Terra Mystica - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 100 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: strategická, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Feuerland Spiele
MindOK
Autoři: Helge Ostertag
Jens Drögemüller
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Akce typ 8 - vystoupení/pasování

Ahoj, rád bych si ujasnil "pasování u akce 8" ve smyslu:
• výhody prémiových svitků (myslím celkem 3 - s ikonou sbaleného svitku) využívá pouze PRVNÍ vystupující hráč a každý další nemá nárok...? resp. pokud budeme hrát 2,...já vystoupím jako první, má spoluhráč/vlastník takového svitku nárok využít jeho vlastností po ukončení všech akcí nebo je to privilegium právě pouze"prvního"...? Odpověď prosím i na verzi pro 3, kdy by tento hráč nezůstal poslední, pokud to vlastně hraje roli...
Osobně jsem to považoval za výsadu "prvního"...mluví se o strategii předčasného vystoupení, ale po sporu u poslední hry jsem procházel pravidla a naprosto jednoznačné to není...(možná jen mně :) )

Díky moc...
26.11.2016 23:08:30

Body pri pasovani
Kazdy hrac (je jedno jestli pasuje prvni, druhy nebo posledni) dostane body na ktere ma narok na zaklade svitku, ktery pri pasovani odevzdava.
Nasledne si vezme novy svitek pro pristi kolo (a v danem kole jiz nehraje dokud nepasuji vsichni). V rozsireni je dokonce narod, ktery po postaveni pevnosti dostava body pri pasovani v nasobku poctu svych svatyni.

Strategie vhodneho nacasovani pasovani samozrejme existuje, ale vubec nesousi s odmenou pri pasovani v danem kole. Spise jde o to, v jakem poradi se bude hrat pristi kolo (v tomto rozsireni prinasi spravedlivejsi system, kdy se hraje v poradi pasovani). A nebo take mohu casovat pasovani na vhodny okamzik abych ziskal bodovaci svitek pro PRISTI kolo po hraci, ktery ho prave vratil do nabidky (tj. napr. budu se snazit tempovat hru tak abych protihrace donutil ten svitek vratit tak abych si ho mohl vzit apod.).

27.11.2016 00:04:38 | Upraveno autorem (porovnej)

Akce typ 8 - vystoupení/pasování
...OK, díky především za rychlou reakci...
Já, to nějak spojil s formulací:..."Kdo vystoupí jako první, bude...atd." (spojil jsem tématicky "pasování" jako úkon prvního vystupujícího v akci 8)...ale po opětovném pročtení to nejspíš opravdu nesouvisí - viděl jsem to jako logické spojení nevýhody/výhody pro "toho prvního"...ještě jednou dík...

27.11.2016 00:20:14

...
Citovaná věta zní: "Kdo vystoupí jako první, bude ... začínajícím hráčem." Další věta už vytučněné slovo "jako první" neobsahuje: "Kdo vystoupí, musí navíc ihned vyměnit svůj bonusový svitek ..." Tato věta se tedy týká všech hráčů. I z dalšího kontextu, např. z věty "Výjimku tvoří ..., v něm si nový svitek nikdo nebere." atd. to též plyne. S vlastní logikou při studiu pravidel opatrně.

27.11.2016 08:30:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Duna: Impérium a všechny rozšíření + luxusní sada
Duna: Impérium a všechny rozšíření + luxusní sada
Akt. cena: 5300 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas