Detektivka: Pohled ducha

Prodávané předměty: Detektivka: Pohled ducha (hra přiřazená bez uvedení čárového kódu)
Prodávající: tomplu [bazar index: 27 0 0 ] zobrazit všechny inzeráty prodávajícího
Stav hry: Hrané, ale jako nové
Cena: 130 Kč
SafeTrade: Prodejce nabízí možnost obchodu formou SafeTrade (Jak to funguje?)
Příhozů: 1
Nejvýše přihazující: Mikees2 [bazar index: 43 0 0 ]
Končí za: Již skončeno

„Pomozte mi! Na tomto hrozném místě straší Macbethův duch.“ Podíváte se na sebe. Duchové přece neexistují. Musíte přijít na to, kdo za tím stojí a kdo usnesl Effie.

Detektivka: Pohled ducha je kooperativní detektivní hra (můžete hrát i sólo), ve které se snažíte vyřešit případ ve zchátralém muzeu, kde podle výpovědi správce straší a kde zmizela správcova kolegyně Effie. Hra je řízena balíčkem 62 karet - ze čtyř z nich si na začátku hry sestavíte 3D model místa činu a zbývající karty vám budou sloužit k řešení případu a sbírání stop. Vaším úkolem bude vyhodnotit, jaké karty jsou pro případ důležité a jaké se vás snaží zmást. Vytvářejte hypotézy a dedukujte, abyste případu přišli na kloub!

Příprava hry:
Vyndejte karty z krabičky. Krabičku neodkládejte, budete ji potřebovat. Připravte si plastové sponky. Začněte kartou č.1 a postupujte dle pokynů. Projděte si úvod do hry a sestavte místo činu. Kartu č.9 položte vedle místa činu, jedná se o první kartu vašeho archivu. Nyní si každý hráč vezme jednu kartu z vršku balíčku, musí ji ale ponechat v tajnosti před ostatními hráči. Hráči se střídají v braní karet, dokud každý hráč nebude mít v ruce počet karet dle pravidel. Nyní si hráči přečtou názvy svých karet (jen názvy, nesmí číst text) a začíná hráč, který má v ruce kartu č.11 a dále se pokračuje podle směru hodinových ručiček.

Průběh hry:
Každý hráč si může kdykoli během hry přečíst jakoukoli vyloženou kartu, může diskutovat s ostatními vyšetřovateli nebo si prohlížet místo činu. Hráč však nemůže ukazovat ostatním své karty ani si dělat poznámky. Jediná možnost, jak se domluvit na dalším postupu je, že každý hráč přečte názvy svých karet. Ve svém tahu si musí pak hráč vybrat jednu ze dvou možností:

zahrání karty: pokud má hráč dojem, že je nějaká karta pro vyšetřování důležitá, vyloží ji textem/obrázkem nahoru a přečte ji ostatním. POZOR! Karty mají v levém horním rohu hodnotu od jedné do deseti. Aby mohla být karta vyložena na stůl, musí být její hodnota menší nebo rovna počtu karet v archivu.
archivování karty: pokud si hráč myslí, že karta není pro vyšetřování důležitá nebo se snaží svést vyšetřovatele z cesty, může ji odložit do archivu, a tím ji tak skrýt před ostatními. Musí ji uložit tak, aby byla vidět strana s „deskami“ (textem/obrázkem dolů) a tak, aby se karty v archivu nepřekrývaly (pro jejich snadnější spočítání). Hráč zároveň nesmí prozradit, jakou kartu/informaci dal do archivu a proč.
Na konci tahu si hráč vezme do ruky vrchní kartu z balíčku.

Konec hry:
Hráči se střídají ve svých tazích a dávají dohromady své hypotézy do chvíle, kdy narazí na kartu, která je vyzve, aby ukončili své vyšetřování, shodli se na tom, co se stalo a připravili se na závěrečné otázky. Nyní si hráči připraví sponky a pomocí nich postupně označují své odpovědi. V této chvíli je možné (v případě potřeby) odpovědi měnit. Za každé správné řešení dostanete body, jestliže odpovíte špatně, žádný postih vás nečeká. Jakmile hráči zodpoví všechny otázky, je řešení u konce a v tuto chvíli již nemůžou své odpovědi měnit! Nyní se hráči dozví, zda odpověděli správně a přišli případu na kloub. Postupně otáčejí karty s otázkami a získávají za své odpovědi body. Ve chvíli, kdy si hráči přečetli všechna řešení, šečtou si body za správné odpovědi a vyhodnotí, jak si vedli.


1x hraná, jako nová

--- doplnění popisu dne 24.11.2022 (12:37:40) ---
+ doprava pošta/zásilkovna dle platného ceníku

Praha, U Nemocnice pátky
Praha, Novodvorská úterky
Kladno

Tento inzerát již není platný, nelze proto inzerovanou hru koupit...


Historie příhozů

27.11.2022 23:47:09 Mikees2 [bazar index: 43 0 0 ] 130 Kč

Vybíráme z Bazaru

Hra Vesmirna agentura
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas