ALBI: Game Day 2018

Autor: 1a2a3a4 | 22.4.2018 | 2

V Ústřední knihovně v Praze na Mariánském náměstí se 21. 4. 2018 konal Albi Game Day, kde vydavatelství Albi mimo jiné oznámilo své plány na vydávání lokalizovaných her. A jaké hry to tedy budou?

Anachrony je epická sci-fi hra pro 2 až 4 hráče, kde se hráči stávají vůdci čtyř odlišných „Cest“ soupeřících o nadvládu nad planetou (za pomocí cestování v čase). Cesta harmonie se snaží o obnovu ztracené rovnováhy mezi lidmi a přírodou. Cesta nadvlády, která za jedinou cestu k bezpečné a jednotné budoucnosti považuje řád a přísnou hierarchii. Cesta pokroku usiluje o dokonalost a převahu skrze moc vědy. A Cesta vykoupení spoléhá na věřící a boží všemocnost. Taho hra si úspěšně prošla kickstarterovou kampaní. Hra by mělá být dostupná od září 2018 a její doporučená cena bude 1499 Kč.

   

Yogi střeštěná párty hra pro 3 až 12 hráčů na 5 až 20 minut. Měla by vyjít v létě 2018 (snad již před prázdninami) a doporučená cena bude 299 Kč.

Scythe: Titáni nebes - již dříve oznámené rozšíření ke hře Scythe. Bude stát 799 Kč.

This War of Mine: Příběhy města sutin - již dříve oznámené rozšíření ke hře This War of Mine.

Veverčáci jsou dětská paměťovka, ve které se snažíte zapamatovat si cestu k oříšku, který jste si schovali na zimu. Výjde začátkem prázdnin 2018.

 

Catan: Říše Inků - samostatná hra, v níž se podíváme do Jižní Ameriky.

Siege storm - karetní hra pro 2 hráče

Bang: Ozbrojení a nebezpeční je rozšíření pro již klasickou karetní hru Bang.

Charterstone - legacy hra Jameyho Stegmaiera (Scythe) pro 1 až 6 hráčů. Základní kampaň trvá 12 partií, po těchto partiích však hru nemusíte schovat do šuplíku ale přesně naopak. Po projití celé kampaně dostanete kompletní unikátní herní plán pro hraní worker-placement hry. Pokud byste si chtěli zahrát celou kampaň znovu stačí jen otočit oboustranný herní plán na druhou stranu a pořídit si tzv. recharge pack - nová sada karet (bude také lokalizován) a hrát zcela odznova. Základní hra by měla být v říjnu 2018 za cenu 1499 Kč a cena recharge packu cca 600 Kč.

   

 Seznam připravovaných novinek v češtině

Dalším programem Albi Game Day bylo: 

  • Volné hraní vybraných Albi titulů. Zejména pak novinek Drop It a Lords of Hellas.

  • Mistrovství vesmíru v párty hře Šťastný Candát. Turnaj napěchovaný zábavou bavil nejen účastníky, ale stejnou měrou i přihlížející diváky. Z 16 zúčastněných nakonec zbyli 3, kteří si odnesli věcné ceny.

  • Deskoherní kvíz. Sedm okruhů témat po pěti otázkách, triviálních a zároveň záludných otázkách. Věděli byste, která z her byla v portfoliu Albi první plně lokalizovanou hrou? Kolik se v ČR prodalo her Bang!? Kolik stran mají pravidla ke hře Robinson Crusoe? Poznali byste hru jen podle jejího obalu? V kvízu se utkali jak jednotlivci, tak i dvou- či tříčlenné týmy. Zde se však ukázalo, že víc hlav toho občas ví buď až moc anebo také dvakrát až třikrát nic. Žádný z více než deseti týmů nedosáhl ani na polovinu maximálně možných 35 bodů. I zde se ale nakonec našli tři nejlepší, kteří si odnesli věcné ceny.

  • Živý JOUOB.cast zakončený křtem Lords of Hellas.

  • A na závěr turnaj v chystané novince Yogi.

1a2a3a4 a Dorgen

Zdroj: ALBI Game Day

Sdílet s přáteli:

Komentáře

No teda
Ještě, že jsem tomu Charterstonu v Essenu odolal. A z Anachrony mám teda čelist na podlaze.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

22.4.2018 18:21:42

Anarchrony a Charterstone
Pecka. Těším se.

Charterstone je skvělá hra. Bavil jsem se při všech 12 hrách kampaně.
Už se těším až si to zahraji znovu v češtině s manželkou.

Na Anachrony jsem zvědav. Vizuál, téma mi sedí. Worker placement taky

22.4.2018 19:05:16

debrief
Zajímavá, pohodová akce.
Fajn lidi od Albi, dobré pečivo, zajímavé deskovky.

22.4.2018 19:07:00

Program
Pro příště by mohl být k dispozici nějaký leták s programem. Ptál sem se u stánků a nikdo nevěděl. Bylo mi řečeno, že program znají asi dva lidi. Takový tip pro zlepšení pro příště.

22.4.2018 19:41:00

Program?
Visel na každém sloupu...

BTW pro nasátí atmosféry, jak to na dni vypadalo

https://youtu.be/YyUCf15_zFc

22.4.2018 19:43:47

Pelly
Já přišel v cca jedenáct a jestli tam byl už v tu dobu, tak jsem si ho opravdu nevšiml, což se stát mohlo, ale ani u stánku o tom děvčata nevěděla.

22.4.2018 20:58:07

Pelly & Miner
My ho tam hledali ale marně, a lidé od Albi vůbec byli také zmatení, co kde a kdy je/bude :) + velká výtka ohledně vysvětlení Lords of Hellas.. Byl tam jen jeden člověk, co to jakž takž vysvětloval, ale většina hráčů (včetně nás) musela hru nastudovat namístě.. Samozřejmě jsme to zvládli, ale zamrzí to ohledně času.. :(

23.4.2018 12:39:52

Dejf

Albi Game Day
Ahoj,
co se týče programů, tak ty tam skutečně byly, ale do příště zkusíme informovanost personálu vylepšit.

A co se týče vysvětlování, tak tam na tom rozhodně zapracujeme. Vysvetlovaci měli v předstihu přístup k pravidlům, ale pro příště musíme zajistit před akcí školení i s hrami, což jsme letos nestihli a byla to chyba.

Ale určitě díky všem za účast a doufám, že za rok se uvidíme zas a že se nám povede akci zase posunout o kus dál.

23.4.2018 12:57:16

trochu lepší report než můj...
https://www.youtube.com/watch?v=jMVBVDYxoTg

přímo od albi

25.4.2018 15:47:33

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač: Dobrodružná hra
Zaklínač: Dobrodružná hra
Akt. cena: 1025 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas