schopnost) v rámci oblasti.

Průběh hry:

Hráč ovládá svého hrdinu, případně pomocníka/y, zahráním karet - může jich mít v ruce až sedm. Karty obsahují informaci, komu je určena (hrdina, pomocník, kdokoliv), zda je útočná, obranná (případně obojí) nebo jde o lest (něco extra, dost často útok na dálku). Může jít zároveň o nějaký efekt či posilovací číslo (prodloužení pohybu či útoku).

Jenže to je jen hrubý základ: asymetričnost se projevuje zejména v rozdílnosti efektů, lstí, využití posilovacích čísel... Každá rozdílnost ctí téma a vychází z definice postavy, tedy jejího předobrazu, nicméně stále platí, že každý může porazit každého.

Hráč má ve svém tahu k dispozici dvě akce, přičemž akce může i opakovat. Na výběr je ze tří možností:

  • Manévr - líznutí karty a pohyb po mapě
  • Léčka - zahrání karty léčka
  • Útok

Souboj legend obsahuje dvě mapy (na oboustranném plánu), čtyři figurky hrdinů, žetony pomocníků, otočná počítadla životů a ukazatel velikosti pro Alenku.

Hrdinové:

  • Medůza - útočí na dálku. Schopnost zraňovat protivníky v dosahu. Pomáhají tři harpyje s jedním životem útočící na blízko.
  • Král Artuš - útok na blízko. Schopnost posilovat útok. Pomáhá Merlin útočící na dálku.
  • Alenka - útok na blízko. Schopnost měnit velikost. Velká útočnější. Malá lepší v obraně. Pomáhá Tlachapoud s útokem na blízko.
  • Sindibád - útok na blízko. Schopnost posilování pohybu pomocí počtu speciálních karet v odhazovacím balíčku. Pomáhá nosič s útokem na blízko.
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Frostpunk + Zoceleni mrazem CZ
Frostpunk + Zoceleni mrazem CZ
Akt. cena: 85 €
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas