Necromunda - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, sběratelská
Čeština: není
Vydavatelé: Games Workshop
Autoři: Andy Chambers
Jervis Johnson
Rick Priestley
Rok vydání: 1995
Sdílej: Facebook

Po mnoha letech zkušební hra

Autor: Paciik | 0 hodin 45 minut | 20.2.2018 | 0

Hra: Necromunda

Hráči: Paciik a 1 neregistrovaný

Po mnoha letech jsem si z půdy snesl Necromundu a se svým 8 letým synem jsme ji postavili a prohlíželi.

Samozřejmě nám to nedalo a museli jsme si zahrát - jenže - český překlad zmizel na některém z vyhozených, zlikvidovaných nebo zformátovaných disků. V hlavě toho také moc po nějakých cca 20 letech nezůstalo a prvotní nadšení mi nedovolilo zasehnout a překládat origo návod. Navíc - zasypat osmiletého špunta kompletním návodem by asi nedopadlo dobře.

Takže jsem vymyslel výrazně zjednodušený návod (během hraní mírně upravili), abychom zkusili aspoň jednu rychlou hru, kdy já měl Orlocky a Maty Goliáše:

Hrají 2 gangy - 1x vůdce a 4 gangsteři. Všechny zbraně jsou "stejné", takže dostřel na 10 políček. Vůdce má 10 životů, gangster 5.

Hází se 2 kostkami, součet kostek lze využít na kroky nebo počty výstřelů. Lezení po schodech a seskočení z patra je za 2 body. Na střelbu jsme použili kostku "3+2+1+blesk", kdy "blesk" značil misfire, takže netrefit. V zákrytu stačilo vidět kousek těla (ne zbraň) a šlo střílet. Přes průhledné zdi nelze střílet.

 

Hráli jsme asi 45 minut, Maty se přibližoval, ale opatně se kryl a když mi sejmul prvního gangstera, rozjel to na plno. Vrátil jsem mu to sejmutím jednoho jeho goliáše a jednomu sebral 4 z 5 životů. Tento postřelený se stáhl do zákrytu a na pomoc mu šel další i s vůdcem. Pátý goliáš si vylezl na vyvýšený tunel a jistil mosty spojující budovy. Dva mí gangsteři šli útočit na vůdce goliášů, ale nezvládli to. Aktuální stav by: Goliášové: vůdce 10ž, gangster 5ž a gangster 1ž. Orlockové: Vůdce 10ž, gangster 5ž. Vůdci orlocků se podařilo zastřelit 5.goliáše na tunelu, vůdce goliášů sestřelil posledního gangstera orlocků. Vůdcové obou gangů se setkali na mostě, kde proběhl tvrdý souboj, kdy stav obou vůdců byl 1ž. Na tahu byli goliášové - mohli 1x střílet. MISFIRE! Po dohodě (kdy bylo sporné házení na sešitu) byl dovolen ještě jeden výstřel. MISFIRE! Tímto si goliáš podepsal rozsudek smrti. První střelou vůdce orlocků padl goliáš k zemi. Vůdce orloků se vydal za posledním zraněným goliášem. Za pár tahů se oba setkali a i poslední goliáš padl na druhý pokus k zemi.

Vítězem se tedy v poslední chvíli stal gang orlocků, jediný přeživší byl jejich vůdce.

Odehráno v: Sviadnov (Okres: Frýdek-Místek)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Deep Vents
Deep Vents
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas