Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Snížení náročnosti

Ahoj, i když v několika diskuzích se píše, jak jsou hráči úspěšní, a že si snaží nějak ztížit pravidla, tak já mám spíš opačný problém. Hraji nejčastěji solo za 2 vyšetřovatele (aby se mohlo používat výpomoci druhého vyšetřovatele) a když mi během hraní umřou 2 vyšetřovatelé, ta mi to nadšení do hraní nepřidá.
Tedy se ptám - jak nějak snížit náročnost hraní, aby byla větší úspěšnost poražení prastarého? Méně posouvat hodiny - místo o 3 jen o 2 hodiny?
Napadlo mě nepoužívat karty mýtů, ale to hru modifikuje asi už extrémně..
21.1.2018 18:59:22

opačně...
Nic si z toho nedělej, a zkus to znova. Základ ve dvou je opravdu dávačka (pokud něco nehraješ špatně). Karty mýtů je motor celé hry, bez toho se ta hra rozpadne...

Jediný Cthulhu má trochu šanci. Pokud se ti to zdá obtížné, ještě si můžeš vyšetřovatele volit místo losovat...

21.1.2018 19:07:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Nic bych neměnil
Nevím, kolik her máš za sebou, ale možná ti jen extrémně špatně padají kostky. Stává se to. Nebo nešťastný sled mythos karet a dobrodružství k tomu. Základní hra je lehká, ale dá se prohrát.
Nebo možná hraješ něco špatně. Nepřidáváš třeba Monstra automaticky na karty, kde je pro ně místo?
Zkusils Jenny Barnes?
Nenech se otrávit, určitě na to přijdeš. Hra je to skvělá.

21.1.2018 21:17:35

obtiaznost
v zaklade je ta hra pomerne lahka, takze naozaj asi hras daco zle alebo mas extremne pokazene kocky :-)
Co bys rikal s minirozsirenim Grave Consequences - to je ta prava drsnost.

21.1.2018 21:39:44

úspěšnost
No hru mám cca 2 roky. Tehdy jsem se to nějak naučil a nějka to šlo. Nevím, výsledek cca 50/50. To beru jako ok.
Ale teď jsem ji znovu vytáhl a osvěžil si pravidla, ale po 4 hrách to je marnost nad marnost. A když prostě kostky nepadají a nepadají a nestvůr přibývá a přibývá, tak jsou některé karty téměř nehratelné (málo kostek).
No ještě tomu nějaký čas dám, protože sám vím, že to jde, ale už z toho začínám mít depku :(

22.1.2018 07:25:50

co může být špatně:
- o půlnoci se automaticky NEPŘIDÁVÁ žeton zkázy
- ztratil jsi kostku (v základu máš v dice poolu 6 zelených kostek)
- karty dobrodružství i karty jiných světů se pokládají lícem vzhůru
- stopa umožňuje přehození libovolného počtu kostek
- na slot pro nestvůru na otočené kartě dobrodružství se automaticky nepřidává nestvůra
- jakmile splníš cíle na žetonu nestvůry je vyřazena i když v dobrodružství celkově neuspěješ

Je vše tak, jak má být?

22.1.2018 08:42:24

hoopoo
Nenech se tim rozhodit, obcas to opravdu nepada. Pokud chces zazit pocit marnosti a beznadeje, zkus rozsireni Brany Arkhamu :D

22.1.2018 09:30:56

No vida
Tak nevim, jak jsme na to prisli, ale hrajem to odjakziva tak, ze kazdou pulnoc automaticky pridame zeton zkazy, plus pak vsechny ostatni v zavislosti na pokynech karet mytu. Nevim teda, jestli to zacnem hrat spravne, prijde mi to takhle napinavejsi :) Ale je fakt, ze pokud neprijdou vcas dobrodruzstvi s dostatecnym poctem Temnych znameni, tak to je pak nerealne dat jinak nez na fight s Prastarym. A kdyz se nad tim tak zamyslim, v drtive vetsine nasich her na ten boj dochazelo :D

22.1.2018 09:59:53

je to jedna z variant,
jak zvýšit obtížnost. Možná jste k tomu přistoupili hned ze začátku.

22.1.2018 10:14:37

...
Já to dlouho hrál taky tak, že jsem přidával žeton zkázy každou půlnoc (nedošlo mi to z pravidel) a přišlo mi to téměř nehratelné.

22.1.2018 13:16:25

Snížení náročnosti
My hravame s priatelom dvaja a vacsinou vyhrame (aj ked o polnoci davame stale novy zeton skazy), skus si este raz pozriet pravidla (po 2 rokoch sa da vselico zabudnut), jestli to nehrajes tazsie ako je treba :-)

Narocnejsie mi to pride s rozsirenim Nevidene sily - to sme uz prestali davat kazdou pulnoc zeton skazy a ajtak nas to takmer zabilo, sme vyhrali o 1zeton (skaza/znameni) a bol to dlhy boj :-)

23.1.2018 14:57:23

Unseen forces
Tak to u nás máme opačnou zkušenost, spolu s Unseen Forces nám to přišlo jednodušší, a to i s automatickým přidáváním žetonu zkázy každou půlnoc (hráli jsme tedy zatím jednou, takže to možná není úplně vypovídající) - myslím, že to je tím, že tam je celkem dost efektů na odstraňování žetonů zkázy, a taky to požehnání to dost zlehčuje. Člověk si pak jen dává pozor na to, aby nedostal černou kostku, připadně pokud ji dostane, tak pak půjde na nějaké přimitivnější dobrodružství, aby ho dal a zbavil se jí, a naopak u požehnání si dává pozor aby ho neztratil.

My jsme měli problém spíš s Bránami Arkhamu. Je tedy fakt, že u toho jsme krom přidávání žetonu zkázy navíc neúmyslně ztížili ještě jednu věc, a s tím to teda fakt bylo nereálné stihnout bez fightu :D

23.1.2018 16:45:11

Unseen forces
No my sme na začiatku vychytali Plazící se stíny, ktoré pridávali každú polnoc 3 žetony skázy a nevedeli sme sa ich zbaviť, nestvury sme mali asi všade a priateľ bol dosť dlho prekliaty, do toho prišla potom karta mýtu "smrt nebo mor" :-D Tiež som považovala pred hraním za zbytočné zjednodušenie to odstraňovanie žetónov skazy na základe odmeny za dobrodružstvo, no hneď prvú hru som bola rada :-D

23.1.2018 18:53:55

Kletba zrušena
Nechci to zakřiknout, ale asi kletba zrušena. A to mi přijde, že to hraju pořád stejně. Jako někdy i tak prohraju (prostě kostky nepadají, špatně vylosovaní vyšetřovatelé..), ale score je výrazně lepší.
Teď jsem si koupil i rozšíření Neviděné síly a když už se člověk zmůže k požehnání, tak to pomůže dost :)
V sólo verzi většinou hraju za 3 vyšetřovatele - přijde mi to tak akorát si pamatovat speciální schopnosti všech a využívat vzájemnou výpomoc.

PS: ano, počítám, že teď po tomto tvrzení minimální třikrát po sobě prohraju, ale to se zlomí ;)

30.4.2018 08:23:13

Obtížnost
Tak pokud je nějaká hra o kostkách, což Temné znamení určitě je, tak dost záleží na tom jak ti padaj nebo nepadaj kostky. A pokud hraješ sólo tak tam to je ještě vís náchylnější. Když hraješ ve víve lidech tak se jeden komu nepadaj kostky ztratí mezi ostatníma. Takže i když je základ relativne lehkej (může přijít kombinace karet která to mnohonásobně ztíží), tak v jednom to může být poměrně peklo. :D

30.4.2018 09:03:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Alien Frontiers + Factions
Alien Frontiers + Factions
Akt. cena: 1400 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas