Terra Mystica - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 100 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: strategická, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Feuerland Spiele
MindOK
Autoři: Helge Ostertag
Jens Drögemüller
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

První hra - Terra Mystica

Autor: Vikancler | 2 hodiny 10 minut | 10.9.2017 | 3

Hra: Terra Mystica

Hráči: Vikancler a 2 neregistrovaní

Toto je můj první zápis tak nešetřte kritikou

Dnes jsme zasedli v našem obvyklém složení Já,Jirka a Martin. Jirka si vylosoval nomády ,Martin si vylosoval Mágy a já rybáky.

Hře předcházelo půlhodinové vysvětlování pravidel ,protože já a Martin jsme hru hráli poprvé, zatímco Jirka už byl ostřílený zatrolenec a podle toho hra také vypadala.

První kolo jsem využil svých 12 kostek a  hned jsem postavil pevnost.Jirka mě také se stavbou pevnosti následoval a Martin se vydal "Duchovním směrem, a postavil klášter a za to dostal 2 požehnání namísto 1 

Ve druhém a třetím kole se projevili Jirkovy zkušenosti a dostal se do náskoku asi 20 bodů zatímco Martin verboval kněze a stakoval požehnání a já postavil svatyni abych mohl vyslat alespoň jednoho kněze.

Čtvrté kolo se Jirka posunul na bodové stupnici ještě dál a utekl nám o dalších 15 bodů, ale i já jsem nastartoval svou vítěznou mašinerii a postavil jsem dvě města ,za která jsem dostal jistý obnos vítězných bodů. A Martin měl na konci tohoto kola už 6 požehnání což ho v kultech vyneslo na první místo.

V Pátém kole už bylo téměř jasné že Jirku už nikdo nedožene a tak jsme se já a Martin soustředili na boj o druhé místo  ,k čemuž jsem měl nakročeno spíš já neboť jsem vedl asi o 25 bodů. Jirka vylepšoval vyloďování a stavěl obrovské množství vesnic. Já jsem se mezitím zaměřil na kulty a ve všech jsem se dostal na druhé místo a v kultu země jsem předehnal Martina. Ten začal stavět města a na konci kola už měl jedno postavené a druhé téměř dokončené.

A konečně rozhodující šesté kolo. Martin dokončil druhé město a dostal se už na vzdálenost 12 bodů, které mohl smazat svým vítězstvím v kultech. Ale osudným se mu stal jeho nedostatek kostiček a peněz , zatímco já sem jich trochu uspořil z minulého kola a mohl jsem stavět což v tomhle kole vynášelo 4 vítězné body za každou postavenou osadu a já jich postavil 3 zatímco Martin jen 1. A Jirka si opět dělal co chtěl ,ale svůj už tak velký náskok zvětšit nedokázal.

Nakonec měl Jirka nejvíce spojených budov (dohromady 15!) a já s Martinem jsme zůstaly se 7 budovami na společném druhém místě. Ve všech kultech byl Jirka poslední a já druhý , až na kult země kde jsem byl já první a Martin kulty vyhrál neboť měl 3 první místa a jedno 2.místo.

V konečném součtu byl Jirka první se 140 body, já druhý se 115 body a Martin třetí s 98 body.

Dobrá hra a doufám že si ji ještě jednou zahrajeme a tentokrát Jirku porazíme :-)

Poznámka: Celou dobu se hra odehrávala jen na levém okraji mapy a proto začalo rychle docházet místo

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Knightmare Chess (Stev JacksonGames EN)
Akt. cena: 111 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas