Pax Romana - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 600 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná, diplomacie
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: GMT Games
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2006
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Rozdíl mezi starou verzí a reprintem

Potřeboval bych poradit od někoho, kdo zná/hrál obě verze. V čem se liší? Kromě pevné mapy samozřejmě. Slyšel jsem, že reprint má jiná pravidla. Je to nějak zásadní?
Zhruba 4 roky zpátky jsem koupil původní edici a konečně se jich chystám vyzkoušet. Tak ať jsem trochu v obraze. Případně kdyby to bylo nějak zásadně jiné, tak ať je čas sehnat novou verzi.

Díky za info.
17.2.2017 23:30:47

IN

Re
Mam dojem, ze pravidla byla prepsana vzhledem k lepsi srozumitelnosti. Ale to lze snadno vyresit jejich stazenim a vytistenim z webu GMT. Pak mam dojem, ze ve druhe edici jsou zetony, ktere vysly jako bonus v ramci casopisu C3i s nejakymi scenari. I tyto scenare byly pridane do zakladni hry (ale pokud vim, tak ne vsechny co v C3i vysly).

18.2.2017 08:50:38

změny
Četl jsem jenom nová pravidla, ale koukal jsem letmo ze zájmu i do těch původních - nejsem tedy rozhodně expert. Z letmého porovnání jsem měl dojem, že nedošlo k žádným koncepčním změnám, ale že druhá pravidla jsou v hodně oblastech detailnější - viz např. námořní pohyb a obojživelné útoky - to bylo ve starých pravidlech vysvětleno poměrně stručně a podle diskusí na BGG to vyvolávalo hodně neřešených otázek... nová pravidla jsou (nejenom v této věci) mnohem detailnější.

Osobně bych proto doporučoval načíst spíš nová pravidla - když to zjednoduším, v nových pravidlech by měly být odpovědi na většinu dotazů, které se vyrojily v mezidobí od vydání první verze (2006) do vydání druhé verze (2015). Z errat vydaných k druhé verzi je ale bohužel jasné, že nějaké mušky mají i pravidla druhé edice...

21.2.2017 06:39:27

Vybíráme z Bazaru

Hero realms + dva decky
Hero realms + dva decky
Akt. cena: 410 Kč
Končí za: 4 hodiny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas