ALBI: Nové party hry na trhu a Bang! Old Saloon

Autor: Wolfsen | 8.9.2017 | 0

Pokračuji v dohánění restů. Už v pondělí uvedlo Albi na trh tři nové party hry - Emaptii, Party Alias: Hádej, kdo jsi a Tvoje tvář má známý hlas. O druhé jmenované jsem už psal při oznámení vydání, takže si posvítím jen na zbylé dvě. Ty jsou navíc obě původně české.

         

Hru tvoří mimo jiné 68 bohatě ilustrovaných karet, ne nepodobným těm z Dixitu. Hra samotná má pak dvě varianty - kooperativní a kompetitivní.

V kompetitivní variantě si hráči v každém kole vyberou jednoho a potom se snaží vybrat ze svých karet tu, která se podle nich bude tomuto hráči nejvíce zamlouva. Vybrané karty se zamíchají a dotyčný hráč z nich vybere dvě, které se mu líbí nejvíce a ostatní ještě tipují, které to jsou. Za to všechno se rozdělují body a kdo získá po určeném počtu kol nejvíce bodů vítězí.

V kooperativní variantě si jeden hráč z mřížky 3x4 karet vybere 3. Ostatním k nim poskytne dvouslovnou nápovědu a podle toho, jak si s ní ostatní poradí, dostane celý tým body. Cílem je nahrát co nejvíce bodů.

Hru ilustrovala Marie Brožová.

Tvoje tvář má známý hlas je party hra na motivy zábavního pořadu TV Nova, se kterou Albi na hře spolupracovalo. Principem je prakticky totožná s Párty Alias: Hádej, kdo jsi, jeden hráč ostatním napovídá, jakou postavu nebo píseň představují - tu mají připnutou ve speciální čelence. Způsob napovídání se losuje zvláštní ruletkou a zahrnuje slovní popis, pantomimu, broukání melodií a kreslení. Pojítkem s televizní show jsou karty s fotografiemi českých celebrit v kostýmech. U takové karty je třeba uhádnout jak českou celebritu, tak postavu, kterou představuje.


 

Dále Albi oznámilo přípravu české verze rozšíření kostkového Bang!u - Old saloon. Tím jsem se zabýval už v reportáži z loňského GenConu.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

KOUPÍM - Battlestar Galactica: Daybreak
KOUPÍM - Battlestar Galactica: Daybreak
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas