Space Alert - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Albi
Czech Games Edition
Heidelberger Spieleverlag
REXhry
Rio Grande Games
Autoři: Vlaada Chvátil
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Návrat ke Space alert

Autor: anetaneta | 2 hodiny 0 minut | 3.3.2018 | 1

Hra: Space Alert

Hráči: anetaneta, honzile, Tetsuo6618

Po dlouhé době, která už vedla k myšlenkám zaprášené Space alert prodat, jsme se donutili stáhnout zvukové záznamy a vrhnuli se znovu do sedmi lekcí, jak se stát vesmírným průzkumníkem.

Dokud jsme řešili jednoduché hrozby z vnějšku, docela jsme procházeli. Když jsme se dostali k vážným hrozbám a nedejbože i k vnitřním hrozbám, už nám hořela koudel u p...

Jelikož jsme hráli ve třech lidech, jeden měl na starost adroida, padlo to na mě. Androidovi ale mohou akční karty dávat všichni hráči, vetšinou to tedy byl tento neživý tvor, který nás z různých polízanic vylízal.

Hlavním problémem byl zezačátku výtah. Zásahy do lodi nás neminuly a většinou to schytal právě ten. Nakonec jsme se rozhodli si role rozdělit, že dva budou stále dole a dva nahoře. Tak získal kapitán Honzile definitivně funkci rozbíječe reaktoru a ze strojovny se už v podstatě nehnul, jen nám nabíjel. Radista byl Tetsuo a často na něj padla funkce i našeho koordinátora (radista to má hodně těžký). To znamená, že si Honzile do strojovny jen nabíral trofeje a mlčel, popřípadě čuměl z okna.

Často jsme doplatili na to, že jsme nějakou loď nedobili úplně a ona proletěla, většinou s definitivním útokem. Stejně tak se na nás nažrala i vnitřní hrozba, která nám rozbila rakety. Je proto potřeba si při hře poctivě na každé tahy nejen s postavami, ale i s letem nepřátelských lodí a vnitřními hrozbami, hýbat.

Adroid slušně spolupracoval s roboty a zbytek vnitřních hrozeb ničil, zapříčinil to hlavně dobrý výběr vzácné akční karty, na které náhodou byla možnost adroidy spustit.

Co budu povídat, zahráli jsme asi 5 her a dostali ve většině sekec, ani jsme se nestihli dostat do normální hry a odemknout všechny možné funkce. Přesto to byla neuvěřitelná sranda, Space alert je jen jeden a prodávat ho už rozhodně nehodláme.

Styl spolupráce, ke které nutí a řešení problémů v reálném čase, donutí člověka se do hry opravdu reálně vžít. Ne jednou se nám stalo, že jsme v zápalu hry od stolu vstávali, přitom řvali a chytali se za hlavu. S houkáním alarmu ze záznamu se naše hráčská místnost (kuchyň), stala neobyvatelnou pro ostatní (mámy se musely zavřít jinam, dítě muselo být s brekotem odneseno).

Nejlepší je na celým Space alertu stejně to, jak si je člověk po skončení záznamu nejistej, jestli to dal a pak se jen dívá, jak to celou dobu patlal. Adroid nám jednou narazil do zdi, dokonce nám vznikla zašívací místnost dole v modrým, kde se snad tři tahy na střídačku stálo a zbytečně nic nedělalo (přitom se tam dá alespoň dokola zadarmo střílet). Z menších zakopnutí nás ale naštěstí dostalo Zakopnutí, to je skvělé pravidlo, díky němu se aspoň člověk nemusí bát, že se po debilních chybách bude cítit jak ňouma.

Už se těším, až zahrajem zase!

Odehráno v: Jihlava (Okres: Jihlava)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Fallout inserty Feldherr na základ a rozšíření
Fallout inserty Feldherr na základ a rozšíření
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas