Sabotér - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 10
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, strategická, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Andrea Boekhoff
Frederic Moyersoen
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

CZ pravidla vs orig.; nové vydání

V souvislosti s plánovaným MČR a následně snad i světa? jsem narazil na poměrně zásadní rozdíly v CZ verzi pravidel.

Při vítězství zlatokopů se podle CZ verze mezi zlatokopy rozdělují karty nuggetů dle počtu hráčů. Dle Nj i Aj verze však podle počtu zlatokopů, což je poměrně zásadní pro určení vítěze hry...

Stejně tak z českých pravidel jaksi vypadlo, že nově přiložená karta musí být přístupná z karty počáteční - další poměrně zásadní bod...

Máte někdo nějaké info, co a jak je správně?
18.9.2016 23:51:19 | Upraveno autorem (porovnej)

odpovím si sám
Jak už to tak bývá, k této poměrně zásadní změně došlo v novém vydání hry. Původně platilo, že se rozdávají karty všechny (někdo mohl dostav více - tj. dle Čj pravidel), aktuálně platí, že každý dostane pouze jednu (tj. dle Aj a Nj pravidel). Na začátku hry je tedy zásadní se se spoluhráči domluvit, podle kterých pravidel budete hrát. Pro potřeby turnajů je třeba to stanovit nějak centrálně.

Vycházím z pravidel vyvěšených na webu Amigo, tak snad se shodují s těmi tištěnými...

19.9.2016 07:08:40 | Upraveno autorem (porovnej)

přístupnost z prvního bodu
a ta vypadlá povinnost přístupu z počátečního bodu je stejný případ?

19.9.2016 08:10:11

..
To nevím, k tomu jsem diskusi na BGG neprocházel. Nemám k dispozici originální (Nj) nebo Aj pravidla původního vydání (verze 1 z roku 2004). Když o tom tak přemýšlím, asi to je tak, že Corfix lokalizoval první vydání (tato pravidla visí na webu Amogo), poté došlo k úpravě pravidel pro druhé vydání, které již Corfix nelokalizoval, nicméně na webu Amigo visí Nj a Aj nová verze pravidel (verze 2 z roku 2012).

Nevím tedy, zda "přístup" v původní verzi nebyl zdůrazněn (a tudíž se nedostal ani do Čj pravidel), nebo zda při překladu vypadl. Nicméně podle oficiálních pravidel (Nj, Aj druhá verze z roku 2012) to je tak.

19.9.2016 08:33:40 | Upraveno autorem (porovnej)

verze
ještě doplním, že verze od sebe snadno rozlišíte - jednak by 2 verze pravidel měla mít na konci poznámku Verze 2.0 a dále je na přední straně pravidel měřítko na 7 karet, které poslouží při přípravě hry.

19.9.2016 08:46:15

Vybíráme z Bazaru

Azul
Azul
Akt. cena: 275 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas