Autor: Jenceslav | 14.12.2022 | 0

Svět Remnant je jen pozůstatkem dřívějších časů, a je plný Grimmů - děsivých nestvůr bez duše, jež chtějí jen jediné: zničit lidstvo. Ve všech 4 královstvích byly založeny školy pro Lovce a Lovkyně nestvůr, kde se nadaní dospívající učí využívat svou Auru, chránící je před zraněními, a Podstatu, jež jim dává zvláštní schopnosti. Ruby Rose, Weiss Schnee, Blake Belladona a Yang Xiao Long právě nastoupily do školy v království Vale a utvořily tým RWBY. Těmto schopným studentkám se postaví kromě Grimmů i zločinci, militantní organizace Bílý dráp a tajemná mladá žena se záhadnými schopnostmi. Týmu RWBY může pomoci i jejich záhadná známá Penny Polendina, která je „připravena k boji“.

RWBY: Combat ready je kooperativní taktická bojová karetní hra, v níž se hráči postupně střídají v souboji proti hlavnímu protivníkovi, dokud mu nesníží jeho auru (zdraví) na nulu. Klíčem je volit správnou kartu útoku nebo obrany ve vhodný okamžik, stejně jako zvolit, zda se soustředit na protivníka, nebo na sekundární úkoly.

Příprava hry:

Každý hráč si vybere jednu z 5 postav, její desku se schopností (semblance), počítadlem zdraví (aurou) a zkušeností, stejně jako balíček základních karet útoků a dovedností. Kdykoliv postava nasbírá dostatek zkušeností, může si vylepšit svůj balíček útoků (náhradou za 1 kartu nižší úrovně) ze svého balíčku pokročilých útoků. Dále se zvolí protivník (Roman Torchwick, Adam Taurus nebo Cinder Fall) a připraví se jeho/její balíček útoků, stejně jako aktivní sekundární úkoly, zahrnující často i balíček pohůnků - Grimmů, zločinců či Bílého drápu.

Průběh hry:

Souboj se skládá z jednotlivých fází, během níž je vždy jedna hrdinka aktivní postavou. Každá fáze je složena z kol hráčů, během kterých mohou dělat jednu akci z následujícího seznamu:

  • Zahrání útočné karty (povinná akce pro aktivní postavu) - asistující postavy si zvolí jiný cíl, než hlavní protivník, případně se přidají do kombinovaného útoku vůči hlavnímu protivníkovi
  • Asistence (využití spodní poloviny herní karty)
  • Akce na sekundárním úkolu
  • Odpočinek (obnovení aury a líznutí karty z balíčku)

Vykládáním soubojových karet určuje hráč aktivní hrdince její bitevní taktiku vůči protivníkovi, jenž může mít Agresivní, Vyvážený nebo Záludný postoj na rubu další útočné karty. Na konci kola se tato útočná karta otočí a porovná se její rychlost s rychlostmi útoků hrdinek v souboji. Kdo je rychlejší, provede efekty na své kartě. Fáze končí, pokud protivník nebo hrdinky omráčí svého protivníka, a aktivní postavou se stane další hrdinka.

Konec hry:

Jakmile protivník ztratí svou auru, je poražen; podobně i hrdinky mohou být poraženy, jestli všechny přijdou o svou auru. Za poražení protivníka i sekundární úkoly hrdinky dostanou zkušenostní body, jimiž mohou vylepšit své útoky... a přichystat se tak na dalšího, mocnějšího nepřítele.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

The South Shall Rise Again - raritka
The South Shall Rise Again - raritka
Akt. cena: 799 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas