Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Scythe vs Blood rage

Ahojte, zaujímal by ma Váš názor na túto otázku. Chápem rozdiely Ameritrashu a Euro... Len by som chcel vedieť, ktorá je pre Vás v konečnom hodnotení lepšia (atmosféra, znovuhrateľnosť, zábava,...)

Ďakujem
5.5.2017 17:57:14

ruy

Neviem ktora je lepsia, ale...
...chcem obe.

5.5.2017 18:02:45

jiný pohled
Asi se mnou mnoho lidí nebude souhlasit,ale Blood Rage ,mě absolutně neoslovila.
I díky tomu ,že je prakticky hratelná až od 3 hráčů. Ve dvou nic moc.
Poslední týden sbírám informace o Scythe. Velice vydařené video ,které se tu objevilo,mě utvrdilo v tom ,že hru kupuji.
Znovuhratelnost bez problémů,hratelná i ve dvou hráčích(popřípadě i s auto hráčem).
Boj sice velice primitivní,ale za to funkční a není to bojová hra ,tak ho beru jako spestření.
Stačilo jedno video a zhruba princip hry a pravidla pochopené,takže paráda.
A hra není až tak konfliktní ( jako 7 divů duel) ,což kvůli zachování manželství :+)) je velká výhoda.
Před týdnem jsem byl na tom jako ty,jít do Scythe nebo ne. Teď už jsem rozhodnut.

5.5.2017 18:16:27

padan
asi fakt dost záleží na tom, v jakém počtu hráčů chceš převážně hrát. Já jsem také zvažovala Scythe vs Blood rage a vzhledem k tomu, že chci hru primárně hrát ve dvou, sáhla jsem po Scythe. Mimo to se mi zdá, že Scythe je komplexnější než BR, ale ruku do ohně bych za to nedala, budu ráda, když to potvrdí či vyvrátí někdo, kdo hrál obě hry.

5.5.2017 18:39:49

za mě
Jednoznačně Scythe! Hrál jsem obě hry, BR 3x,Scythe zatím 2x zkušební jízda. BR mě nechytlo ani trochu, převahovka s čekáním, jaké mi přijdou do ruky karty. Mnohem lepší je i Kemet, díky pestrosti destiček vylepšení, lépe vyřešený boj, atd. Scythe je geniálně vymyšlená, nádherně provedená a co se týče mechaniky propracovaná hra. Těším se,až se jí trochu víc naučím a budu si užívat a promýšlet nekonečné kombinace tahů a strategií, jaké hra nabízí. Lehká pravidla a zavařené závity v hráčských hlavách. Co víc po hře chtít. Navíc i vytvořená atmosféra díky setkání a Továrně. A další věc, kterou musím zmínit je boj, který ve hře neslouží k tomu, aby se národy mezi sebou řezaly hlava nehlava, ale jen dotváří atmosféru a slouží spíš k vyvolání respektu a obav před silným národem. Mohl bych pokračovat dál a dál. ....prostě Scythe Schythe Scythe! !!!

5.5.2017 19:32:28

každá je zcela z jiného soudku
Mám obě a vím že ani jednu neprodám naopak až budou další cz rozšíření ihned koupím. Blood rage je čistokrevná zábava, pravda užijete si jí až od 4 hráčů, ale je to mazec. Nemůžu souhlasit že vás můžou zaříznout karty. Prostě možností je fůra jak se prokousat k nějakým bodíkům. Ani nevadí když se u hry krapet popíjí prostě do všeho se dá jít po hlavě. Scythe je naprosto jiný, kdo chvilku nedává pozor a udělá nějakou taktickou chybu už zpravidla nemá šanci na lepší umístění. Ta hra si vás žádá naprosto celého :) . Prostě záleží na skupině a momentální náladě. Pecky to jsou obě.

5.5.2017 19:51:32

Ďakujem
... za názory. Sú pre mňa cenné... Ja mám možnosť hrať tak v 2-och až v 3-och hráčoch. Zatiaľ váhy sa mi nakláňajú bližšie k Scythe...

5.5.2017 20:20:10

...
Jestli máš možnost spíše hrát ve 2 neb ove 3, tak na Blood Rage zapoměň, byly by to vyhozené peníze. Blood Rage mám nahráno tak 15-20 her a ta hra je prostě ideální ve 4, ve třech to ještě ujde, ve dvou nuda a herní principy nefungují (chybí konflikt). Tím, ale nechci říct, že by BR byla špatná hra, to vůbec ne, ale je potřeba mít na ní lidi. Scythe jsem hrál zatím jednou ve 4 a hra mě zaujala hodně a určitě si jí chci ještě zahrát, navíc má vyřešenou hru v 1-2 hráčích díky Automě. To co bohužel BR chybí.

5.5.2017 22:21:38

BR vs. Kosa
obe hry spĺňajú svoj žáner na 100%. Ale ako vravia hráči dolu: Blood Rage je úžasná hra (u mňa v top 3), na ktorú ale treba ľudí. Dá sa hrať aj vo dvojici, ale nie je to to pravé orechové - neviem či aj niekde autor nespomínal že to 4členná záležitosť. My hráme vždy 4, desiatky hier odohraných, hráme to každý utorok a ešte stále neomrzelo :)

Scythe je taktiež skvelá hra (tiež top 3), len s tým rozdielom, že počtom hráčov kvalita herného zážitku netrpí. Vo dvojici je to ale menej konfliktné (ak vôbec?), navyše ak ste ďaleko od seba, môže sa to zvrhnúť na hranie si na vlastnom piesočku a to nie je až také "dychberúce" (Rus - agricult. - vo dvojici peklo).

Moja rada: kúp si obe :D


EDIT: plus tvoje preferencie dosť zavážia: ak ťa viac rajcuje Vikingský koniec sveta, kopa nádherných figúrok viac ako steampunk alter. minulosť po I. sv. vojne, tak BR, a vice versa :)

6.5.2017 12:14:59 | Upraveno autorem (porovnej)

Vikingové nebo Kosa?
Hry máme obě, obě patří k tomu nejlepšímu co jsme kdy hráli. Scythe je naprosto geniální, atmosférická hra perfektně hratelná v jakémkoliv počtu hráčů, osobně preferuji méně :-) No a Blood Rage? Hrajeme hlavně ve dvou a moc nás to baví, ve více lidech je to ještě více epické, ale nemyslím, že by hra nějak zásadně trpěla, naopak máte trochu víc prostoru pro sebe :-) Ale je to hlavně o hráčských preferencích. Nejlepší volba je pořídit obě hry a střídat (ale není to právě nejlevnější). Toť můj malý skromný názor.

6.5.2017 13:35:28

Hrál jsem obě
a podle mého nejdou srovnávat.
Blood Rage je řežba primárně pro čtyři hráče, kde vůbec nevadí každé kolo umírat, protože i tak se dá vyhrát :-) Navíc je velmi krásně zpracovaná, ty figurky jsou prostě nádherné. Ameritrash jako vyšitý.....
Scythe je worker placement udělaný tak, že to ani nepostřehneš :-). Lehký, svižný, se spoustou možností, lehkým náznakem boje, dobrou atmosférou a bez kostek. Moderní eurovka, která se opravdu hodně povedla.

6.5.2017 20:38:03

Ďakujem
...za vaše názory a postrehy. Rozhodo som sa pre Scythe ☺️

8.5.2017 08:03:45

Scythe vs BR
Ahoj, s odstupem času bych rád otevřel tuto diskuzi. Velmi zvažuji, kterou z těchto her zakoupit. S partou hrajeme nejčastěji Hru o trůny druhou edici. Vím že BR se podobá více díky boji, který je v Scythe spíše vedlejší ale Scythe se zdá být lépe zpracovaný. Strach mám také z osekaného vydání BR o promo figurky.
Chtěl bych požádat o radu, kterou hru zakoupit poté, co již od vydání uplynul nějaký čas a obě hry již mají své zastání. Moc děkuji.

7.9.2018 21:00:36

Jarek
Tohle je moc obecná otázka a každý na ní odpoví podle svých preferencí. Spíš je potřeba co od hry čekáš, co hledáš. Podle mě jsou hodně odlišné a říct která je pro tebe lepší lze až po nějakých dalších vstupních informacích.

Třeba já osobně BR moc nemusím, nicméně promo figurky jsou hlavně pro sběratele a i když já sběratel jsem, poslal jsem je do světa a ve hře mi teď stejně vůbec nechybí.
Takže radši preferuji Scythe. Přijde mi to jako hra, kde člověk musí plánovat dopředu a víc se rozhodovat. Tudíž je to pro mě víc hraní, než BR, který řadím spíš jako středně obtížnou party hru, která trvá moc dlouho a nevytváří žádný příběh, protože když si člověk odmyslí ty krásný figurky, tak je to vlastně dost abstraktní hra bez atmosféry. Plánovat dopředu se moc nedá a je to hodně o štěstí na kartách.

Určitě se najdou protinázory a jistě nebudou nepravdivé. Každý má trochu jiný vkus.

7.9.2018 21:44:51

Scythe vs blood rage

Tak obě tyto hry mam docela dost nahrane. Bloodrage je dost konfliktní hra která je založena čistě na souboji a strategii bojů. A scythe je úplně něco jiného než čistá bojovka. Rekl bych ze je to vice ekonomická hra nez bojova. Záleží samozřejmě jak kdo hraje ale pokud jde o porovnání těchto her tak rozhodně bych volil scythe protože je to daleko komplexnější hra která ma více možností o proti Bloodrage.

20.4.2019 21:39:49

Vybíráme z Bazaru

Bristol 1350 Deluxe + Extra Characters Kickstarter
Bristol 1350 Deluxe + Extra Characters Kickstarter
Akt. cena: 990 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas