Autor: TomiG | 20.1.2023 | 0

3KSES je stolní 3v1 hra od designerského studia BOHEMIARIS. Všechny 3 hry mají jednoduchá pravidla, přičemž hra používá oboustranné herní čipy trojúhelníkového tvaru s výřezy po stranách. Z jedné strany jsou herní čipy potištěné miniaturními malbami znázorňujícími světové architektonické skvosty, z druhé strany jsou ornamenty. 

3KSES - komponenty v krabičce
Komponenty hry 3KSES

 

Hry jsou hratelné ve 2 až 6 hráčích, příprava hry zabere kolem 1 minuty a vlastní hraní pak do 10 minut času na 1 hráče.

 

Hra 3:TAMITADY“:

  • Abstraktní strategie na 7 kol. Trénuje rychlé uvažování a plánování strategií. Každý hráč má na začátku hry CHIPSET, sadu sestavenou z 1 POWERCHIPu a 6 CHIPů.  Herní čipy se k sobě přikládají a pomocí závislostí znaků se navzájem ovlivňují a převrací. Hra se hraje na 7 herních kol a vítězí hráč, který má na konci hry více čipů na své straně. Každým tahem se mění obsah herního pole, změny po přiložení nového čipu se projeví tam i tady, odtud vznikl název hry. POWERCHIP je silnější verze CHIPů,  má 2 schopnosti, pootočit sousední CHIPy do výhodnější pozice a navíc se jeho efekt projeví kaskádově na další vzdálenější řadu CHIPů. 
3KSES | rozestaveno na hru č. 3   TAMITADY

Hra 2: JOINTS, neboli „SPOJKY“:

  • Je středně obtížná hra. Procvičí logické myšlení
    a taktické uvažování, kdy se herní prvky spojují pomocí stejných znaků na boku herních čipů. 66 CHIPů se zamíchá a rozdělí mezi hráče. Pak každý tah přikládá každý hráč ze svého zásobníku čipy na herní plochu, vytváří SPOJKY. Čím více herních čipů leží na herní ploše, tím se daří vytvářet více SPOJEK a čipů se rychleji zbavovat. Hráči začnou taktizovat a přemýšlet o tah dopředu, aby nenahráli protihráči. Vítězí ten hráč nebo tým, který jako první vyprázdní své zásobníky čipů. 
3KSES | rozehraná hra č. 2   SPOJKY

Hra 1: FIND A MATCH, neboli „NAJDI DVOJČE“:

  • Jedná se o nejjednodušší ze 3 her,  trénuje obrazovou paměť. Všech 66 CHIPů obrácených obrazy dolů se po zamíchání rozestaví na herní plochu do 11 šestikusých CHIPSETů. Každý tah obrátí hráč 3 různé CHIPy. Hráči se střídají po tahu, hledají dvojice miniaturních obrázků totožné stavby, kdy jeden z obrazů je celý a druhý obsahuje přiblíženou hlavní část obrazu. Cílem je najít co nejvíce dvojic. 
3KSES | rozehraná hra č. 1   NAJDI DVOJČE

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Talisman - Thé Frostmarch AJ
Talisman - Thé Frostmarch AJ
Akt. cena: 251 Kč
Končí za: 6 hodin

Offcanvas