Autor: Polky | 21.2.2023 | 0

Vítejte ve Starém světě, konstelaci planet, které kdysi obývaly mocné civilizace. Všechny však byly postiženy nespočtem hrůzných události, které vše přivedly do záhuby. Nyní je Starý svět pouze místem pro sběratele, takové jako jsi ty! Sběratelé pokladů a všeho cenného, co v těchto končinách zůstalo po prastarých královstvích. Hledáš zde své štěstí a příležitost, to však nebude jednoduchá úloha. Tak spěchej, neboť pohromy, které tu tyto trosky zanechaly, stále zuří! A navíc tu nejsi jediný, kdo se snaží něco ukořistit a nikomu nemůžeš věřit.

Ve hře Disastles budete stavět hrad a sbírat poklady, během toho co se Vás budou snažit zabít nahodilé katastrofy/pohromy (Catastrophe/Disaster), které stále sílí.

Příprava hry:

Každý hráč se vybere svou trůnní místnost, kolem které bude budovat svůj hrad. Vyberete počet pohrom dle obtížnosti (5 a více), ty vám mohou hrad ničit, zamíchají se mezi karty místností, ze kterých budujete svůj hrad.

Průběh hry:

V této karetní hře nebudete mít klasicky karty v ruce, ale vytvoří se tzv. obchod (Shop). Pět karet lícem nahoru, ze kterých si můžou každé kolo hráči brát karty místností a umisťovat je do svého hradu. 

Během svého tahu můžete dělat pouze jednu ze tří věcí:

  1. Vybrat kartu z obchodu a umístit ji do svého hradu.
  2. Provést akci
    • posunout jednu ze svých krajních místnosti nebo
    • prohodit dvě své místnosti nebo
    • použít akci místnosti (některé místnosti s klíčovým slovem Action)
  3. Nedělat nic

Každá karta má na svých hranách 1 až 4 symboly, které představují možnost připojení k další místnosti. Tato připojení je nutno dodržovat (nelze připojit místnost k hraně bez symbolu). Symboly nemusí být pro umístění karty stejné, ale mělo by to být vaším cílem. Souhlasné symboly připojené k sobě představují spojení, které snižuje zranění způsobené pohromou/katastrofou.

Některé karty mají navíc speciální akce, které jsou vždy na kartě jasně popsány. Avšak její aktivace je podmíněná správným připojením na všech označených hranách.

Zbylé karty z obchodu se každé kolo zahazují a dále už se do hry nevracejí. Vždy se vyloží nové z hromádky.

Pokud se vytáhne nebo vyhodí pohroma/katastrofa, okamžitě se aktivuje a musí se vyhodnotit její následky. Každé zranění, které pohroma hráči učiní, znamená odstranění jedné okrajové místnosti ze svého hradu. Pokud byste měli takto odstranit trůnní místnost, hra pro Vás končí.

Konec hry:

Konec hry nastává aktivací a vyhodnocením poslední katastrofy, nebo s posledním přeživším. Vítězem se stává hráč s nejvíce poklady aktivovanými a připojenými k trůnní místnosti. 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zombicide: Undead or Alive - Long Dead Walkers
Zombicide: Undead or Alive - Long Dead Walkers
Akt. cena: 799 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas