Autor: Rozy | 10.11.2022 | 0

Zase mág... a zase nám leze do laboratoře. Proč nás ti otravní hrdinové nenechají na pokoji? Já zrovna nesu jednu žábu čarodějnici na polévku a už zase s nimi musím bojovat, aby nám nesebrali poklad!

Keep the Heroes Out je hra typu „base defense“ tedy bránění báze - v tomto případě podzemí. Hra trochu připomíná videohry Dungeon Keeper. Hráči zde místo hrdinů hrají za příšery, které brání podzemí před otravnými hrdiny. Jedná se o kooperativní hru a hráči vyhrají, když ubraní svůj nejdražší poklad po celou dobu.

Příprava hry:

Na začátku hry si hráči vyberou scénář a sestaví dílky/místnosti podzemí dle návodu. Každý scénář má nějaká speciální pravidla a karty, které se přimíchají k standardnímu balíčku karet hrdinů.

Dále si hráči vyberou, za které příšery budou hrát. Každý typ příšer má svůj vlastní balíček 10 karet, jiný maximální počet příšer, které může hráč ovládat a jiné startovní místnosti. Unikátní balíček karet a speciální vlastnost každého typu příšer zaručují, že hra je opravdu diametrálně odlišná dle typu příšer, za které hrajete. Můžete hrát např. za jednoho draka, který má 5 životu a hodně útoku na dálku, zato je však pomalý a je sám. Nebo můžete hrát za krysáky, kterých je až 9, umí se rychle množit a podnikají skupinové přesuny a útoky.

V neposlední řadě se zvolí obtížnost hry, která určuje, kolik karet z balíčku hrdinů se bude po každém tahu každého hráče otáčet. Čím více karet, tím více hrdinů bude přicházet a snažit se uloupit poklady.

Průběh hry:

Hráči v každém tahu líznou 5 karet, které jim dávají různé akce, jež mohou použít v libovolném pořadí na různé příšery na plánu, které ovládají. Během tahu se snaží zejména pokládat pasti proti hrdinům do místnosti, otevřít portály pro lepší přesun v podzemí, sbírat a přesouvat suroviny k získání nových karet do svého balíčku, útočit na hrdiny nebo jen k přesunu a prostě k „zablokování“ klíčových místnosti, kde budou sloužit jako maso do mlýnku proti otravným hrdinům. Zde záleží zejména na typu příšer, za které hráči hrají, jelikož každý umí něco líp a má více akcí určitého typu. Po odehrání akcí má hráč možnost zahodit karty z ruky a obnovit nabídku obchodu (z které si může za suroviny během akcí nakupovat nové karty). Následně si hráč dobere do 5 karet na ruku a přichází vpád hrdinů.

Hráči otáčí postupně 1 - 3 karty dle úrovně a vlny hrdinů z balíčku hrdinů a následně umisťují hrdiny do podzemí. Existují celkem 4 typy hrdinů: mág, zloděj, válečník a lučištník. Každý hrdina po příchodu do podzemí spustí svoji speciální vlastnost, např. zloděj odstraní jednu past z místnosti, kde se objevil. Poté hrdinové zaútočí na příšery v dané místnosti, a pokud tam žádné nejsou, tak se snaží ukořistit poklad z dané místnosti, a pokud tam také žádné nejsou, tak postupují do další místnosti směrem k pokladnici a cestou burcují další vyčerpané hrdiny a přiberou je k sobě. Jednoduše se tak může stát, že příšery v okamžiku prohrají, pokud nemají dostatek pastí nebo vlastních těl po cestě, které takto vyburcované hrdiny zastaví. Místo karty hrdiny se může také otočit jedna ze scénářových karet, které mají rozmanité efekty. Po otočení daného počtu karet je na tahu další hráč. Takto tahy pokračují do té doby, než jedna strana vyhraje.

Konec hry:

Po odehrání všech karet z balíčku hrdinů se všechny karty opět zamíchají a nastává tzv. druhá vlna. Hra končí po dvou vlnách nájezdu hrdinů vítězstvím příšer, anebo jejich prohrou pokud hrdinové zvládnou poklad v hodnotě 4 ukořistit dřív. Poklad v hodnotě 4 se nachází vždy v místnosti pokladnice a je potřeba 4 nevyčerpaných hrdinů k jeho ukořistění.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Paladinové Západního království + promo karty
Paladinové Západního království + promo karty
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas