Autor: Gawain | 8.2.2023 | 0

Došlo k vraždě, mrtvola stále leží na chodníku. Hráči přebírají roli pouličních soudců a rozhodují o vině a nevině podezřelých.

V háji - neboli 藪の中, Yabunonaka a Hattari - je hra o blafování a dedukci.

Příprava a průběh hry:

Hra se hraje na kola. V každém kole dostane každý hráč jednu z osmi siluet (které jsou očíslovány čísly 2-8 s jednou prázdnou), zatímco tři siluety jsou umístěny doprostřed stolu jako podezřelí a poslední silueta je nazvána obětí (při třech hráčích je ze hry vyřazena silueta č. 2.). Musíte určit, který podezřelý je pachatelem, a buď ho obvinit, nebo nalákat ostatní hráče, aby obvinili někoho, kdo je nevinný.

Všichni hráči se tajně podívají na své siluety, pak je předají vpravo a pak se podívají na novou siluetu, kterou dostali. První hráč se tajně podívá na dva ze tří podezřelých, případně vymění oběť za jednoho z těchto podezřelých. Tento hráč pak umístí pod jednoho z podezřelých barevný žeton obvinění. Další hráč se podívá na dva podezřelé, kteří zatím nebyli označeni značkou obvinění, a poté umístí svou vlastní barevnou značku obvinění, přičemž zakryje všechny žetony, které již u tohoto podezřelého jsou. Takto se pokračuje, dokud všichni čtyři hráči neumístí žeton obvinění, přičemž nikdo se nesmí podívat na právě obviněného podezřelého.

Kolo končí a hráči odhalí podezřelé. Kdo je viníkem? Podezřelý s nejvyšším číslem - s výjimkou, pokud je mezi podezřelými č. 5. V takovém případě je vinen podezřelý s nejnižším číslem. Podezřelý bez čísla je vždy nevinný. Každý, kdo obvinil správného podezřelého, získá zpět svou žeton obvinění. Všechny nesprávně umístěné značky se otočí barevnou stranou dolů a dají se hráči, jemuž patří žeton obvinění na vrcholu hromádky. Žeton prvního hráče se otočí po směru hodinových ručiček, poté začíná nové kolo.

Konec hry:

Pokud má hráč na konci kola osm nebo více žetonů - nebo nemá žádný žeton - hra končí a tento hráč prohrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Motor city
Motor city
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas