ALBI: Oznámení z Albi Game Day

Autor: 1a2a3a4 | 18.7.2021 | 18

Vydavatelství Albi v sobotu 17. 7. na svém YouTubovém kanále v rámci živého vysílání: Albi Game Days 2021 – Den první oznámilo, co na nás chystá. Taksi to pojďme projít postupně, jak by měly hry podle aktuálních plánů postupně vycházet v češtině.

Balada je původní česká hra autorů her Bossin' Space (Vesmír útočí) či Velryby ničí svět: Karetní hra, Jindřicha Pavláska a Petra Vojtěcha.

Jedná se o hru typu flip and write (otoč kartu a zapiš) pro jednoho až šest hráčů (pokud si do krabice přidáte víc tužek tak klidně i pro víc hráčů) od osmi let na čtvrt hodinky. Každý hráč se stane jedním z bardů opěvujícím činy hrdiny. Tímto „nápěvkem“ budou zaznamenávat jeho činy tak, aby stvořili co nejvíce strhující (nejlépe bodovaný) příběh. Hra by měla vyjít na přelomu srpna a září letošního roku.

 

 

 

 

Unmatched: Souboj v mlze je samostatně hratelnou hru ze série Unmatched, která se však dá libovolně kombinovat s dalšími hrami a rozšířeními z této série, ze které již dříve Albi vydalo Unmatched: Souboj legend. V oznámeném souboji v mlze najdeme čtyři nové postavy, a to: hraběte Vlada Drákulu, dr. Jekylla a pana Hyda, Sherlocka Holmese (se svým pomocníkem Watsonem) a Neviditelného muže. Hra se dá hrát ve dvou či ve čtyřech hráčích, kdy se každý hráč ujme jedné z postav (klidně i z jiných krabic) a změří navzájem své síly v aréně (na herním plánu) buď jeden na jednoho nebo v týmech dva na dva. Hra by měla vyjít na podzim 2021.

 

 

 

 

 

 

Vampire: The Masquerade – Vendeta je strategická, blafovací asymetrická karetní hra odehrávající se v Chicagu, kde mezi sebou soupeří upírské klany Brujah, Gangrel, Malkavian, Nosferatu, Toreador, Tremere a Ventrue. Jen jeden ze tří až pěti hráčů získá největší vliv a stane se novým Chicagským knížetem. Autoři této hry jsou Bruno Faidutti a Charlie Cleveland. I tato hra by měla vyjít na podzim letošního roku.

 

 

 

 

 

Na podzim letošního roku se pak rozroste i hra Tainted Grail, ke které v Albi vydají celkem tři rozšíření.

Největším přírůstkem bude Tainted Grail: Věky minulé a budoucí. Jedná se o velkou krabici obsahující dvě kampaně, která sa každá může svým rozsahem rovnat základní hře. Najdeme tu kampaň Poslední rytíř a kampaň Věk legend.

Poslední rytíř vás vezme na ostrov Avalon čtyři sta let po událostech z kampaně Pád Avalonu, abyste zjistili jaké důsledky měla vaše rozhodnutí právě před čtyřmi sty lety. Také vás tu čeká nový prvek, který bude ohrožovat vaše nové postavy a kterým budou omrzliny.

Naopak Věk legend se odehrává o šest set let dříve než kampaň ze základní hry Pád Avalonu. Potkáte v něm postavy jako krále Artuše, Lancelota, Merlina a Nimue. Budete tu ovládat celé armády či budovat lidská osídlení. Tyto dvě nové kampaně společně s tou ze základní hry společně tvoří trilogii provázanou napříč tisícem let v Avalonu. 

Další obsah pro Tainted Grail bude Tainted Grail: Ozvěny minulosti. Toto rozšíření obohatí všechny tři výše zmíněné kampaně o osobní příběhy a unikátní vzpomínky pro každou ze 13 postav na které ve hře můžeme narazit. Zjískáte tak jednorázové legendární akce, či natrvalo pro vaši postavu pokročilou schopnost.

No a do třetice nám přibude ještě třináctá postava Niamh, kterou můžete zapojit do libovolné kampaně.

Jan Žižka: Desková hra je v edičním plánu Albi naplánovaná na únor příštího roku (tedy 2022). Bude se jednat o původní českou hru z tvorby Time Slug Studia tedy od stejných autorů jako první zmíněná hra Balada. Půjde o oficiální hru k chystanému filmu Jan Žižka režiséra Petra Jákla. Tato primárně kostková hra označená jako sandbox bude určená pro jednoho až čtyři hráče od desíti let na zhruba tři čtvrtě hodinky. Hráči v roli vůdců družin lapků cestovat po mapě jižních Čech, bojovat s bandity, účastnit se turnajů, obléhat hrady, budete moci pomáhat Zikmundovi či Václavovi a dokonce i prostému lidu a nebo církvi.

 

 

 

 

 

 

 

 

No a nakonec tu máme i něco na rok 2023. Přesněji vyjít by měla v polovině roku 2023 a jedná se o další kousek z produkce Awaken Realms. Tentokrát sci-fi hra ISS Vanguard. Jeden až čtyři hráči v rolích velitelů jenotlivých sekcí lodi budou objevovat planety, střetávat se s protivníky i nebezpečným prostředím, vylepšovat svoji loď a organizovat svoji posádku.

 

 

 

 

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Chicagským knížetem? To jako vážně? Jestli je to ukázka překladu, tak děkuji pěkně :-(

----------
Člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

19.7.2021 19:01:37

@aradraug

1) ne, není to z oficiálního překladu.

2) originál je Prince of Chicago. „Prince“ (apod. tituly v jiných jazycích, například „principe“ ve španělštině) je česky „kníže“. Protože byl tento titul tradičně udělován následníkům trůnu a líným překladem vzniklo také české princ, které se používá výhradně pro následníka trůnu. Hádám, že ale v tomto případě o následníka nejde.

3) co ti vadí na tom, že by chicagští upíři měli mít knížete?

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

19.7.2021 19:09:16

@Wolfsen 

Ad 1) Úleva

Ad 2) Tento historicko-překladatelský exkurs je pro mě novinka. Nicméně i v neoficiálních fan překladech se titul Prince překládal jako Princ, ne jako kníže.

Ad 3) Protože vládce města je (pokud se bavíme o Camarille) Princ.

Nevím, v jaké fázi je překlad, ale stálo by za to prohrabat RPG Forum a podívat se, jak se překládají (spíš překládaly) některé termíny.

----------
Člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

19.7.2021 20:30:16

Jediné co mě zaujalo je Vampire: The Masquerade – Vendeta (rozšíření Tainted Grail jsou určitě také super). Upíři deskovku ještě nemám a PC hru "Vampire: The Masquerade - Bloodlines" jsem si kdysi velice užil (skvělý herní zážitek, ale jinak nejsem žádný znalec tohoto upířího universa) :D

@aradraug: Myslím, že “Kníže” není zas tak úplně špatný překlad (s upíři se často spojuje třeba termín “Kníže temnot” a pod.) - já s tím problém nemám, ale taky si pamatuji, že ve hře byl vládce titulován jako Princ :)

* * * * *
Board games klub, Trenčín

21.7.2021 09:23:00

Vybíráme z Bazaru

Kšá
Kšá
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas