Terra Mystica - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 100 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: strategická, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Feuerland Spiele
MindOK
Autoři: Helge Ostertag
Jens Drögemüller
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

První střetnutí

Autor: Nezbitch | 3 hodiny 30 minut | 6.5.2013 | 2

Hra: Terra Mystica

Hráči: Eman, Nezbitch a 3 neregistrovaní

Tak jsme se taky dočkali, a po seznámení s Emanem( který tuto hru vlastnía hrál jí asi 30) zahráli terru mystiku. Sešel se nás plný počet, což si myslím, že je základ pro interaktivní a zábavnou partii.

Na začátek se čekalo na spoluhráče, než všichni dorazí. Během této doby nás Eman začal trochu seznamovat s pravidly a s možnosti výběru ras a jejich výhodami, čímž v nás rostla netrpělivost a nadšení. Asi po 20 minutách se tedy konečně usedlo k připravenému stolu, a začalo vysvětlování pravidel pro ty, co neměli čas si je předem přečíst. Během dalšich 20 minut už jsme byli schopni začít s výběrem rasy, která koho nejvíce zaujala.

Rasy : Eman - Rybáci , Hamann - Nomádi , Maruška - Čarodějnice ,

          Ondra - Mágové , Nezbitch - Trpaslíci

 

Rozmístili se pozice a začalo se hrát. Eman s Maruškou v prvním kole hned postavili pevnost, aby mohli využívat svoje specialní schopnosti. Já s hamannem jsme se snažili co nejvíce rozrůst a stavěli jsme si usedlosti. Ve druhém kole se začal mág přemisťovat ze středu mapy nahoru, nomád začal vystrkovat ružky postavením pevnosti a používáním schopnosti přeměnění cokoliv v poušť a já sem se snažil podkopat, kde se dalo, protože se mi začínalo ze zahuštěnosti prostoru uprostřed mapy těžce dýchat. Posunoval jsem se směrem dolů kde jsem se snažil prokousat terénem a odseknout emana, který již měl svojí první budovu odseklou od možnsti jí dál rozvíjet, zákeřnou čarodějkou, která mu vlítla na zalesněné políčko přes vodu, kde chtěl potavit most a pokračovat v rozvoji. Ve třetím kole se začalo ještě přitvrzovat. Nomád expandoval závratným tempem a já sem sváděl stále boj s Emanem. Poté jsem měl na výběr, zda postavit město, nebo se dále podkopávat na dalši políčka, ale důsledkem nezkušenosti s touto hrou jsem špatně zvolil postavit město, které mi sice v tomto kole díky zvýhodnění přidalo dalšich 5 bodů, ale stalo se mi osudným, protože eman začal s terramorfací. Obsadil 2 políčka a jakožto trpaslíck bez lodní dopravy mě to stálo celou hru, protože jsem se zasekl na malém prostoru s nemožnsoti expandovat. Musel jsem začít s rozvojem druhé vesnice, ale už jsem nemohl pomýšlet na nejdelší spojená pole za 18 bodů a tudíž i na výhru:(.. Nicméně hra pokračovala dále. Eman začal expandovat do pravé části mapy, kde neuvěřitelnou rychlostí měnil krajinu v jeden velkej rybník co maj rybáci tuze rádi až měl souvislou cestu 11 polí. Hamann (nomád) rychle vylepšil svojí plavbu na druhou úroveň, a začal pronásledovat emana v pravé části mapy a nevzdával boj o prvenství v nejdelší cestě. Na stupnici kultů se také začali odehrávat souboje, které ale mág vyhrával se vší grácií. V posledním kole se ještě podařilo Hamannovi postavit 14té (max.) políčko a ukrást Emanovi pár bodů, ale Eman byl na stupnici kultů o hodně lepší než Hamann a to se promítlo i do celkového vyhodnocení na konci hry. 

Vyhodnocení : 1. Místo Eman (109 bdoů) , druhé místo Hamann (98 bodů) , třetí místo Ondra (85 bodů) , 4. místo Nezbitch (75 bodů), 5.místo Maruška(65 bodů)


Shrnutí : Hra nás všechny strašně bavila a věřím, že v příští hře budem zase o něco moudřejší a budem Emanovi většími soupeři. I když herní doba byla celkově i s pravidly něco kole 4 hodin, tak nám to nesutečně rychle uběholo a těším se na další partii TERRY MYSTIKY !

Odehráno v: České Budějovice (Okres: České Budějovice)

Komentáře

Díky!
Se soupeři, jaké jsem našel v Budějovicích, to budu mít moc moc těžké - o to více se tam budu těšit! Terra i mystica je super a Petr měl vědět, že první figuru jsem si nalosoval Pulčíka - a to by byl teprve tanec... EM

7.5.2013 14:06:44

Vybíráme z Bazaru

Moje zlato!
Moje zlato!
Akt. cena: 127 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas