Autor: Revan 007 | 22.11.2022 | 0

Je čas občanské války. Po mnoha letech míru je galaxie znovu v ohrožení, tentokrát z vlastního středu. Skupina rebelů, zvaných Separatisté, se pod vedením vychytralého HRABĚTE DOOKUA vzbouřila, a pomocí obrovské armády droidů terorizuje Vnější okraj. Hrozí, že se Galaktická Republika pod jejich náporem zhroutí. Proto je do bitvy povolána Velká Republiková Armáda klonů a jejich generálové, rytíři JEDI, ochránci míru v galaxii.

Osud Republiky závisí pouze na nich a jejich válečnických dovednostech. 

Star Wars: Klonové války je hra pro 1 až 5 hráčů na jednu hodinu, využívající herního systému hry Pandemic, v níž se ujmete role jednoho z udatných rytířů Jedi v boji proti zlotřilým Separatistům a jejich armádě droidů. Budete cestovat po galaxii, snažit se zažehnávat ohniska rebelie na jednotlivých planetách, bojovat s droidy a především se dvěma Separatistickými veliteli, kteří se pohybují po mapě a způsobují chaos. 

Příprava hry:

Hráči vyberou jednoho záporáka, kterému budou čelit, a připraví jeho figurku, kartu a speciální záporácký balíček. Následně rozmístí počáteční jednotky Separatistů podle otočených karet invaze. Každý hráč si také zvolí vlastního rytíře Jedi, za nějž bude hrát. Rozdají se počáteční karty posil a připraví se balíček misí podle úrovně, dle které chtějí hráči hrát (čím víc, tím je hra težší). Následně se táhne první karta mise a války mohou započít. 

Průběh hry:

Hra se hraje na jednotlivé kroky, které hráči střídavě provádí po směru hodinových ručiček. Zároveň je zcela zásadní diskuze mezi hráči, plánování dalších tahů a herní strategie. 

1. Obnovení karet: Hráči obnoví karty, které byly minulé kolo vyčerpány, aby je mohli znovu použít. 

2. 4 akce: Každý hráč má na svém tahu k dispozici čtyři akce, z nichž na výběr jsou: 

  • Cestování: Hráč přesune svou figurku z jedné planety na planetu sousední. 
  • Posily: Hráč si lízne jednu kartu posil z balíčku. Pokud jich už má sedm, jednu musí nejprve odhodit. 
  • Útok: Hráč na planetě s nepřítelem hodí kostkou a za každý zásah uštědří jedno zranění jednomu z nepřátel. Následně, pokud na kostce padne znak protiútoku, zraní i sám sebe. 
  • Pokusit se o misi: Hráč se může na planetě relevantní ke kartě mise pokusit o její splnění. Hodí se kostkou a přidají se případné bonusy od spoluhráčů. Pokud je počet zásahů roven nebo vyšší počtu zásahů nutných ke splnění mise, hráči uspějí a karta mise je odstraněna ze hry. Na herní plán je umístěna nová. Pokud již v balíčku karet misí nezbývá žádná karta, přechází se k „Finále“, jehož speciální podmínky jsou uvedeny na rubu karty záporáka. 

3. Aktivace záporáka: Pokud na balíčku záporáka leží žeton upomínky, nejdříve vyřešte jeho efekt. Následně se táhne jedna karta z balíčku karet záporáka a vyhodnotí se její zlotřilý efekt. Každý balíček má v sobě jednu kartu „Planeta v obležení“, která ještě více navyšuje hrozbu. 

4. Invaze planet: Z balíčku karet invaze se otočí tolik karet, kolik je momentální stupeň invaze. Za každou „otočenou“ planetu se na ni umístí jedna figurka droida. Pokud by však měla být umístěna čtvrtá, neumisťuje se, a místo toho začíná okupace. Ta se projeví tak, že se úroveň hrozby posune o jeden stupeň a na orbitu planety je umístěna figurky blokády. Ta zabraňuje hráčům plnit na planetě mise a útočit na jakékoliv jiné nepřátele než na blokádu. 

Konec hry:

Hra končí vítezstvím rytířů Jedi a Republiky ve chvíli, kdy je úspěšně splněn efekt Finále na rubu karty záporáka. A naopak, hra končí prohrou Republiky a vítězstvím Separatistů, pokud dosáhne úroveň hrozby sedmého a posledního pole. 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kolekce Marvel Champions | CZ/ENG
Kolekce Marvel Champions | CZ/ENG
Akt. cena: 3100 Kč
Končí za: 4 hodiny

Offcanvas