Autor: Nogglli | 15.3.2022 | 0

Je leden 1977. Velitelství CIA v Langley ve Virginii se dozví o sovětské aktivitě v Rakousku a nemá jinou možnost, než zasáhnout. CIA se rozhodne vyslat členy jejich Divize zvláštních aktivit (SAD - Special Activities Division).

Vídeňská spojka je nová samostatná kooperativní příběhová hra pro 1-5 hráčů navržená Ignacym Trzewiczkem (Robinson Crusoe, Detektiv, Imperial Settlers). Nabízí herní zážitek, který vám a vašim přátelům umožní vžít se do role agentů CIA provádějících tajné operace během éry studené války. Obsahuje 4 mise tvořící jeden epický příběh odehrávající se po celé Evropě – včetně Vídně, Prahy a Berlína v 70. letech. Každá z nich trvá asi 3 hodiny. V závislosti na vašem stylu hraní a dynamice vaší skupiny trvá dokončení celé hry asi 12-15 hodin. Hra využívá detektivní vyšetřovací systém představený oceňovanou deskovou hrou Detektiv: Po stopách zločinu a zároveň přidává špiony a nové mechanismy se špionážní tématikou. Tyto mechanismy vytvořily zcela nový zážitek s funkcemi, které se vracejí ke špionáži z dob studené války. Stejně jako u Detektiva hráči spolupracují jako skupina, dostávají úkoly, sledují stopy, aby vyřešili hádanky a na konci hry odpovídali na otázky. Vídeňská spojka také používá webové stránky Antares, který hráčům umožňuje přístup ke speciálním souborům (jako jsou zvukové soubory z odposlechů) a umožňuje jim dokončit hru odesláním závěrečné zprávy.

Příprava a průběh hry:

  • Kdo jste: Vžijete se do role agentů CIA vyslaných na tajné mise ve střední Evropě během éry studené války. Strhující děj a tematická mechanika ve vás vyvolají pocit, že jste uprostřed historického konfliktu.
  • Co děláte: Komunikujete s místními agenty, policií a informátory, abyste shromáždili zprávy a dokumenty z různých zdrojů – včetně těch nelegálních. Zachyťte a dekódujte vysílání, shromažďujte informace, poslouchejte odposlechnuté konverzace a rozhodněte se, kterou cestou se vydat, abyste porozuměli širšímu kontextu.
  • Zůstaňte v utajení: Každý váš pohyb zvyšuje vaše odhalení nepřátelskými tajnými agenty v jedné ze 4 zón, ve kterých se budete pohybovat na herním plánu mise. Pokud budou vaše aktivity příliš viditelné, velitelství CIA se rozhodne misi zrušit, proto další kroky volte moudře.
  • Dekódujte tajné zprávy: Být špiónem vyžaduje velkou míru důvěry. Každá mise obsahuje kódovou kartou a v závislosti na tom, jak se příběh vyvine, ji budete používat k dekódování tajných zpráv od vašich spojenců a nepřátel! To je jeden z nejpůsobivějších aspektů Vídeňské spojky.
  • Využívejte místní agenty a provádějte tajné operace: Každé město má k dispozici místní agenty, kteří poskytují neocenitelnou pomoc. Nezapomeňte je využít pro důležité úkoly! Existují také další operace, které můžete provést a které odhalí nové příležitosti.
  • Zažijte skutečné historické události: Seznamte se s historickými postavami a navštivte skutečná místa, která měla strategický význam během studené války. Hra vypráví fiktivní příběh hluboce zakořeněný ve skutečných historických událostech. Naši autoři strávili nespočet hodin výzkumem období studené války, vymýšleli zápletku, která působí tak reálně, že si nejste jisti, které části jsou fikce a které se skutečně odehrály v Evropě během studené války.

Konec hry:

Vyberte si svůj konec! Na konci každé mise doporučujete CIA další akce a dozvíte se o jejich výsledcích. To vám umožní plně ocenit prvek kampaně a postupné odhalování cestiček v příběhu, které se vám nejvíce líbily.

---

Vídeňská spojka je perfektní volbou, pokud máte rádi příběhové hry s pohlcujícím vyprávěním a poutavým dějem. Tento fascinující příběh, inspirovaný skutečnými událostmi z Evropy 70. let, by se dal snadno použít jako scénář pro nějakou televizní minisérii. Takže pokud máte rádi televizní pořady jako True Detective, The Spy nebo Mosaic, tak právě tato hra může být pro vás!

Nejedná se o jednodílnou eurohru, kterou hrajete každý den s jinou skupinou. Místo toho se jedná o celé herní večerní dobrodružství, ve kterém na vás budou čekat různé stopy, vodítka a falešné informace, o kterých budete diskutovat hodiny po dokončení. Zahrnuje dešifrování zpráv a analýzu různých zpráv a dokumentů pro účely důkazů. Pokud milujete brainstorming se svými přáteli – toto je hra pro vás!

Vídeňská spojka je první opravdovou špionážní hrou. Pokud máte rádi tento žánr filmů a románů, můžete si konečně zahrát hru o tom, že jste špión. Žádná podobná hra neexistuje.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Prodám Etherfields + Harpy and She-Wolf Campaigns
Prodám Etherfields + Harpy and She-Wolf Campaigns
Akt. cena: 2400 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas