Red November - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Autoři: Bruno Faidutti
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Gnomíci v pětici

Autor: jerry69 | 1 hodina 0 minut | 9.9.2017 | 0

Hra: Red November

Hráči: jerry69 a 4 neregistrovaní

V pozdní odpoledne sychravého sobotního podzimu jsme se rozhodli spolu s Mr. V., slečnou T., paní K. a madam M. vsadit v risk naše sovětské gnómské životy a otestovat zbrusu nový zázrak naší sovětské technologie v atomové ponorce Rudý listopad.

Zatímco první půlka hry se rozhodla ustavičně dokazovat Mr. V., že existuje i desetistěnná kostka, na které je opravdu desítka (ne jenom čísla 0-9) a zhruba uprostřed hry se tímto "štěstím" podařilo nakazit i ostatní členy posádky, v druhé půlce hry se to zlomilo a štěstí nám přálo tolik, že nám nevadil ani požár skladu vodky na můstku pro jistotu obklopen dvěmi plně zaplavenými místnostmi.

Požáry se totiž chtěly rozšiřovat pouze z místností po vzoru můstku kolem dokola zatopených a několikrát se ďoura objevila v již zaplavených místnostech. Rovněž nově vypuknuvší požáry řádili skoro stále jen v již hořících místnostech a tak kromě trochy ubytého kyslíku nás nijak obzvlášť netrápily.

Mr. V. se celou dobu třásl na ukořistění skafandru, aby mohl při první příležitosti pláchnout, jak už se mu to již jednou osvědčilo, avšak k jeho smůle vyfasovala skafandr zodpovědná slečna T., která si jej chytře šetřila na Krakena, který se prý údajně měl pohybovat v okolí naší ponorky. Rozvrácení a demoralizaci posádky se tak podařilo naštěstí odvrátit.

Měli jsme štěstí na vhodné návody a pomůcky a tak se nám úspěšně podařilo opravit všechny kritické selhání morotu i reaktoru a díky týmové práci se dvakrát podařilo deaktivovat jaderné střely i přesto, že místnost včetně okolí byla tou dobou v jednom plameni a většina dveří bezútěšně zablokovaných. Pomohla tomu rovněž zodpovědná příprava, kdy se mi po předchozích obdobných experimentech v ponorce povedlo zodpovědně hned ze startu vybrakovat kapitánský bar na můstku ještě před tím, než to tam začly oblizovat plameny.

Kraken se nakonec ukázal! Těsně před tím, než se nás podařilo zachránit našimi gnómskými soudruhy ze základny, jsme ho zahlédli, jak si to šine přímo k ponorce s hladovým chřtánem připraveným k schramstnutí, ale než uplynulo 10 minut, během kterých se chystal ponorku slupnout jak malinu, jsme se již v teplíčku v zázemí spolu se soudruhy zahřívali pocitvým námořnickým grogem.

Mise se podařila!

 

Odehráno v: Orlová (Okres: Karviná)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Gaia Project - desky hráčů
Gaia Project - desky hráčů
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas