Pax Pamir - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Novověk
Herní kategorie: strategická
Čeština: undefined
Vydavatelé: Sierra Madre Games
Autoři: Cole Wehrle
Phil Eklund
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

První seznámení s Pax Pamir

Autor: karadum | 1 hodina 0 minut | 7.4.2017 | 1

Hra: Pax Pamir + Pax Pamir: Khyber Knives

Hráči: karadum

Dovolím si tento zápis sdílet, neboť na první seznámení s hrou je myslím solo mód skvělý. V klidu si můžete projít pravidla, promyslet možnosti a hlavně předvídat kroky protivníka. Oproti běžné hře je vaším protivníkem bot, který má přesně danou prioritu akcí a také jejich pořadí. Můžete tedy zkoušet zejména strategie týkající se rozdělení bodů nebo fungování pravidel.

---

Toto období bylo konfliktem mezi Shere Khanem, který od počátku byl nakloňen carovi, a mým kmenem, který se naopak zasazoval za samostatný Afghanistán.

Shere Khan byl obchodník. Začal velmi silně v Kábulu, netrvalo však dlouho, aby celá země byla protkána obchodními cestami pod patronací Ruska. Své výdělky z obchodu mohl obrátit také v dary carovi a tím se u něj ještě lépe zapsat. Naděje našeho kmene, že bychom se svezli na vlně rusofilie tedy klesaly.

Naše tradiční kmenová území v Persii byla mimo hlavní obchodní cesty a zdálo se, že ztrácíme závod. Shere Khan však zapomněl, že v drsné zemi je hlavní rodina. Veškeré jeho investice tedy byla vždy na konci umenšena malým politickým vlivem, zatímco náš silný kmen naopak pomalu rostl. Afghánské vládě se také podařilo některé obchodní stezky vystavět a začala budovat v Herátu i vojsko, aby drželi Shere Khana zkrátka. Ten pes si přivolal ruskou pomoc z Kábulu a Afghánskou armádu z Herátu vyhnal. To však byla chyba.

Absence vojenské přítomnosti v Kábulu umožnila Afghanské armádě, skonsolidované po porážce kolem Kandaháru, vytáhnout na Kábul a značně omezit obchody Ruska. Následoval pokus o výběr daní od Shere Khana, který však vychytralý obchodník bez zájmu odbyl. Tato samolibost byla jeho poslední chybou. Afghánská vláda měla dost ruského vlivu a v ve vojenském převratu získala vládu nad celou zemí.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Smart game - Štěňata
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas