První sníh - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 50 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: strategická, budovatelská, ekonomická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: (Print & Play)
Autoři: Tomáš Uhlíř
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Teplo

zdravím Uhlíku, v prvom rade gratulácia, veľmi fajn hra, zhotovil som si ju ešte skôr ako sa jej podarilo vyhrať na BGG :)
hral som zatiaľ iba dve hry a páči sa mi premyslenosť, grafika i téma, ktorou je to presiaknuté...

mám však otázku ohľadne tepla, v hre to totiž vyzerá, že ak sa nevenuješ získavaniu dreva, resp. získaniu kabátu a udržiavania si ho v dobrom stave, tak nie si žiadnym spôsobom postihnutý...
je to zámer? ide v tomto prípade len o možnosť získania bodov, ak máš dostatok dreva a nie stratu, ak sa rozhodneš, že necháš svojho Inuitu v chlade?

vdaka za Tvoju odpoved, nech sa Ti darí nadalej.

Eolair
18.8.2017 07:27:38

Teplo
Ahoj Mariáne,

K tvému dotazu:
Za udržování eskymáka v teple můžeš získat pouze kladné body. Ono to vyjde vlastně nastejno jako kdybych místo toho mrznoucímu eskymákovi body odečítal, ale nepůsobí to tak depresívně a je to konzistentnější. Můžeš samozřejmě hrát jen na jídlo a o teplo se nestarat, ale nenech se zmást, udržování eskymáka v teple tvoří obvykle dobrou polovinu celkově získaných bodů a trochu lepší zisky za jídlo by to asi nevyvážily. Zvlášť v posledních dvou kolech rozhoduje o vítězi často právě to, kdo dokáže svého eskymáka zahřát (možný zisk 5 a 6 bodů).

Jinak díky moc za pochvalu. Jsem rád, že sis na Eskymáky našel čas a budu moc vděčný, když si uděláš čas i na nějaké hodnocení na BGG nebo za jakékoliv další postřehy.

Vždycky mě potěší a příjemně překvapí, když narazím na nějakého Čecha nebo Slováka, který také sleduje PnP scénu a související contesty na BGG. Chystáš zase nějakou hru na letošní Children's contest? Já bych do toho rád šel, ale uvidím, kolik bude času. Navíc mám doma i malou testerku (čerstvě 5 let), tak by to mohla být ta správná motivace. :-)

18.8.2017 13:35:16

Children's contest> Kluci, ak pôjdete do nejakej detskej hry a budete potrebovať dobrovoľníkov na testovanie, hlásim našu malú-veľkú hráčku (4 roky) ;) - Mi.Ja

Vybíráme z Bazaru

Zima Mrtvých: Cesty osudu
Zima Mrtvých: Cesty osudu
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas