Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nový herní plán


Zdravím,

uvažoval jste někdo o novém herním plánu? Například homemade, či jestli se něco takového chystá do budoucna oficiálně? Podle mě by to nebylo k zahození, jako se prodává rozšíření herní desky, tak stejně vydat novou.
7.1.2018 14:04:28

Skús pozrieť web...
...niekoho to už napadlo https://wgp-cdn.co.uk/TTG/jpg/pic3497479-21539/600/600/ :D ale mne by úplne stačili nové hexy kt. by sa len prekryli s tými na mape keď už modifikovať herný plán :) ale inak ja som spokojný "až na půdu" :)

7.1.2018 14:40:40

Seladean
Na webu už jsem koukal. Samozřejmě nemůžu projít vše, ale nic kloudného jsem nenašel.

7.1.2018 15:24:53

rozsirenie

rozsirenie hernej dosky nemeni NIJAKO herny plan, len robi vsetko vacsim, mapa hexy a komplet vsetko je stale uplne rovnake.
A nie je to na zahodenie, vzducholod + dva mechy + dvaja workeri a uz je problem

7.1.2018 16:22:01

Wuuduu

Rozšíření desky mám, ale to jsem nemyslel. Mám na mysli uplně nový plán. Nový vzhled a tedy nové "cesty" po mapě.

7.1.2018 17:33:48

Alvad
Podle mne to nemá absolutně smysl, protože herní plán je dobře otestovaný se všemi frakcemi, které mají různé vlastnosti a každý zásah do tohoto systému by byl jen ke škodě věci. Není to typ hry, kde by nevadily jiné samostatné herní plány. Hra funguje jako celek a těžko vymyslíš jiný herní plán pro 7 frakcí, který by fungoval optimálně se všemi kartami a frakcemi. Samozřejmě je možný jiný design téhož plánu, ale to je podle mne zbytečné.

7.1.2018 20:08:11

smysl
Ono ty kombinace narod (pozice na mape)/herni deska stejne nejak extra vyvazene nejsou (pri nahodnem losovani). Takze za mne jina mapa neni tak spatny napad.

Samozrejme to neni snadne vyvazit, ale kdyz to jde v Terra mystice pro 7 narodu (14, resp. cca 20), tak proc by to neslo v Scythe? A to uz tam ted ladi tusim asi ctvrtou jinou mapu...

7.1.2018 23:15:43

mapa
v skutocnosti tie kombinacie narod a mapa su extremne vyvazene :-)

7.1.2018 23:30:22

Wuuduu: vyvazene?
Muzes nejak vysvetlit/dolozit/rozvest sve tvrzeni?

Moje tvrzeni:
Pokud k desce, ktera ma 3 popr. 2 mince napr. za "zelezo a ropu" dostanu narod, ktery na startovni pozici ma jidlo a drevo tak proste takova situace je mene vyhodna nez kdybych tam mel ty dve potrebne suroviny. Pokud to takto spatne dostanou vsichni, nemusi to byt problem. Ale pokud jeden hrac ma tuto kombinaci optimalni a druhy naopak nejhorsi moznou, tak to proste uplne konkurenceschopne neni. Bohuzel.

Edit: dukaz misto slibu. oficialni FAQ:
https://stonemaiergames.com/games/scythe/faq-scythe/

Recommended Variant
Rusviet Variants: Do not allow Rusviet to use the Industrial player mat. Also, in 2-3 player games (where each player is likely to get more encounters), the Rusviet player cannot use their faction ability to place their player token on their Factory card on sequential turns.

Tolik k tomu perfektnimu vyvazeni. Je to tak perfektne vyvazene, ze tato kombinace je "banned"...

Takze zpatky k topicu: rozhodne si nemyslim, ze by nejaka zmena mapy byla az tak problematicka s ohledem na vyvazenost.... Ale pochopitelne by to stalo hodne usili ji vytvorit - treba u te Terry vim, ze vzniklo nekolik verzi tech map a kazda se testovala treba v desitkach/stovkach online her...

7.1.2018 23:41:56 | Upraveno autorem (porovnej)

robkin
Problémy tam skutečně s vyvažováním jsou. Ne každá frakce se může snadno dostat pomocí Brodění/Riverwalk na každé místo. A to je potřeba rozumně vyvážit, aby všechny frakce měly dobré možnosti pohybu/expanze. Tohle má současná mapa vyřešené dobře.

Problém s kombinací deska/frakce se skutečně ukázal i přes rozsáhle playtesty až když se hra dostala masově k hráčům, ale zas taková tragédie to není. Doporučené omezení a draft to pro zkušené docela hezky řeší a u nováčků se vůbec zmíněná nevyváženost neprojevuje...

8.1.2018 06:21:19

Vybíráme z Bazaru

Galaxy Trucker (CZ, stará verze)
Galaxy Trucker (CZ, stará verze)
Akt. cena: 470 Kč
Končí za: 16 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas