Queendomino - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Blue Orange Games
Autoři: Bruno Cathala
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy, dostupnost a cz verze

Ahoj,
a) uz to nekdo hral? Jake to je v porovnani s Kingdominem?
b) Nevite, kdy to bude dostupne?
c) Ceska verze odpoved MindOk - "Dobrý den. Queendomino je samostatná hra, která se dá hrát i bez Kingdomina. Dají se ovšem zkombinovat. Hra nám dorazila minulý týden, o českém vydání jsme prozatím nerozhodli. Letos to ovšem určitě nebude."
4.9.2017 10:23:39

Habrik
Pokud ovladas anglictinu, tak si pustit dice tower miami. Vasel, zee i sam se shodnou, ze queendomino v podstate ve vsem nahrazuje kingdomino. Je tam vse jako v kingdomino (nic nechybi) + neco navic. To znamena ze to je proste lepsi kingdomino.

Z toho mi plyne jedna otazka. Proc sakra Cathala vydal demo verzi hry, jejiz plnou verzi vydal o chvili pozdeji?
Pokud si clovek koupi queendomino, tak muze kingdomino vyhodit do kose a nema jediny duvod ho vytahovat a uprednostnit pred qeendomino.

4.9.2017 10:58:48

Beholder
Proč demo? Ono Kingdomino je fajn hra. Možná jen prostě později přišel na to, že by se tam dalo něco přidat. A se Spiel des Jahres to ještě i náležitě podojit...;)

4.9.2017 12:10:54

Aneken
Pro me to je ta nejpruzracnejsi definice demoverze jaka muze byt.

Stejny autor, stejne tema, stejna grafika, stejna hra jen v puvodni verzi "neslo delat vsechno", a vyslo oboji zahy po sobe.

Kingdomino se mi libi, ale tohle me nasralo. Cisty, nicim nezastreny pokus o podojeni.

4.9.2017 12:43:42

stejně ho pořídím
děti neskutečně baví kingdomino a tak je spojíme do epické verze :)

4.9.2017 14:08:30

...
Ještě jsem Kingdomino nekoupil, ale chtěl sem ho kvůli dětem a jednoduchosti. Teď nevím jestli ho pořizovat, bude Queendomino, ale já bych rád začínal právě s tou úplně simple verzí, což nevím jestli půjde s Queendominem, co sem koukal na gameplay moc dílků bez slotů na budovy tam nebylo.

Pokud by spojením obou her šla pak hrát nějaká epičtější verze, tak bych do toho šel, sice to může být dojení, ale při ceně Kingdomina mi to zas tak nevadí, budu ho brát jako expanzi. Holt nová doba a extra tiles s prodávají dřív než core hra no :D.

4.9.2017 14:37:45

King vs. Queen
Vždycky dám přednost rozvinutější hře která mi dává více možností, ale zároveň nemyslím, že by Queendomino úplně nahradilo předchůdce (a to mě Kingdomino osobně moc nebaví).
Je to jako s Minutovou říší - někdy prostě nemáte čas/lidi na pokročilejší Legendy, tak zahrajete jen tu původní verzi.

4.9.2017 14:43:15

Ad king vs queen
nevynášel bych hned závěry s tím, jak to autor zamýšlel. Ano mohlo to být dojení, ale dost často vydavatel záměrně hru okleští, tak aby lépe směřovala na cílové publikum a měla větší úspěch... poté co jebzáklad úspěšný, tak se vydá zbytek, pokud není úspěšný, už se to nevydá.... to jsem četl v jednom blogu dizajnéra hry Edo, že musel vyhodit půlku hry a řekli mu, že ať to dá do expanse, pokud ta hra uspěje... já si právě myslím, že pokud to doopravdy bylo takto i u kingdomina, tak to byl dobrý tah a pravděpodobně i důvod zisku spiel des jahre. Protože když si představím, že by vyšlo rovnou queendomino, tak si myslím, že by ta hra neměla takový úspěch... takhle to byla ideální hra i pro nehráče, což queendominu už je mírně komplexnější. Anebo to mohl udělat až po úspěchu, proč se na té vlně úspěchu trochu nesvézt když se to lidem líbí...

4.9.2017 15:34:18 | Upraveno autorem (porovnej)

rozdíl
... někde na BGG jsem četl, že kombinace s King je samozřejmostí, ale také je s tím spojeno možnost zvýšení počtu hráčů

4.9.2017 16:09:58

Re
A kde to sehnat a kdy? Anglicka verze neni problem pokud budou dilky kompatibilni

4.9.2017 18:53:22

datum vydani
tak sem si psal s Blue Orange Games...
It will be released during Essen Fair : the 26th October. For sure it will be available in France and in Germany at this date.
It should be released by Mindok in 2018

22.9.2017 05:38:06 | Upraveno autorem (porovnej)

King vs Queen
K nám už se hra dostala a opravdu je pěkná. Základní princip je úplně stejný, ale jsou přidány další mechanismy, zejména terén staveniště a budovy, které si můžete za peníze kupovat a v krajině je stavět.
Myslím, že tady velmi dobře sedí srovnání Minutová říše - Minutová říše: Legendy. Základní hra je krásně čistá, jednoduchá, rychlá, svižná. Ta druhá je o kus hlubší a zajímavější, ale už nebude úplně pro všechny. Navíc se tu ještě nabízejí dost zajímavé kombinace obou her.
Pokud jste hráči a vždy chcete mít svou hru složitější, určitě chcete Queendomino. Pokud máte třeba doma menší děti a chcete hrát s nimi, nebo vás prostě baví jednoduché hry s čistými mechanismy, je pro vás ideální Kingdomino. Obě si rozhodně najdou své hráče.
Česká verze je v jednání. Důležitá bude cena, protože Queendomino bude o kus dražší. Taky ten název se nám už tak dobře nehodí. Co myslíte, má smysl vydávat obě?

22.9.2017 08:55:05

re pogo
Ja myslim ze urcite, podle skupiny se da sehnout po king nebo Queen

24.10.2017 10:28:43

pogo
Jak dopadlo to jednání? Bude? A do letošních vánoc? ;)

24.10.2017 14:42:00

Hra
Jen poznámka ,pokud někdo bude hrát Queendomino jako Kingdomino.
V QD je 20 polí pro stavbu,což znamená ,že je tam o 20 polí míň jiných terénů.
Stavby nemají korunky ,takže jsou vlastně k ničemu.
A některé karty se dvouma stavebníma poli mají dost vysoké číslo. Takže třeba se vám může stát ,že vám taková karta zbyde a v příštím kole ještě hrajete jako poslední.
Pokud se hraje s full pravidly QD ,tak je to samozřejmě vše ok.
Proto si myslím ,že vlastnit obě hry není na škodu .

29.4.2018 17:44:50

baví

Jak jsem měl k obojímu nedůvěru, že je to příliš rychlé, jednoduché a nenáročné. Tak jsem koupil nejdříve Kingdomino a musím říct, že nás doma chytlo, hrajeme tedy vždy variantu 7x7. A teď už máme i Queendomino a musím říct, že jsem rád, že máme obojí, hrajeme domácí variantu 7x14 :), nebo se dá použít půlka kostek z KD a půlka z QD na variantu 7x7, výhodou/nevýhodou pak je, že nevíte, co za dílky přijde. A až děti vyrostou, tak budeme mít dost materiálu pro 7x7 ve čtyřech hráčích. Už se těším na Obry...

14.5.2018 11:12:06

Vybíráme z Bazaru

Tajemství těla - Kvízová hra o lidském těle
Tajemství těla - Kvízová hra o lidském těle
Akt. cena: 175 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas