Pax Renaissance - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Renesance
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Sierra Madre Games
Autoři: Matt Eklund
Phil Eklund
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Karty 92 a 48

Většinou si všechno spíš najdu sám, ale zase jsem si říkal, že nebude na škodu dát najevo autorům, hlavně tedy českého překladu, že hra se hraje a je o ní zájem. :)

Ale k otázkám.

Po první hře, na kterou jsem se připravoval vážně dlouho, jsem si udělal poznámku u dvou věcí, které mě trošku vykolejili. Vlastně i na ně jsem znal řešení, ale přesto bych byl radši, kdyby mi to někdo potvrdil.

Židovští piráti- Jako říši výskytu mají uvedenou Aragonii, tedy na západě, ale přesto je to východní karta. Je to obvyklé? Případně mám do ní dosah z karty, která má jako lokaci uvedenou "východní říše", i když "západní říše" má Aragonii zvýrazněnou červeně?

Černá naděje Arumu- Soupeř zahrál rolnické povstání, úspěšně a najednou jsem chtěl dát válec do města, jako vždy, ale došlo mi že figurka, která do boje zasáhla "z karty" je pirát, takže si hráč bohužel musel zničit vlastní koncesi. Pravidla nic o pirátech konkrétně neříkají, takže jsem si jist, že bych je měl brát jako agenty kteří se prostě nedávají do měst.
11.4.2017 00:53:42 | Upraveno autorem (porovnej)

IN

Re
Židovští piráti - karta má lokaci Aragonie a proto i když je na východě, může na ní být cíleno přes Západní říše.

Černá naděje - tady je pirát jako agent, který se účastní útoku a jako takový musí být po vítězné bitvě zpět dosazen na mapu, pokud je tam místo. Pokud jsou všechny hranice obsazeny koncesemi, není ho kam umístit a měl by se dát na kartu říše. Na druhou stranu, tam se dávají pouze utiskované válce z měst, resp. nebylo by zřejmé, že je to pirát. No... zkusím se na to ještě někde zeptat.

11.4.2017 09:57:35

IN

Re
Dovoluji si postnout odpoved, ktera vzesla na diskusi ohledne tohoto tematu na Deskozroutu od Amise a shodli jsme se na ni vsichni:

Tak jsem prošel karty a je to opravdu jediná, kde je nasazení piráta a zároveň nějaký one-shot.
Když jsem si přečetl kdo to Pier Gerlofs Donia byl, tak bych to asi vyřešil tématicky a nevyráběl kvůli jedné kartě speciální pravidlo. On to byl opravdu povstalec, pouze většinu toho povstání vedl na moři, ale měl i menší armádu, se kterou táhl po zemi a obsadil pár měst, takže bych to vzal tak, že ani piráti nemusí vždy být piráti z přesvědčení a pro zisk a když má možnost žít klidně ve městě, tak se tam holt usadí a nedá přednost volání dálek :)
Jinak z hlediska pravidel tam spor nevidím. Když pro názornost trochu přehážu pořadí věcí z pravidel, tak je tam celý postup:

Any surviving Agents used as attackers in a battle must be placed in the conquered map card (until it is saturated)
If there is not enough room in Cities or Borders because of Saturation, place the excess on the Empire Card as Repressed Tokens
Any remaining Repressed Tokens on the defending Empire may be Emancipated. Knights and Rooks go into empty Cities

Takže agent (byť v podkresu označený jako pirát, ale to se aplikuje pouze když se nespustí one-shot) se dává na mapu (ne na okraj) už rovnou jako rulling class, když je represnutý, tak se vrací opět jako ruling class.

11.4.2017 15:42:14

Vybíráme z Bazaru

After the Empire Kickstarter Deluxe verze
After the Empire Kickstarter Deluxe verze
Akt. cena: 2290 Kč
Končí za: 9 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas