Munchkin - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Asmodée Editions
Devir
Edge Entertainment
Pegasus Spiele
Steve Jackson Games
Autoři: Steve Jackson
Rok vydání: 2001
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Karta Kamarád

Popisek karty říká toto: Objevila se další nestvůra se stejnou úrovní a stejnými vylepšeními nestvůr. Pokud jsou všechny nestvůry poraženy, získáváš poklady všech těchto nestvůr a postupuješ o úroveň za každou nestvůru.

Zajímá mě tato situace: Vykopnu dveře a bojuji proti nestvůře např. Nemrtvý kůň a protihráč zahraje kartu kamarád a teď musím porazit dva Nemrtvý koně. Teď to přijde :) Když je porazím dostávám já 2 a 2 poklady za obě nestvůry a postupuji o dvě úrovně? Nebo tohle všechno získává protihráč, který zahrál kartu kamarád? Přijde mi to trochu nejasné, protihráč tuto kartu zahrál, takže text karty mluví na něj, že tedy on získává poklady a úrovně za nestvůry které já porazím? Takže pokud se rozhodnu je porazit nic nedostanu jen soupeř, takže raději uteču a budu doufat, že mě nestvůry nechytí a neudělají mi ošklivou věc.

A nebo je to tedy myšleno tak, že protihráč mi zdvojil nestvůru tím se snaží aby mě nestvůry porazili, ale já třeba ještě pomocí svých karet nestvůry porazím a tak získám poklady i úrovně já?..
20.8.2015 11:06:10

.
Tohle:
A nebo je to tedy myšleno tak, že protihráč mi zdvojil nestvůru tím se snaží aby mě nestvůry porazili, ale já třeba ještě pomocí svých karet nestvůry porazím a tak získám poklady i úrovně já?..

20.8.2015 12:40:21

Karta Kamarád> Díky za názor, ale zajímalo by mě jestli to víš s jistotou, respektive to máš ověřené z nějakého seriozního zdroje, nebo to prostě hraješ tímto způsobem. Protože tu kartu si může člověk vyložit oběma způsoby a ačkoliv mi ta druhá možnost přijde zvláštní, také by ve hře měla smysl. Také se sám přikláním k možnosti, kterou si zmínil, ale někteří ze spoluhráčů měli opačný názor. - JakSeRodi

...
Vždycky (u kletby, karty vylepšení nestvůr atd.) to platí tak, že na někoho dáš kartu a on si jí přečte. Tzn. Dáš na hráče kartu Kamarád a on si přečte: Objevila se další nestvůra se stejnou úrovní a stejnými vylepšeními nestvůr. Pokud jsou všechny nestvůry poraženy, získáváš poklady všech těchto nestvůr a postupuješ o úroveň za každou nestvůru. Dáš na hráče kletbu Ztrácíš jeden malý předmět a on si přečte: Vyber jeden svůj malý předmět a odhoď ho.

Teda alespoň mě to přijde jako logické řešení :).

20.8.2015 15:21:20

Pravidla> Také záleží na tom, co si myslí majitel té konkrétní hry.... - Kurdt57

Díky> Tohle vysvětlení mě utvrdilo v tom, že to tak bude, nebo mám alespoň pádný argument proti těm co by nesouhlasili :) - JakSeRodi

Karta Kamarád
Touto kartou se ti protihráč snaží zabránit v poražení nestvůry, se kterou bojuješ tím, že vyvolá identickou kopii tvého protivníka se všemi jeho bonusy a okouzleními, které na sobě má prvotní nestvůra. Vzhledem k tomu, že ti boj takto ztíží, ne-li znemožní a tobě se přes to podaří vyhrát, tak je ti odměnou, že získáš úrovně a poklady za každou nestvůru, tedy zdvojnásobí se tvá odměna. Sesílatel z toho nemá žádný zisk (kromě toho, že ti překazí tvůj postup).

31.12.2015 00:21:31

Vybíráme z Bazaru

High Frontier 4: Rozšíření pro 6. hráče CZ (nové)
Akt. cena: 854 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas