ALBI: Frostpunk: Desková hra, Parky: Na cestách a Designer pack skladem!

Autor: Tomoko | 19.2.2023 | 1

Vydavatelství Albi v průběhu minulých dní naskladnilo několik novinek.

 

 

Jednou z velmi očekávaných her tohoto roku je Frostpunk: Desková hra od Awaken Realms, kterou Albi přináší rovnou také s rozšířením Frostpunk: Zoceleni mrazem a dalším doplňujícím obsahem jako jsou plastové miniatury budov, surovin, playmat a další. Autorem je Adam Kwapiński (Lords of Hellas, Lords of Ragnarok, Nemesis, Nemesis: Lockdown, Terracota Army a další), o ilustrace se postarala Agnieszka Dabrowiecka.

Frostpunk: Desková hra je deskoherní adaptací stejnojmenné videohry, ve které se hráči společně zhostí správy poslední malé kolonie v postapokalyptickém světě, který zasáhla krutá doba ledová. V této komplexní kooperativní hře se hráči snaží co nejefektivněji spravovat svou infrastrukturu, zabezpečit potřeby svých obyvatel, hlídat hladinu jejich hladu i nemocí a pomocí unikátního generátoru udržovat teplotu v přilehlých oblastech. Hráči v průběhu hry činí těžká rozhodnutí a každý jejich čin nese další důsledky. Rozšíření Frostpunk: Zoceleni mrazem přináší do základní hry sadu nových karet, které zvyšují znovu hratelnost, přidává také do hry novou (nejtěžší) úroveň obtížnosti a sadu 32 dřevěných komponent, které nahradí původní kartonové komponenty ze základní hry. Hra Frostpunk: Desková hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s udávanou herní dobou od 120 minut výše.

Další hrou jsou Parky: Na Cestách od autora Henryho Audubona. Jedná se o zjednodušenou cestovní verzí rodinné hry Parky od stejného autora. Hráči se ve hře během jednotlivých kol pohybují po destičkách stezky se svojí herní figurkou – turistou a při té příležitosti mohou sbírat upomínky, fotografovat nebo získávat další bonusy za setkání s divokými zvířaty. Na začátku nebo na konci cesty pak smí vyměnit své upomínky za odznaky a pokračovat v dalším putování opačným směrem, dokud nenastane poslední kolo. Na konci hry si každý hráč spočítá body za své odznaky a fotografie a hráč s nejvyšším bodovým skóre se stane vítězem. Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 10 let s herní dobou okolo 30 až 40 minut.

 

 

Další novinkou není přímo desková hra, ale sada Designer Pack, která přináší materiál a pomůcky potřebné pro přípravu prototypu deskové hry. Tato sada je určena všem, kteří si chtějí navrhnout vlastní deskovou hru a obsahuje například čistý oboustranný herní plán, sady karet různých rozměrů, žetony, dřevěné figurky, hrací kostky, kostičky, obaly karet, fixy, přesýpací hodiny a další materiál, který se Vám při tvorbě vlastní hry může hodit.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny LCG - rozšíření Králové ostrovů (CZ)
Hra o trůny LCG - rozšíření Králové ostrovů (CZ)
Akt. cena: 530 Kč
Končí za: 22 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas