Autor: UFOhry | 17.1.2020 | 0

Hockey Game je autentická strategická tahová hra pro dva hráče na motivy ledního hokeje. Vyberte si 1 z 8 elitních unikátních národních týmů a pusťte se do tvrdého boje o pohár na vlastním mistrovství světa.

Příprava hry:

Hráči si určí (nebo vylosují), za jaký tým bude kdo hrát. Po rozlosování si každý hráč vezme karetní balíček (zamíchá jej) a kartu atributů svého týmu. Doprostřed hrací plochy se umístí herní plán s kotoučem ve středovém kruhu. K rozhodcovskému půlkruhu se umístí zamíchaný balíček rozhodčího a časomíra. Poté si každý hráč ze svého balíčku rozdá po pěti kartách. Hra je tak připravena a může být zahájena úvodním buly.


Průběh hry:

Při hře se může hráč ocitnout pouze ve dvou situacích: buď má puk a je tak útočícím hráčem (snaží se vstřelit gól nebo se posunout co nejblíže k soupeřově brance) nebo puk nemá a je hráčem bránícím (bránící hráč se snaží ubránit akci útočníka, získat puk a stát se útočícím hráčem).

Jednotlivá herní kola zahajuje vždy útočící hráč (hráč s pukem), který vybere jeden ze 4 možných pohybů (rychlost, síla, přihrávka nebo střela) a bude se snažit dostat blíže k soupeřově brance nebo vystřelit. O tom, zda je útočníkův pokus úspěšný či nikoliv rozhodne celková hodnota jeho tahu, do které se započítávají hod kostkami, týmové atributy, atributy vyloženého hrdiny, vyložené bonusové karty a vliv rozhodčího. Poté obdobným způsobem provede svůj tah bránící hráč. Výsledné hodnoty se poté porovnají. Ten, kdo má hodnotu tahu vyšší, uspěl. Bránícímu hráči ovšem stačí k zisku puku výslednou hodnotu tahu útočníka pouze dorovnat.


Konec hry:

Hra končí uplynutím hracího času. Ten je ve hře znázorněn kartami rozhodčího, po otočení daného počtu karet rozhodčího končí třetina. Je-li skóre po třech třetinách nerozhodné, následuje prodloužení, v němž se hraje na zlatý gól. Karty rozhodčího se opět všechny zamíchají. Vítězí hráč, který vstřelí více gólů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Munchkin Zombies EN + 2 expansions
Munchkin Zombies EN + 2 expansions
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas