Autor: bazi | 27.6.2022 | 0

Koza! Bílá! Áčko! Céčko! Modrá! Nééé... Bomba! Cože? To už je konec...?

Tripolo je velice rychlá postřehová hra, během níž se hrající snaží co nejrychleji zbavit svého balíčku karet. Hrají přitom tak překotně, že je někdy těžké se vůbec zorientovat v aktuální situaci. Kdo si udrží přehled - a komu půjdou dobře karty na ruku - má nejlepší šanci uspět.

Příprava hry:

Ve hře je celkem 64 karet kulatého tvaru, které kombinují čtyři barvy pozadí, čtyři písmena a čtyři obrázky:

  • bílá, žlutá, červená, modrá
  • A, B, C, D
  • bomba, koza, ryba, hot dog (párek)

Ze všech karet se na začátku oddělí devět pro základní rozložení hry na stole: síť 3 x 3 karet lícem vzhůru. Ostatní karty si rozdělí hrající mezi sebou tak, aby měli všichni stejný počet. Nedělitelný přebytek se odloží do krabičky. Každý tak má svůj vlastní balíček, z nehož si vezme do ruky čtyři karty.

Průběh hry:

Jakmile je odstartováno, každý se snaží z ruky přiložit kartu na některou z devíti základních hromádek tak, aby ke dvěma kartám se stejným prvkem (barvou/písmenem/obrázkem) přiložil třetí a vytvořil souvislou řadu: vertikální, horizontální nebo diagonální. Zvolá přitom právě ten prvek, který má tato řada karet společný. Jakmile kartu odloží, doplní si ze svého balíčku opět do čtyř karet v ruce.

Nejsou tu žádné tahy, žádná kola, všichni hrají současně a snaží se vytvořit svoji trojici dřív, než jim to naruší někdo ze soupeřů. Jakmile se zbaví všech svých karet, zvolají „Tripolo!“ a mají hotovo. Hra se pak může dohrát i k ustanovení celkového pořadí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Secret Weapons of the Third Reich
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas