Panovník - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Hobby World
MindOK
Autoři: Yuri Zhuravlev
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Hra ve dvou

Ahoj, chci se zeptat pravidelných hráčů, jak je hra zábavná ve dvou hráčích? Hrál jsem pouze ve čtyřech a nějak si to ve dvou neumím představit. Jaké máte zkušenosti a jak byste to porovnali? Doporučili byste i pro hraní ve dvou?
12.5.2016 14:18:05

Ve dvou
Ahoj,

ve dvou se dá hrát docela dobře, jediné co mě osobně u toho vadilo (ale někomu to může vyhovovat) je dražba.

-> princip je totiž v tom, že pokud dražíte a oba dáte stejnou kartu (a je tam jenom jedna - nezůstalo tedy z minulého kola) tak oba přichází o vložený drahokam
- a ve dvou v podstatě vždy vydražíš bez problémů, tudíš se mnohem lépe operuje s drahokamy (gemy nebo jak je to tam pojmenované :- )

Ve 4 hráčích tam všichni trpí nedostatkem gemů / peněz - a tudíš musíš hodně uvažovat co a jak a každá aukce je vyloženě boj :-)

Suma:
- ve dvou se dobře hraje, ale mě se nejvíce právě líbilo to šílené dražení a to se ti projeví až ve větším počtu hráčů (ve 3 jsem nehrál bohužel)

Myslím si že chybu neuděláš, protože se dám hodně věcí pokaždé vymyslet a hra není časově tak náročná. Ale tady je s větším počtem hráčů mnohem lepší. Záleží však jestli ti tenhle styl dražby vyhovuje. Mě osobně se to líbí hodně, ale v klubu se tenhle styl dražby nezalíbil.

12.5.2016 15:47:03

ve dvou
Ve dvou hrajeme dost pravidelně, dražba jak popsal Jeny není tak napínavá jako při více lidech, o to větší je pak překvapení když oba chcete jednu kartu a jednou za čas se v dražbě hádáte do posledního drahokamu. Je to hodně na "hlavu" jak to vymyslet a udělat, abych z toho vytřískal co nejvíce a když ti pak ten "už samozřejmý výběr karty" protihráč zničehonic překazí, je to o nervy :)

Ve dvou hraji nejčastěji a je to takový "solitér" do kterého ti ten druhý nečekaně zasahuje a občas způsobí tvou prohru.
Ve třech je to už plnohodnotná hra, kdy se člověk snaží sledovat tahy ostatních, aby hrál správně obrany popř. útok a nedostává se na něj v dražbě tak často.
Ve čtyřech je to samozřejmě se vším všudy.

12.5.2016 16:28:31

Ve dvou
Hraji s zenou ve dvou na dovolenkach.
Jak uz to u her pro 2-4 byva je to ...
Vice takticke,
mene nahodne, epicke a nasiraci.
Vzdy je neco dobreho k vydrazeni.
I ve dvou stale dost dobra hra ...ja to hraji ve dvou radeji mez v plnym poctu.

12.5.2016 16:36:17

ve dvou
mně to přišlo naprosto nezábavné, ale protože jsem to nehrála ve více hráčích, tak nedokážu posoudit, zda je to potom lepší či ne. Chtělo by se mi říct, že okolo této hry je nějak přemrštěný hype, osobně ji považuji za jednu z nejnezáživnějších her, co jsem kdy hrála - doporučuji před zakoupením vyzkoušet.

12.5.2016 17:40:49

Poděkování
Děkuji všem za Vaše zkušenosti a připomínky. Určitě mi to pomůže s rozhodováním. Díky.

12.5.2016 22:28:30

ve 2/3/4
Já hrál hru ve 2, 3 i 4 hráčích.
Nejlepší mi to přišlo ve třech hráčích - to je taková zlatá střední cesta, ale nezatracuju žádnou variantu.

Ve dvou - takové více solitérní pro oba hráče, dražba není téměř konfliktní, každý si buduje svoji pyramidu, lze podle soupeře i upravit strategii, co budovat/dražit. Obecně lze získat víc vítězných bodů než při hře ve 4, protože stále je co vydražit.

Ve třech - zlatá střední cesta, ve dražbě už je víc interakce, zároveň lze ještě sledovat, kdo co staví okolo a na čem se snaží získávat body, a podle toho lze upravit strategii.

Ve čtyřech - pro mě o něco méně zábavné. Jako dražba je v této variantě nejzábavnější, protože hráči často draží stejné kartičky, ale protože to pro mě není ten hlavní mechanismus, díky kterému mi ta hra přijde zajímavá, tak mi to nestačí. Naopak mi zde vadí chaos v tom, kdo co staví, protože 3 protihráče už nelze rozumně obsáhnout. Samozřejmě i plánování zde nemá takový význam, díky té dražbě (ale chápu, že někomu to může vyhovovat). Prostě je zde obecně menší povědomí o tom, kdo na tom jak je :)

Když už jsem se rozepsal, tak jako mínus této hry vidím nevyrovnané karty zákonů :(

13.5.2016 14:12:19

virtuální hráč
Zmíním možnost přidat virtuálního hráče, při nižším počtu hráčů můžete přidat virtuálního hráče losem kamenů z krabice při dražbě.

15.5.2016 17:14:58

2 vs 4
Nemam skusenost s 3 hracmi - co by ale podla vsetkeho mohlo byt prave najlepsie, ale hra v 4 sa mi nejak extra nepacila, budem sa jej vyhybat. Moze sa stat, ze v aukcii su prave 4 karty [vsetky z minuleho kola sa vykupili] a potom je to strasna "tlacenka". Hra 2 hracov sa mi pacila viac hned vo viacerych ohladoch - jednak vacsi vyber, jednak mozes blizsie sledovat, po com ide prave 1 protivnik, je to konfrontnejsie. Velmi chcem vyskusat hru v 3, asi to bude najlepsie, ako pise viac ludi nizsie.

16.5.2016 13:21:46

i ve dvou výborné
Mně se líbí hra v každém počtu hráčů. Ve dvou je to více strategické, ve více hráčích spíše boj o karty.

Nicméně dá se i v méně hráčích ztížit dražbu (1-2 virtuální hráči), pro ty, co mají dražbu v oblibě.

Pro hráče preferující nekonfliktní hry je to naopak možnost domluvit se před dražbou, kdo si vezme jakou kartu. Překvapivě i tehdy je hra výborná, musí se vyjednávat (teď ustoupím já tobě, příště ty mně), případně se dá trochu blafovat atd.

17.5.2016 10:12:41

Vybíráme z Bazaru

Základna
Základna
Akt. cena: 155 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas