Myrmes - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: neuvedeno
Herní doba: 75 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: není
Vydavatelé: Rio Grande Games
Ystari Games
Autoři: Yoann Levet
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

body pohybu- využití

1.Na straně 5 je napsáno, ze v zahradě lze použít 2body pohybu. Na str. 7 v odstavci východ se píše 3 body pohybu. Co je správně?
2.Za pohyb lze provést několik akcí i položení dílku s feromony. Na str. 8 v příkladu je uveden pohyb o dva, pak lovení kořisti. To jsou podle mě vyčerpány 3 body pohybu. (2pohyb + 1lov kořisti) .Další příklad uvádí, ze ještě lze zdarma umístit dilek feromonu. Nechápu kolik tedy můžu použít bodů pohybu a na co. Upřesní mi to někdo? Díky
2.12.2017 20:14:25

body pohybu

1)Máš tři body pohybu na jednoho mravence co vyleze ven.
2) Body pohybu akorát udávají o kolik polí se můžeš pohnout. Během tohoto pohybu můžeš například ulovit kořist, odstranit feromon a na konci pohybu ještě i feromon položit. Prostě akcí máš neomezeně (jen pokládání feromonu se děje až na konci pohybu) a pohybovat se můžeš max o tři pole.

2.12.2017 20:24:59

re:pohyb+akce, pohyb+akce, pohyb+akce
Pravidla si protiřečí.

1) Na straně 5 v bodě 3 je to napsané uplně blbě. Prý jen 2 body pohybu. Na herní desce v 0.stupni Mraveniště jsou 3 černé šipky, takže 3 body pohybu a ne 2. Dále se tu nezmiňuje, že za ty body pohybu se dá pohybovat mravencem. Dost zkreslující informace.

2) stana 7 odstavec b - "Dělník má 3 body pohybu na přesun mimo mraveniště a za každý bod pohybu může provést jednu z těchto akcí - Lov, umistit feromony, umistit spec.dílek, odstranit feromony". Vykonání jedné akce je v rámci využití 1 bodu pohybu při pohybu, jinak by byl hráč velmi omezen jak vzdáleností pohybu tak provedením akcí.

3) strana 8, příklad Pohyb+Lov+Umistění Feromonu, je celkem mimo mísu pokud zrovna hráč neměl bonus +3 body pohybu.

26.6.2018 17:15:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Re myslibor
Pravidla si neprotireci, maji tam jen jednu chybu cos uvedl, jinak jasne tvrdi ze akce jsou zadarmo a muzes je udelat behem pohybu. Proste v tom nehledej slozitosti, mravnesc se muze pohnout az o tri pole a behem toho pohybu muze vykonavat i nejake akce. Jenom polozeni feromonu jeho pohyb ukoncuje a umira. Napsano je to trochu kostrbate, pac se autor pravidel snazil vysvetli, ze kazdy jeden pohyb ti dava moznost udelat jednu akci (vic jich za ten jeden bod pohybu udelat nelze).. polozeni feromonu se nepovazuje za klasickou akci, proto ji lze provest i po vykonani akce... ale je to zbytecne slozite napsano imho

27.6.2018 09:02:26

Vybíráme z Bazaru

Gaia Project - desky hráčů
Gaia Project - desky hráčů
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas