Autor: Mysak | 28.2.2022 | 0

„Pojedeme na výlet?“
„A kam?“
„Třeba do Afriky. Tam je spousta krásných zvířat. Tak nezapomeňte foťáky, určitě pořídíme nádherné snímky.“
...
„Jé, tady je fakt krásně. Ještěže nám domorodci pomohli najít tuhle vyhlídku.“
„To jo, je tu nádherně...a hele ten lemur, jak je fotogenickej!“ :-)
„Hmmm, já ztratil foťák. Jsem si roztrhl batoh a asi mi vypadnul. Ten už nenajdeme.“
„Takovejch fotek, co jsme tam měli. Tak alespoň, že máme ty naše. Akorát ten lemur je fakt posedlej foťákem. Furt mi leze před objektiv.“

Hra ACROSS AFRIKA je dětskou kooperativní hrou, při které procházíte džunglí po předepsané cestičce a fotíte krásu živočišné říše. Některá pole na vyznačené cestě jsou akční. Můžete se tak dostat na pole s táborem, kde můžete uschovat již pořízené fotky, abyste je v průběhu dalšího putování neztratili. Další pole vás vyzvou k líznutí karty události, která se okamžitě vyhodnotí. Některé události jsou pozitivní, jiné negativní. Některá pole Vás zdrží nebo naopak posunou dál, jiná Vám dají možnost vyfotit si místní zvířectvo nebo nasbírat diamanty. Cílem hry je nasbírat potřebné množství fotografií se zvířaty a diamantů.

Příprava hry:

Herní plán, diamanty i karty (událostí, fotografií zvířat) nachystáte během chvilky. Karty událostí se zamíchají na jednu hromádku, karty fotografií zvířat na druhou. Obě leží lícem dolů. Na mapu na předtištěná pole se umístí diamanty.

Průběh hry:

Hráčí se následně střídají v tazích. Každý hráč ve svém tahu hodí kostkou a postoupí o daný počet polí vpřed. Akční pole s teréňákem Vás posune o 3 pole vpřed, naopak akční pole s bambusem/džunglí vás zdrží. Na poli s fotoaparátem pořídíte fotečku = tzn. líznete si vrchní kartu z balíčku fotek. Fotky mají hodnotu 2, 3 a 5 bodů - záleží na kvalitě fotky. Pokud narazíte na akční pole s událostí, líznete si vrchní kartu z této hromádky. Události se vyhodnocují okamžitě. Většina jich je pozitivní, ale občas se přihodí i něco mrzutého.
V případě, že dorazíte do nějakého tábora (po cestě jich je více), můžete si uschovat fotky, abyste je případně v dalším průběhu hry neztratili. Pokud se v táboře setkají dva či více dobrodruhů, mohou si fotky i vyměňovat.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy všichni hráči dojdou do cíle. Ne vždy je to ve stejném kole, záleží na hodech kostkou. Hráči vyhrají v případě, že se jim podařilo během cesty uložit dostatečné množství fotek a diamantů v základních táborech. Fotky se ukládají do připraveného podstavce (ve tvaru krokodýla).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Warhammer 40,000: Terminator squad (nové modely)
Warhammer 40,000: Terminator squad (nové modely)
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas