Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Omens of the Phararoh

Tak nám FFG chystá nové rozšíření pro Elder Sign (Temné Znamení) s podtitulem Omens of the Phararoh:

https://www.fantasyflightgames.com/en/news/2017/10/10/omens-of-the-pharaoh/

Toto rozšíření se stejně jako v případě předchozích dvou rozšíření (Omens of Ice a Omens of the Deep) inspirovalo u placených expanzí pro mobilní/tabletovou/počítačovou verzi deskové hry, známou jako Elder Sign: Omens.

Co na toto rozšířené z prostředí Egypta říkáte? Těšíte se, nebo vám vadí, že desková hra až příliš kopíruje elektronickou verzi a nepřináší nic moc nového?

Co se týče mě, tak já se určitě těším. Už v mobilní verzi se mi zasazení do Egypta tématicky líbilo a tak trochu jsem očekával, že další rozšíření pro deskovou hru bude následovat své dva předchůdce (Omens of Ice a Omens of the Deep) v trendu převedení mobilní expanze do klasické deskové podoby. Také mě zajímá, jaké nové vyšetřovatele a prastaré (kromě Nephren-Ka, který je v článku zmíněn) nám rozšíření přinese. Předpokládám, že se tvůrci inspirovali u dalších her z jejich Arkham Files portfólia, např. z Mansions of Madness Second Edition.

A otázka na závěr: Myslíte, že FFG přijde u Elder Sign v budoucnu ještě s nějakým dalším rozšířením nebo kvůli tomu, že toto je třetí a zároveň poslední expanze, která mohla být převedena z mobilní verze do deskové, už jsou všechny možnosti vyčerpané a Elder Sign už nemá co nabídnout?

Jo a ještě jedna věc. V rámci Arkham Nights 2017 FFG chystá dva nové bonusové vyšetřovatele. Kdopak to asi bude?
12.10.2017 19:29:59

Johny8x
Velmi prijemna zprava, diky :). Ale osobne bych uvital predelavku deskove verze do elektronicke 1:1 vcetne pridani Unseen Forces a Gates of Arkham, kostka pozehnani by se obcas vazne hodila :D. Plus samozrejme vetsi ruznorodost predmetu, kouzel a pomocniku, mobilni verze je bohuzel v tomto ochuzena.

13.10.2017 09:13:04

...
ES je dosť populárny, myslím že v expanziách budú ešte pokračovať a vymyslia niečo zaujímavé.

Elektronickú som hral na tablete aj PC, ale je škoda že už sa jej vývoj zastavil...

Exkluzívni vyšetrovatelia rozdávaní na Arkham Nights budú
1. nová verzia Ursula Downs - Explorer, staty rovnaké 4/6, štartovné predmety sú trochu upravené.
2. nová verzia Monterey Jack - Archaeologist, staty rovnaké 3/7, možno iné štartovné predmety?
Viď foto :
https://images-cdn.fantasyflightgames.com/filer_public/27/3b/273bdc46-0007-4b27-94d6-d97a276d2886/arkhamnights_2017_prizes_updated.png

Tiež by ma zaujímalo, či Pharaoh prinesie nejakých nových vyšetrovateľov, lebo všetci "klasickí" z Arkhamu už boli vydaní...

13.10.2017 10:49:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Nové mechaniky
Mobilní verzi jsem nehrál. Můžete nějak přiblížit, jak fungují ty artefakty? A má to být zase "samostatné rozšíření", po vzoru Bran atd., kde svou roli hrají i ruby karet, karty dobrodružství nemícháš s ostatními apod?

13.10.2017 14:29:14

Bedikk
Bude to zase expanzia so samostatným deckom, ktorý by mal byť zostavený z dobrodružstiev v Káhire a následne v púšti a v pyramíde faraóna Nephren-Ka, ako tomu bolo v digitálnej egyptskej kampani. Zrejme to bude mať dva alebo možno až tri subdecky, (táto kampaň v Omens mala 3 "stages".
Nejaké špeciálne artefakty/relikvie v egyptskej kampani v Omens neboli, zrejme to bude nejaká novinka v mechanizme, alebo iba špeciálny druh Rare Items? Nechajme sa prekvapiť.
Elder Sign už ďaleko presiahol hranice arkhamského múzea, ktovie či sa do neho ešte dakedy vrátime?

13.10.2017 22:41:14

Vybíráme z Bazaru

Prodám Windward
Prodám Windward
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 8 dnů

Offcanvas