Autor: Akemi | 15.1.2023 | 0

Tohle mohla být tak dechberoucí plavba do Indie... Aspoň do doby, než vaši loď zastihla nemilosrdná bouře a převrátila ji. Naštěstí se nedaleko nacházel ostrov, ke kterému jste s vypjetím posledních sil doplavali. Přes silné vyčerpání nejste zraněni, avšak cítíte beznaděj. Jak uprchnete z tohoto pustého, neznámého ostrova? Nebo že by snad nebyl tak úplně opuštěný?

V kooperativní, lehce příběhové hře Adventure Island se stanete přeživšími na neznámém ostrově a váš úkol je velice jednoduchý: přežít a dostat se domů. Máte základní tábořiště, ale vše ostatní, od surovin přes jídlo, nástroje či přístřeší už si budete muset sehnat sami. Navíc jen co zapadne slunce, okolo vás se dějí podivné věci.

Hráči hrají společně jako tým, každý hráč si však volí své vlastní akce v průběhu dne. Hra sestává celkem z 5 navazujících příběhových scénářů s několika možnými konci. Ve hře je také větší množství událostí, které pravděpodobně nestihnete během jednoho průchodu hrou všechny odhalit, je zde tedy vidina znovuhratelnosti.

Ve hře bude o vašem úspěchu či neúspěchu rozhodovat náhodova v podobě „dice checks“, nebo-li hodu kostkami pro ověření vašich (ne)úspěchů. Kostky obsahují barevná políčka s různou četností jejich výskytu, přičemž nejčastější jsou zelená, méně častý výskyt mají oranžová a nejvzácnější výsledek hodu je červená. Pomocí barev vám hra napovídá, jak náročná která akce je. Hra také pracuje s mechanikami různých dovedností, konkrétně síly, zručnosti a inteligence, které budete pro odpovídající akce využívat. Každá postava vyniká v nějaké jiné dovednosti a zároveň má také jedinečnou schopnost.

Příprava hry:

Hra obsahuje očíslované, vzestupně seřazené karty pro jednotlivé příběhy, které vám pomohou s přípravou hry a dohledávání karet, na které hra v průběhu odkazuje. Po zvolení scénáře obdržíte instrukce, které karty budete pro zahájení potřebovat. V začátku prvního scénáře bude potřeba karet jen pár, tábořiště a několik míst, jako pláž nebo džungle, které se můžete vydat prozkoumat. Hrou vás bude doprovázet také balíček nočních (hrůzných) událostí, které bude nutné na konci každého dne vyhodnotit. Doprostřed stolu se vyskládají herní žetony, každý hráč si zvolí barvu a postavu a může se jít na věc.

Průběh hry:

Každý herní scénář sestává z několika dní, které odměřuje zásoba karet nočních událostí (pokud nestihnete splnit cíl scénáře dřív, než vám dojde tato zásoba karet, prohrajete hru). Během každého dne má každý hráč 2 akce, které může použít pro vyhodnocení akcí, které poskytují karty vyložené na stole. Hráč také může využít akce na své hráčské desce, pokud mu to okolnosti dovolují. Hráči se střídají v libovolném pořadí, podmínkou je pouze to, že jeden hráč musí odehrát obě své akce, aby mohl začít hrát další hráč. Takto pokračují všichni hráči. Poté nastává noc. Všichni hráči se scházejí v táboře a je na čase se najíst a vyhodnotit noční události „horror cards“. Hra pokračuje příchodem rána, kde se aplikují všechny akce „na začátku dne“, a hra pokračuje stejným způsobem až do úspěšného splnění podmínek daného scénáře, nebo jeho neúspěchu.

Konec hry:

Poté, co byly naplněny podmínky pro splnění scénáře, je možné hru uložit do krabice (která má šikovné přihrádky pro oddělené uložení karet), nebo rovnou pokračovat dalším scénářem. Na konci scénáře vám karta dá pokyny, které karty je nutné ze hry vyřadit, a které karty naopak přidat. Přečtete si úvodní slovo a nový cíl nového scénáře. Princip hry se mezi scénáři nijak nemění, pouze vstupují do hry nové karty. Pokud byl scénář neúspěšný (došly horror cards), hráči musí scénář připravit znovu, jako tomu bylo na začátku hry, a scénář opakovat.

Zajímavosti:

  • Součástí hry je „milníkový arch“ - výpis s milníky, které se pojí s událostmi či kartami ve hře, za jejichž prozkoumání/objevení/splnění si zaškrtnete odrážku v listu. Za sesbírání všech odrážek v určité kategorii získáte různé bonusy do dalších scénářů, což je při hraní velmi užitečné. Hráči videoher tento mechanismus mohou znát pod pojmem „achievementy“.
  • Jedna z hráčských postav je v začátku hry nedostupná a zpřístupní se až během hraní, což hráče vybízí k znovurozehrání hry.
  • Hra má pouze „základní“ nastavení obtížnosti hry, není tedy oficiální cestou možné si hru zjednodušit či ztížit dle potřeby hráčů.
  • Hra neobsahuje sólo variantu hry.
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Karak II + Promo postava
Karak II + Promo postava
Akt. cena: 730 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas