Zahrada - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Edition Spielwiese
MindOK
Autoři: Uwe Rosenberg
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy?

Tak co, jake to je? Muze nekdo srovnat s patchworkem? Co se mi treba zda je, ze mensi hraci plany muzou znamenat mensi variabilitu her.
16.11.2016 11:10:56

Dobré
Mně se to moc líbilo (zatím 2 partie). Uwe sice zase vykrádá sám sebe, ale vývoj je zřetelný, takže to nevadí.

O variabilitu strach nemám, desek za partii vystřídáš několik. Dílky přichází do hry stejně náhodně jako v Patchworku a navíc s tím ještě zamíchá změněná nabídka. Hra je celkově taktická, nikoli strategická (záleží víc na aktuálních okamžicích, než že by se dala na začátku partie naplánovat prakticky celá hra).

16.11.2016 11:30:14

hrál jsem
Hrál jsem jedenkrát a líbilo se mi - rozumný čas, dobrá grafika, dobré i pro hraní s dětmi (květinové záhony - spíše s holkami).

16.11.2016 12:08:36

Zahrada vs. Patchwork
Má smysl mít obojí? Je to lepší než Patchwork? Jedná se mi primárně o hru ve dvou (to že je Zahrada až pro 4 neberu jako rozlišovací prvek).

11.4.2017 19:01:45 | Upraveno autorem (porovnej)

myslím,
že nemá smysl mít obě... Protože Zahrada je prostě podstatně lepší... Tedy pokud máš Patchwork a líbí se ti, doporučuju pořídit Zahradu a PW prodat... ☺

11.4.2017 22:00:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Pelly
Já bych řekl, že to smysl má. Zahrada je v určitých věcech zdánlivě složitější (výběr dílku, ukazatel bodů, další pravidla), ale herně je tomu vlastně naopak. Chybí tu ten tíživý element času. Jasně, snažíš se plnit pole co nejrychleji a zároveň nejefektivněji, ale neobchoduješ u toho s časem. To bylo na Patchworku opravdu zajímavé. Ačkoliv má jednodušší pravidla, je vlastně komplexnější. A rychleji se vysvětluje atd. Je to docela dobrá hra na dovolenou, zatímco Zahradu bych viděl spíš na to domácí hraní.
Určitě neuškodí mít doma hry obě (když je Patchwork navíc za hubičku), protože ač vypadají podobně, u obou je ten zážitek jiný.

11.4.2017 23:19:03 | Upraveno autorem (porovnej)

pravda
práce s časem je jediné, co v PW stojí při srovnání se Zahradou za zmínku - na to jsem při úvaze zapomněl. Nicméně určitě bych neřekl, že je PW komplexnější než Zahrada. Jinak řečeno v Zahradě je přepracován (prakticky jediný) mechanismus PW a jsou k němu přidány dva nové...

12.4.2017 08:41:11

Patchwork je trocha lepší
Moja sestra má Patchwork a ja Záhradu. Obe hry sú krásne a hra je príjemná - ale pre hru dvoch hráčov sa mi zdá lepší Patchwork, menej komponentov na stole, a výrazne vyšší pocit, že človek vybudoval niečo, na čo môže byť pyšný: patchworkový quilt máte pred sebou do konca hry, kým pozemkov, na ktorých budujete záhrady, sa počas hry vystrieda niekoľko a žiaden sa neohreje dosť dlho na to, aby ste si ho stihli poobdivovať.

19.9.2017 18:06:49 | Upraveno autorem (porovnej)

s dětmi
tak jsem hru včera vytasil na svou čerstvě sedmiletou dcerku jako další postupný krůček k deskovkám a příjemně mě překvapilo, že už dokázala solidně kombinovat a plánovat. Jistě, párkrát jsem jí při hře poradil či napověděl, ale v podstatě dokázala hrát vyrovnanou partii ve třech s babičkou.

3.8.2018 12:31:33

Vybíráme z Bazaru

Pán prstenů: Karetní hra - Khazad-dum
Pán prstenů: Karetní hra - Khazad-dum
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas