Autor: Kirke777 | 17.11.2022 | 0

Ve vzdálené budoucnosti se svět změnil v trosky. Vaším úkolem je objevit, co k pádu moderní civilizace vedlo. Buďte obezřetní a poslouchejte pečlivě.

Jedná se detektivní audiopříběh - audiodetektivku, kterou řešíte s pomocí obrázků a za použití aplikace. Skenováním předmětů na kartičkách získáte audio útržky příběhu - zvuky a části rozhovorů, které musíte seřadit tak, aby vytvořily celý příběh, jak se postupně stal. Každý příběh má 6 kapitol, každá kapitola 4 části. Vaším úkolem je nejprve seřadit kartičky v kapitolách a následně i kapitoly, jak šly za sebou. Na konci si po vyřešení poslechnete celý příběh s objasněním případu. Aplikace je zdarma v češtině.

Příprava hry:

Nejprve si stáhnete aplikaci do mobilu/tabletu. Na stůl připravíte 6 kartiček kapitol - jsou z tvrdšího kartonu a mají bílé ohraničení. Ty si rozložíte obrázky nahoru na stole. Dále si z balíčku vyberete 9 karet, které mají v rohu čtyřcípou hvězdu. Ty  umístíte stranou obrázkem dolů a přidáte je do hry, až vyřešíte první polovinu kapitol, tedy karet bez hvězdy. 9 karet bez hvězdy si dáte obrázkem nahoru. Spustíte aplikaci. Vyberete příběh, který chcete hrát, a hra začíná krátkým úvodem do příběhu.

Průběh hry:

Každá část příběhu je reprezentována jedním předmětem. Ten si naskenujete do aplikace a poslechnete kousek hovoru, nejrůznější zvuky, a snažíte se v nich najít podobnosti, tak abyste je mohli přiřadit k sobě a seřadit je, jak šly chronologicky po sobě. Předměty skenujete v pořadí dle svého uvážení. Můžete se k nim opakovaně vracet. Postupně si spojujete jednotlivé útržky a přiřazujete je ke kapitolám, a nakonec seřadíte chronologicky i kapitoly. Pokud by vám na některých zařízeních nefungovalo skenování obrázku, pak lze využít zadávání 3-místných písmenných kódů, které jsou v rohu na jednotlivých kartách. Můžete začít řešit i všech 18 karet najednou, nebo naopak začít třea jen s 6 kartami. Čím víc karet, tím je těžší si nahrávky pamatovat a přiřazovat je k sobě.

Konec hry:

 

Když jste přesvědčení, že máte vše seřazeno, jak má být, přepnete se z režimu Poslouchání do režimu Řešení. Zde nejprve zkontrolujete pro každou kapitolu, zda máte správně seřazeny její části příběhu. Tedy postupně skenujete nebo zadáváte kódy v pořadí, jak předpokládáte, že jdou za sebou. Po zadání poslední části vám aplikace sdělí, zda jste se trefili, nebo zda máte části příběhu špatně seřazeny, či jaký počet částí do dané kapitoly vůbec nepatří či patří. Pokud použijete nápovědu, pak se zároveň dozvíte, o které konkrétní karty se jedná i nápovědu k jejich pozici v kapitole. Po seřazení jednotlivých částí v kapitolách seřadíte stejným způsobem i kapitoly samotné, tedy naskenujete hlavní karty kapitol či zadáte jejich kódy tak, jak si myslíte, že do příběhu patří. Pokud jste se trefili, pak si vyslechnete rozuzlení příběhu. Pokud se netrefíte, musíte zkoušet dál.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Bloodborne: The Board Game – Chalice Dungeon
Bloodborne: The Board Game – Chalice Dungeon
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas