Space Alert - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Albi
Czech Games Edition
Heidelberger Spieleverlag
REXhry
Rio Grande Games
Autoři: Vlaada Chvátil
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Sólo hra

Autor: Issiriana | 2 hodiny 0 minut | 8.2.2013 | 5

Hra: Space Alert + Space Alert: Vzdálené horizonty

Hráči: Issiriana

Konečně Space Alert doma, ale bohužel poblíž nebyli žádní nadšenci, kteří by byli pro si zahrát. Co naplat, trošku jsem prostudovala pravidla pro sólo hru, rozložila si plán na stůl a pustila se do her.

Celkem jsem stihla 4 hry, po první celkem povedené (1 vyřazený robot, asi 2 poškození lodi, každé v jiné zóně) jsem přemýšlela, jestli se pustit do kampaně, ale nakonec z toho sešlo, protože je to můj druhý test sólo hry s jednoduchými akcemi (navíc jsem si vzala pouze bílá ohrožení - no prostě než si stihnu na plánování čtyř hráčů zvyknout!) a další hru jsem jela jako normální misi.

Nejenže jsem si rozdala blbé trajektorie, ale většina vnějších nepřátel byla v červené zóně s tou nejkratší možnou dráhou, dále mi trhlina v plášti poškodila stíhačky, takže... Nemůžu si zase tak moc stěžovat, zabilo mě spíš to, že jsem si ne moc dobře naplánovala synchronně akce. Jeden střílel pulsním dělem v jednom kole, další pustil raketku úplně mimo, pak mi vnější ohrožení (v červené, jak jinak) vyřadilo dalšího androida... Coby kdyby, to si může říct každý, ale kdyby byla ve štítu jedna energie, mise by byla úspěšná. V realitě to tak ale nebylo, takže jsem ráda, že jsem se nepustila zatím do plné kampaně, protože by první krásná hra byla v háji.

Nicméně jsem to nevzdala a řekla jsem si, že stejnou chybu dvakrát neudělám, že se musím pořádně dívat, kdo co dělá, a taky to dobře naznačovat na herním plánu (ono to někdy jde dost těžko, když jeden android má 7 naplánovaných akcí, kdežto další mačká v T+1 spořič a pak nemá nic). Celou hru to vypadalo nadějně, celkem byli jen 4 nepřátelé a žádní zákeřní, takže mi zbyl dokonce v T+10 čas na vizuální konfirmaci a to bylo všechno. Sama jsem byla překvapená. Zádrhel (samozřejmě) nastal při přehrávání letu. Místo aby jeden android vystřelil z velkého modrého děla a druhý z toho dolního, udělal to každý v jiném kole. Poškození bylo vykryto štítem a... loď to sice přežila, ale jen tak tak. Sakra.

Do čtvrté hry se mi pravda už moc nechtělo, ale do čtvrtice všecho dobrého. 4 nejkratší dráhy, no sláva. Měla jsem chuť s tím praštit hned, s takovou jsem moc velkou šanci neměla. Když přišel první nepřítel, moc práce mi nedalo sesynchronizovat útok dvou androidů (zvlášť, když bylo až v T+3, čili měli čas se přemístit do požadovaných lokací), a když se k tomu přidal nějaký ten výsadek, měl společnou cestu i třetí android. Ten čtvrtý zůstal u kompu, jak jinak. Vnější ohrožení zničeno, výsadek zlikvidován, no super. Ani nevím jak, ale přišli další 3 nepřátelé a pěkně všichni do jednoho lehli. Úžasné! Celkem se konaly jen 2 útoky na loď, ale oba byly vykryty štíty, takže loď zůstala bez škrábutí. Všichni živí a zdraví...

Myslím, že už se té sólo hře začínám dostávat na kloub a zvýším si obtížnost... :)

Odehráno v: (Okres: )

Komentáře

S.A.
Hezký zápis z hraní :)

22.2.2013 18:03:09

Wow
No teda, tenhle zápis mi přišel jako kdybyste v tom fakt seděla a měla s tím reálné trable.. docela mě to nadchlo :) Super!

26.10.2016 09:03:09

Vybíráme z Bazaru

Mortum: Středověká detektivka
Mortum: Středověká detektivka
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas