Autor: martinsun | 13.12.2022 | 0

Už mám klenoty za 18 bodů. Ještě získám tamtu jednu kartu za dva body a vítězství je moje! Neeeee! Jak je možné, že jsem to neviděl. Můj spoluhráč získal další tah a tím další korunky a já to celé prohrál! Příště budu rychlejší a vrátím mu to! A to příště bude teď. Nachystej další partii!

Ve hře Splendor duel proti sobě stojí dva hráči, kteří se pomocí nákupu karet za žetony drahokamů snaží získat převahu nad svým soupeřem. Hráči si za žetony nakupují karty šperků, které přinášejí vítězné body. Nakoupené karty dávají slevu na nákup dalších karet. Vítězem se stává ten hráč, který jako první naplní jednu ze tří vítězných podmínek.

Otevíráme klenotnickou dílnu - příprava hry:

Doprostřed stolu položíte společný herní plán, na něj vyskládáte žetony drahokamů. Poblíž herního plánu nachystáte 3 svitky výsad a karty královských pomocníků. Vedle plánu vytvoříte společnou nabídku karet klenotů. Nabídka obsahuje klenoty první až třetí úrovně.

Výroba začíná - průběh hry: 

Hráči se střídají ve svých tazích.Ve svém tahu udělá hráč jednu ze tří akcí. 

  • Dobrání 3 žetonů drahokamů - z desky si může vzít až tři drahokamy, které leží vedle sebe,a to jak jako diagonálně tak ortogonálně.
  • Rezervuje si jednu kartu z nabídky a vezme si z desky žeton zlata. Zlato slouží jako žolík - nahrazuje jakýkoliv drahokam.
  • Koupí si kartu. Koupením se myslí její vyložení na stůl před sebe. Karty se kupují buď ze společné nabídky nebo hráč použije jednu z již dříve rezervovaných karet. Každá karta má svoji cenu. Tu je třeba zaplatit žetony drahokamů. 

Volné akce: Ve svém tahu můžete provést dvě volné akce: 

  • Odložení jednoho svitku výsady a sebrání jednoho drahokamu z desky.
  • Doplnění desky novými drahokamy. Drahokamy se doplňují náhodně z pytlíku, do kterého se dávají drahokamy použité při nákupu karet klenotů. Pokud se hráč rozhodne doplnit desku protivník získává jeden svitek výsady.

Královský klenotník - konec hry: 

Konec hry nastává v okamžiku, kdy je splněna jedna ze tří podmínek, které ukončují hru. Hra končí, pokud jeden z hráčů získá:

  • 20 vítězných bodů (na kartách klenotů nebo na kartách královských pomocníků)
  • 10 korunek na kartách klenotů
  • 10 vítězných bodů na kartách klenotů v jedné barvě 

Při splnění jakékoliv podmínky hra okamžitě končí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

GHOST STORIES (EN) - VYPRODANÉ
GHOST STORIES (EN) - VYPRODANÉ
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas