Superšpión - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Hobby World
REXhry
Autoři: Alexandr Ushan
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy?

Jak se Vám hra líbí? Uvažuji o koupi. Od kolika let byste hráli?
4.10.2015 07:11:36

Dojmy
Budu asi jako vydavatel vypadat trochu zaujatě;), ale tahle hra patří mezi moje nejoblíbenější v našem portfoliu. Je to poměrně svižná komunikační věc a když jsem ji někam vzal, vždycky to končilo tím, že jsme to hráli několikrát za večer. Co se týče věku hráčů, tam ale moc soudit nemůžu, hrál jsem vždy v dospělácké grupě. Děcka do 13-14 let by v tom asi nevynikala, je tam potřeba určité úrovně "herectví" a improvizace...

4.10.2015 11:07:17

s dětma jsem ještě nehrál,
ale myslím, že i 9-10let by to asi mohli dát.
Až otestujem doma, dám vědět.

4.10.2015 20:56:40

najlepšia párty hra
jednoznačne je to najlepšia párty hra, ktorá však vyžaduje kvalitných spoluhráčov, ktorí sa vedia vžiť do roleplayu.....vždy keď túto hru vytiahnem na nehráčov, tak sa stretne s nadšením a často sa hráva do 3:00 ráno a to sa ešte dožadujú hrania aj na druhý deň. Hral som to už aj v kombinovanej partii rodičia s detmi a 9 ročné detská to vcelku zvládali

5.10.2015 10:48:24

a znovuhratelnost?
Díky za reakce.
Jak je to se znovuhratelností? 30 či 31 prostředí mi přijde dost málo, na druhou stranu jsem to ještě nehrál. díky.

1.11.2015 12:40:03

stana
30-31 prostředí je až moc co se znovuhratelnosti týče. Můžu dokonce říct, že některé budeš hrát víc než ostatní. Jde o to, že prostředí si v každé nové hře náhodně losuješ a statisticky bys musel nahrát opravdu hodně her abys všechny hry hrál stejně často. Jinak ta znovuhratelnost. no totiž nejde až tak o to prostředí jako takové, ale o otázky, klidně můžeš hrát jedno prostředí dokola a pokládat stále záludnější otázky ze kterých nebude vůbec jasné kde se nacházíte. Znovuhratelnost je proto prakticky nekonečná, jde hlavně o kreativní hráče. Jinak by mělo vyjít i rozšíření, které má dalšch 6 prostředí a pokud REX hry budou následovat trend a přidají stejně jako k základní hře nějaké to promo (myslím, že je Hokejový stadion), tak těch míst bude 7. Je jich fakt víc než dost, myslím, že takových 10 by bylo dostačující.

2.11.2015 09:57:55

Smíšené pocity
My jste to zkoušeli ve skupině známých (je to dle mého názoru lepší než pokud se hráči moc neznají) a výsledkem byly smíšené pocity. Někomu se to líbilo moc, někomu skoro vůbec. Jde samozřejmě i o to, jak se člověk do hry položí, jak moc odpovídá věcně a pravdivě, zda se hraje i na jednotlivé role atd.

Měli jsme problém s tím, jak odpovídat tak, aby byla odpověď obecná (aby špión nic nepoznal) a zároveň dostatečně konkrétní (aby odpovídající sám neupadl do podezření a tím nenahrál špiónovi) - což je samozřejmě to hlavní na této hře.

Hráli jsme 8 her (bez bodování, to je zde podle mého názoru zbytečné, stejně jako třeba u Konceptu), 4x jsme odhalili špióna v časovém limitu, 2x se trefil špión do prostředí, 1x tipoval špión špatně a 1x jsme doběhli až na konec časového limitu. Tam jsme se na špiónovi nedohodli, nakonec jsme tedy dali na nejhlasitější názor (který byl špatně :-) ). Hráli jsme na časový limit 12 minut.

Mně osobně se to líbilo a zahrál bych si to klidně kdykoli znovu. Jen je asi potřeba skupina stejně naladěných lidí, není to hra pro každého.

2.11.2015 14:11:18

@stama
nelibilo se mi to a byl jsem fakt rad, kdyz jsme sli hrat Dead of the winter. Asi nejsem na tyhle party hry.

2.11.2015 16:14:28

Shadowblade, stana, mblatny
Souhlasim s tim, ze to neni hra pro vsechny a te strategie tam taky moc neni. Vsechno zalezi na hracich a jejich naladeni. Problem s otazkama jsme meli vicemene taky, ale mam pocit, ze tady zalezi na tom kolikrat si to clovek zahraje a jak se to lidem dostane pod kuzi. Bodovani je v teto hre vicemene k nicemu s tim souhlasim. Osobne to beru jako party filler, na Resistance to rozhodne nema.

5.11.2015 11:46:45

Děti
Otestováno letos o prázdninách a baví to i děti od 8 let. I tihle prckové dokážou perfektně klamat...

Dokonce si pak hru vyžadovali sami.

Akorát neví, co je ambasáda, tak jsme ji prostě vyloučili :)

18.8.2017 15:20:46

Dojmy
Po dlouhé době jsem to vyzkoušel na další partii lidí a ještě nikde se to nechytlo. Hra je výborná, ale záleží na hráčích. Pokud se ve skupině najde min. jeden, který není schopen trošku improvizovat a akceptovat základní pravidla, zkazí celkový zážitek všem. Bohužel se mi to děje opakovaně. Ale nevzdávám to :).

31.12.2019 09:37:00

Dojmy
Pro nás rozhodně jedno velké milé překvapení. Hru jsem prvně otestoval v Geekárně (je tam k dispozici) a na to, že jsme se vzájemně neznali a nebyli v úplně malé skupině, tak si to sedlo na výbornou a nic jiného se už pak do rána nehrálo.
To samé pak v okruhu kamarádů a i rodiny.

Je pravda, že to nemusí sednout každému - třeba ženu jsem do první hry musel přemluvit, aby se následně ukázalo, že si hru taky zamilovala.

Btw. několikrát hráno i s dětmi 8-9 let a taky v pohodě - nepodceňujte je, umí občas lépe lhát a klamat, než nějaký dospělák :))

Pravidla jsme ale trochu odlehčili - roli si každý vybírá volně (pevně daná je jen lokace); časový limit už neřešíme (kolo končíme obvykle tak po 5-8min); body neřešíme;

Zatím musím tedy zaklepat, ale každému to zatím z mé bubliny sedlo. Ostatně na dnešní večer je hra už opět připravená :))

Šťastný Nový rok všem!

31.12.2019 11:00:22

Vybíráme z Bazaru

Mláďata z Divukraje
Mláďata z Divukraje
Akt. cena: 870 Kč
Končí za: 19 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas