Marco Polo - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Daniele Tascini
Simone Luciani
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Černá kostka vs přízeň Chána vs ještě nějaké dotazy k pravidlům :)

1. Možná jen špatně čtu, ale chápu to správně, že na přízeň Chána nelze použít černou a bílou kostku? (v pravidlech se mluví jen o kostce své barvy a logicky by mi to i tak sedělo, jelikož na této akci jsou pouze čtyři volná pole pro umístnění kostky - tedy pouze pro max. čtyři kostky od barvy každého hráče, když beru v potaz hru v plném počtu hráčů)

2. Zisk 3 mincí - tady jsem to snad pochopil správně a je to jediná akce, kam mohu umístit libovolný počet kostek své barvy včetně libovolného počtu kostek černých.

3. Jak je to tedy s tou černou (bílou) kostkou a umístěním zdarma? Podle pravidel jsem to pochopil tak, že zdarma (myšleno bez poplatku za nejnižší hodnotu na černé kostce(kostkách)) mám pouze to, když černou kostku použiji na akci, na které mám již kostku SVÉ barvy z předchozího tahu. Samozřejmě za samotnou akci platím příslušnou cenu. V případě, že dávám černou kostku na akci, kterou přede mnou zahrál protihráč, platím poplatek a samotnou akci (protože tam ještě nemám kostku své barvy. Ale když akci zahraje protihráč, pak dám já svou kostku své barvy na jeho (platím poplatek i akci), pak přijdu znovu na tah a dávám na kostky (jeho barvy a své barvy) svou černou, tak bych dle pravidel ten poplatek platit neměl, ale jen pouze platit samotnou akci.

4. V případě, že se za akci platí dvěma kostkami a já už tuto použil a mám tam dvě kostky své barvy, mohu v daném kole tuto akci znovu aktivovat pouze dvěma černými, popř. černou a bílou kostkou? (a to také bez poplatku, protože tam již kostky ve své barvě mám?) Jestli sem to pochopil správně, už ji nelze aktivovat kombinací černá (bílá) plus druhá kostka vlastní barvy?

5. A ne zcela jsem si jistý tím, že když přijdu na tah v kole a nemůžu použít žádnou hlavní akci, přestože mám ještě kostky, ale pouze pomocnou akci, tak ani tuto nemohu zahrát, protože podmínka hráče na tahu je, že ve svém tahu MUSÍ vždy vybrat a zahrát akci hlavní a pak kombinovat pomocné akce (před i po). Tím pádem mi zbylé kostky v kole propadají? Dle mého názoru nelze, když přijdu na řadu, zahrát pouze pomocnou akci(e).
17.1.2016 11:25:58 | Upraveno autorem (porovnej)

....
1) můžeš ji použít i s černou kostkou, lze tím docela dobře rozhodit plány soupeřům.
2) Ano a opět klidně i s černou kostkou.
3) Zdarma ro máš stejně jako když umisťuješ normální barevné kostky, tzn, že ještě nikdo, včetně tebe, tu akci v tomhle kole nepoužil, prostě když nedáváš kostku na jinou, tak je to zdarma. Jinak platíš pokaždé, když už tam nějaké kostky jsou. A ano platíš i když si ji použil ty.
4) ano, zcela správně (nezapomeň ale za to zaplatit)
5) vedlejší můžeš použít kdykoliv, i kdyby ti už potom nezbývaly kostky na hlavní akci.

17.1.2016 12:00:25 | Upraveno autorem (porovnej)

matewr84
Děkuju za odpověď, ale zeptám se. Odpovídáš na základě svého vlastního výkladu pravidel nebo na základě toho, jak hru hrajete? Nebo čerpáš ze zasvěcenějších zdrojů?

K 1. otázce - v pravidlech není u přízně Chána černá kostka zmíněna ani písemně ani obrázkem. Je tam doslovně -
"Dále platí, že do obsazeného sektoru už nemůže další hráč umístit svoji kostku
a současně, že hráč na akční pole „chánova přízeň“ může každý hráč umístit pouze jedinou kostku SVÉ barvy." Zdůrazňuji slovo SVÉ. Mně to vyznívá celkem jasně.

K 2. otázce - víceméně jsme se shodli :)

K 3. otázce - (podpořím opět pravidly) - "Černá a bílá se nepovažují za barvy hráčů (tj. zelená, modrá, červená a žlutá) – hráč s těmito kostkami
tedy může v dalším tahu znovu – A ZDARMA – využít akční pole, které již obsadil kostkami ve SVÉ barvě." a navíc toto podporuje i samotná vlastnost postavy Raschid ad-Din Sinan, kde stojí psáno - Důležité: Hráč (hrající za tuto postavu) musí vždy uhradit příslušné náklady při umisťování kostek na již obsazená akční pole.
(tedy, proč by tuto poznámku psali pouze k této postavě, kdyby ve hře nebyla žádná možnost umístit černé kostky na již použitou akci bez zaplacení poplatku?)

K 5. otázce - tady máme tedy zásadní neshodu a bylo by fajn, aby to nějaký znalec upřesnil, protože v pravidlech opět stojí:
Jaká je posloupnost událostí v hráčově tahu?
1. Pokud si to přeje, provede hráč 1 nebo více doplňkových akcí.
2. Hráč musí provést 1 hlavní akci.
3. Pokud si to přeje, provede hráč 1 nebo více doplňkových akcí.

Kdyby se vyjádřili i ostatní, kteří si jsou tak nějak jistí pravidly, bylo by to fajn a nebo rovnou říct, že ta česká stojí za h---o :D

17.1.2016 18:23:10 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Uh, pardon. četl jsem celou dobu amatérský překlad. Musím si přečíst ofiko anglická pravidla, pak dám vědět. Vypadá to, že albi nasekalo pár obrovských chyb, ale ještě to není potvrzeno.
k jedničce:
Potvrzeno snad 20ti uživateli na bgg. Můžeš jít s černou kostkou na khánovu přízeň. Nešťastný překlad. Ve skutečnosti své znamená, že hráč může umístit pouze jednu kostku svojí barvy jako je tomu u všech ostatních akcí... jestli mi rozumíš, akorát si nepochopil druhý význam slůvka své ;) prostě nesmí tam být stejná barva až na výjimku černých kostek, těch tam může být kolik chceš.
K pětce:
5)v pravidlech je napsáno, že hráč může provést libovolné množství dobrovolných akcí před hlavní akcí, a jediná restrikce že je v tom, že černá kostka se může koupit jenom jednou za tah. Pak je tam ještě napsáno, že jediné co se nesmí dělat s dobr. akcemi je, je vykonávat uprostřed hlavní akce. Kdyby tam byla podmínka, že nemůžu spálit všechny kostky za účelem zisku mincí, abych se vyhnul hlavní akci, tak by tam zřejmě o tom něco napsali, je to dost zásadní. Nejde se na to samozřejmě spoléhat. Bgg opět potvrdilo, ale jsou to jenom amatéři, ne tvůrci. Ale podle mě je to logické. Máš strukturu tahu. První věc co můžeš udělat je zahrát libovolné množství dobr. akcí. Až pak druhá věc je zahrání hl. akce. Takže nejdříve odehraješ první fázi svého tahu a tam máš povolené vše. Chápu tvé rozpaky, protože tam je slůvko musí, ale beru to tak, že to platí jenom tehdy, když máš ještě kostky k dispozici.

17.1.2016 21:38:55 | Upraveno autorem (porovnej)

matewr84
Opravdu děkuji za snahu, bez ironie. Nicméně, za ofiko pravidla považuji ta, která jsem rozbalil společně s hrou a ne diskuzi na bgg (alespoň by to tak mělo být). Tedy pravidla od společnosti Albi, která jsou náhodou i zde v kolonce ke stažení. Zkus se podívat na stranu osm, bod tři (doplňující pravidla - na co by hráči neměli zapomínat). Tam snad uvidíš také slovo ZDARMA, stejně jako ho tam vidím já :)

Je vidět, že my dva to asi nerozlousknem a měl by se zapojit někdo třetí :)

17.1.2016 21:52:41 | Upraveno autorem (porovnej)

matewr84> Byl si rychlejší :D - Cimm

Mg> no po odehrání dobrovolné akce, když ti zbyde nějaká akce, tak musíš - matewr84

Mg
Ano vidím a silně mě to zaráží. Nepochopitelné. Nejhorší je fakt, že ofiko eng pravidla nejsou ke stažení, jenom překlad těch německých... ale to nic nemění na faktu, že jedničkou jsem si na 99% jist a pětkou tak na těch 95%

17.1.2016 21:57:24

matewr84
Takže jestli ti dobře rozumím, k té otázce č. 5 - pokud mám alespoň jednu kostku, musím vždy ve svém tahu zahrát hlavní akci?

17.1.2016 22:03:15

mg> opakuji, aby se to neztratilo v té divočině: po odehrání té dobrovolné fáze, musíš když ti zbude. - matewr84

Doplnšní
Chybné "zdarma" v českých pravidlech jsem již řešil v jednom z předchozích dotazů zde, výsledek:

Po pročtení anglických pravidel a několika diskusí na BGG jsem dospěl k závěru, že je to takto:

- černé (a bílé) kostky mohu zahrát vždy, barevné kostky jen v případě, že tam ještě tato barva není
- pokud tuto akci nehraji jako první hráč (a tedy už na akci nějaké kostky jsou), vždy musím zaplatit poplatek

18.1.2016 08:11:11

Pravidla
Pravidla od Albi pravděpodobně obsahují chyby. Anglická pravidla jsou dostupná na "Yucatě" a podle nich tedy platí:
1. Na přízeň chána mohu použít bílou i černou kostku.

2. Můžeš použít kolik kostek chceš.

3. Nic není zadarmo! Za položení kostek na obsazené místo se vždy platí! Tedy i za černé a bílou kostkou. Nikdy nic není zadarmo.
Totéž platí u měšce. V českých pravidlech je, že vždy bere 5 zlatých, což je pravda, ale pokud již zde nějaká kostka leží, musí zaplatit za nově položenou. To znamená, že pokud položí kostku v hodnotě 6, zaplatí 6 mincí a obdrží pouze 5 mincí.

4. Ano

5. Takto hovoří pravidla na Yucata: Před nebo po hlavní akci, může hráč provést 1 nebo více pomocných akcí. Tyto akce jsou vždy volitelné. Hráč musí provést přesně 1 hlavní akci v každém kole, pokud má nějaké nevyužité kostky k dispozici na svojí hráčské kartě. Poté, co již nemá žádné další kostky, automaticky končí tah a nepodílí se na žádném dalším v tomto kole!
To znamená, že mohu utratit kostky za peníze a neprovedu již hlavní tah.

18.1.2016 08:23:38 | Upraveno autorem (porovnej)

tak se také přidám, abych vnesl trochu světla
a) pravidla v Aj jsou ke stažení zde:
http://zmangames.com/rulebooks/Marco_Polo_Rules.pdf

(web má nějaké potíže, případně zkuste
https://web.archive.org/web/20150911013713/http://zmangames.com/rulebooks/Marco_Polo_Rules.pdf)

b) Zde na ZH je překlad, ve kterém jsou chyby, nicméně vzhledem k tomu, že hra vyšla oficiálně, nesepisoval jsem je.

c) V pravidlech od Albi jsou chyby, které jsem sepsal a poslal Albi, uvidíme, jestli je zapracují do svých pravidel.

d) Moje odpovědi k uvedeným otázkám:
1) černou lze použít a neblokuje černé ostatních hráčů
2) ano
3) druhé a další použití akce se platí vždy tolika penězi, jakou nejnižší kostku pokládáš
4) ano
5) můžeš; k tomu citace z pravidel: str. 12: ""** hráč může tuto akci provést i svou poslední kostkou.

Zájemcům mohu poskytnout připomínkovaná pravidla, co jsem posílal Albi

18.1.2016 10:01:33

zdenda
Asi si myslel, že hráč musí provést přesně 1 hlavní akci v každém tahu a ne kole, jak si psal, pokud má nějaké nevyužité kostky na své hráčské kartě:)

Nicméně. Volal jsem přímo do Albi, kde přislíbili se zde k pravidlům vyjádřit, tak se nechme překvapit. Prvotní informace je, že autor překladu si na tom měl nechat záležet. Pozn. - Bylo by potěšující být v překladu o krok dál, než v zahraničí :)
Jako ono se to dá hrát i s jejich pravidly (Albi), protože podmínky pro hraní akcí jsou pro všechny hráče vždy stejné. Mě jen zaráží, jak se do pravidel dostalo - A ZDARMA. Tohle přece nemůže být chyba v překladu, když na toto pravidlo přímo odkazuje, jak jsem zde již napsal, postava Raschid ad-Din Sinan - "hráč musí vždy uhradit příslušné náklady při umisťování kostek na již obsazená akční pole" (sakra proč by tohle psali k jedné postavě, kdyby to bylo považováno za všeobecné pravidlo a vylučovalo to jakoukoliv možnost umisťování kostek na obsazené akční pole zdarma bez poplatku). To mi prostě hlava nebere.

18.1.2016 16:08:04 | Upraveno autorem (porovnej)

černá kostka
Na herní akci jsme řešili úplně stejný problém. Napadlo mě ještě jedno vysvětlení.
Pokud dáváš černé kostky (nebo bílou + černou) jako první na akci. Další kostky které sjou barevné nebo barevné + černá (bílá), tak neplatíš za umísťování kostek, protože se to bere jakoby tam žádné kostky neležely.

Je to jen můj názor a možný výklad.

19.1.2016 08:05:40

bohužel> nesprávný - Pelly

errata
po konzultaci s adminem jsem errata nehrál do souborů ke stažení, kde budou k dispozici, než Albi zaujme nějaké oficiální stanovisko.

19.1.2016 08:45:05

Chánova přízeň
Teď si čtu nějaká errata ke hře a na přízeň Chána lze dávat jen kostky své barvy, tady nelze tam dávat černé a bílé kostky.

19.1.2016 09:48:12

není pravda!> čti pozorněji... vycházím z Aj FAQ, a pokud není chyba i tam, píší tam jednoznačně:
Exception: By using a black or white die, a player may perform the “Favor of Khan” action again in a round. - Pelly

Raschid ad-Din Sinan
Co se týče postavy Raschid ad-Din Sinan. Z jedné věty resp. poznámky u této postavy nelze popírat pravidla. Přečtěte si originální znění této postavy

Note:The player must still pay the cost
for using an occupied action space, and must also pay any
additional costs for the “Travel” action.

Z českých pravidel možná vyplývá nějaká nuance na výjimku z pravidla, z anglických pravidel mi to tak nepřijde.

19.1.2016 10:05:16

přátelé
přestaňte v tom dělat další zmatky! Hra je poměrně logická a je tam pomálu výjimek z pravidel. Dle českých pravidel se dá správně pochopit s tím, že se do nich vloudilo slovo - zdarma-. Pravidla překládal PJ (místní administrátor) a zapracoval do nich i citovaná FAQ. Jak už to tak bývá, pravidla nejsou jen prací překladatele, a tak se stalo, že se do tištěných pravidel dostalo něco, co tam být nemělo, nebo bylo jinak (nechci nikoho nijak soudit). Přestaňte z toho dělat vědu a rozviřovat vodu nesmyslnými posty, přispíváte k šíření zmatku a spekulací...

19.1.2016 10:16:50

Pelly
Můžeš mi Pelly vysvětlit, co jsou podle tebe zmatky? Já jsem slušně napsal, že na Chánovu přízeň nelze dávat bílé a černé kostky. Pokud máš pocit, že sem tento můj příspěvek nepatří (i přesto že níže je asi 20 x napsáno, že to možné je), tak si naopak myslím, že zmatky tady děláš ty. Dále jsem se pouze snažil říci svůj názor na nešťasné - ZADARMO-. Jsem teď opravdu dost naštvanej, protože na zatrolenkách se objevuje stále více arogantních a drzých diskutérů.

19.1.2016 10:51:26

v klidu> nechtěl jsem nikoho urazit. Jde o to, že úplně zapadly správné odpovědi na úplně na počátku položené otázky. Ani já nebyl drzý a arogantní, nicméně pokud napíšeš odpověď na otázku, která není správná (aniž bys ji podložil nějakým argumentem), přestože byla několikrát správně odpovězena, tak to za zmatky považuji... - Pelly

Chánova přízeň
Chánova přízeň - důkaz místo slibů... :-)

http://files.geekdo.com/geekfile_download.php?filetype=application%2Fpdf&filename=Voyages+Of+Marco+Polo+-+FAQ+and+Errata.pdf&filecode=qmbk9hh6sr&validationcode=c5a324ee30881ec8f8f46c382326d8e3

19.1.2016 11:07:36

a přesně tam je již jednou zmíněno: > Exception: By using a black or white die, a player may perform the “Favor of Khan” action again in a round.

Toliko ke zmatkům... - Pelly

Chánova přízeň
Sorry, máš pravdu Pelly, moje blbost.

19.1.2016 12:34:48

Yucata
Samozřejmě si každý může hrát dle svého výkladu a dokonce i upravenými pravidly ja se mu zlíbí. Pokud však chcete hrát na Yucatě, bude se muset přizpůsobit jiným pravidlům, než vyšla oficiálně u nás.

19.1.2016 14:38:54

zas až tak dramatické to není> nevím o ničem, co by bylo v přímém rozporu v pravidlech od Albi (kromě komentovaného zdarma, které nemá opodstatnění) a pravidly yucaty... ty ano? - Pelly

Yucata
Dramatické není nic, hrát s českými pravidly od ALBI se dá v pohodě. Jediné, co chci říci je to, že v případě hraní na serveru Yucata a potažmo s někým, kdo hru hrál, či hraje v cizině, se asi na počátku neshodnete. Je to jako u Žolíků - někde se hraje s 12-ti kartami a vykládá se na 42, jinde se dává 14 karet na 42 a zase jinde 14 na 52. Nic není špatné a dramatické, pouze se musíš přizpůsobit současným pravidlům. A ty jsou dnes mimo Česko jiná.

19.1.2016 21:49:52

jakto> v čem jsou jiná? Na co narážíš? Myslím, že pravidla v Čj se shodují s pravidly Aj, takže pokud není rozpor mezi Aj a yucatou, nevím, co máš na mysli. - Pelly

Albi zveřejnilo dodatek k pravidlům (něco jako FAQ),
kde vyjasňují mnoho z diskutovaného.

http://www.albi.cz/hry-a-zabava/marco-polo/

4.2.2016 09:01:12

FAQ Albi
Jsem rád, že se Albi k této problematice postavilo a vysvětlilo, případně sjednotilo pravidla s těmi hranými venku.
A tím také ukončilo tuto debatu, která ale byla určitě podnětná a tomuto i možná napomohla.

4.2.2016 22:56:52

zdenda
No, s tím ukončením debaty bych až tolik nepospíchal:) Samozřejmě chci také poděkovat Albi, ač přes malé urgence, že nakonec přišla reakce z jejich strany a uklidnila naše hráčské duše.

Nicméně, momentálně se s Pellym trochu neshodneme ohledně postavy Mercator ex Tabriz. Je sice hezké, že ve "vtipné" poznámce stojí: Je vhodné, aby hráč s postavou kupce vždy „zdvořile poděkoval“ hráči, díky kterému snadno přišel ke zboží..., ale mnohem raději bych tam uvítal, zda hráč hrající za tuto postavu má příjem zboží i v momentě, kdy v daném kole zahrál svou poslední kostku a ostatní hráči kolo dohrávají.

V pravidlech, co jsem tak pročetl, se dá vycházet snad jen z tohoto: 1. Jakmile hráč všechny své kostky spotřebuje, musí se vzdát dalších tahů – v daném kole tedy už nehraje! 2. U samotné postavy Mercatora stojí, že: Vždy, když některý z hráčů získá zboží akcí na tržišti, získává hráč s postavou kupce 1 kus téhož zboží. Toto platí i pro velbloudy.

Za mě bych se přikláněl spíše k tomu, že pokud hráč hrající za Mercatora zahraje svou poslední kostku, tak v ten moment to beru jako pass (v pravidlech napsáno, že v daném kole tedy už nehraje! otázkou je, jestli může po zahrání poslední kostky, třeba za cestování, ještě splnit obchodní smlouvu nebo směnit velbloudy, ale asi ano) a podle mě již nemá možnost v daný moment co přijde na řadu další hráč získávat suroviny ani velbloudy. (nevím, proč jsem si vzpomněl na pravidlo u Settlerů, kde pasující hráč v daném kole nemůže nic ztratit ani nic získat:)

Pelly je tedy opačného názoru, tedy že hráči hrajícího za Mercatora příjem plyne i poté, co passuje. Zjednodušeně? - Já se přikláním spíš k pravidlu ohledně hráče, Pelly k pravidlu týkající ho se postavy. Jaký je Váš názor? :)

PS: pokud by měl pravdu Pelly, určitě jsme se shodli na tom, že kdyby hráč hrající za Mercatora dobral velbloudy v rámci akce na tržišti hrané jiným hráčem (ač sám už bez kostky) a získal možnost vyměnit velbloudy za černou kostku, tak tuto pomocnou akci, když přijde na řadu, nemůže provést, jelikož v daném kole již nehraje.

5.2.2016 19:51:05 | Upraveno autorem (porovnej)

mg
přijde mi, že zbytečně hledáš díry v pravidlech ;) opět odpovím "nepodloženě", ale zřejmě opět správně: mercator bere z trhu vše i když "passoval". Proč? Za prvé: ve větě co cituješ není žádná zmíňka o tom, že se to nevztahuje na passujícího hráče. Prostě všeobecně vždy získává. Kdyby tam byla výjimka, tak to tam uvedou. Za druhé: postava by byla slabá. Všichni by pokud možno čekali na to, až mu skončí tah a pak by houfně navštívili trh. Tohle samozřejmě není možné pořád, ale brzdilo by to hru zbytečně imho. Popravdě: albi zase tak velkou chybu neudělalo. Měli pouze jednu chybu, která se navíc dala vykládat dvojím způsobem (z nichž jeden byl správný). Ostatní už mi jenom přišlo jako nepochopení ze strany čtenáře. Snad se shodneme a nebudeme je bombardovat i tímhle. ;) jinak samozřejmě nic ve zlým ;) pak bych to tu taky shrnul a opalcoval, aby lidi hned věděli ;)

5.2.2016 23:50:46

matewr84
O hledání děr v pravidlech to z mé strany rozhodně není. To by poté asi nepřišla samotná reakce od Albi a vytvoření FAQ. Jen mám rád jasně dané formulace, nic víc. Když si čtu tvůj text, kde na začátku vidím v uvozovkách slova nepodloženě a zřejmě, tak to na mě stoprocentní jistotou nepůsobí. Přece tu nejde o žádné dohadování, ale konstruktivní diskuzi a názory, ne? :)
Kdybych se chytal každé věty, tak jak píšeš: není žádná zmínka o tom, že se to nevztahuje na passujícího hráče, kdyby tam byla výjimka, tak to tam uvedou (pozn. třeba nebyl důvod to tam uvádět, otázkou ale je, co mysleli v pravidlech tím, že po zahrání poslední kostky hráč v daném kole již NEHRAJE :) nemůže zahrát akci? nemůže dostat příjem?) Vadí mi prostě když studujeme poctivě pravidla k nové hře a pak nám někdo řekne, že to hrajeme celou dobu špatně. Např. jsem se musel v jedné hře naučit, že zahrát kartu bez použití efektu je něco jiného, než kartu pouze odhodit :). Kdybych pokračoval dál, že by postava byla slabá? Ta co má postavit jedenáct obchodních stanic mi přijde slabší a složitější na výhru :) A že by někdo čekal, až využiješ kostky a pak by šel na tržiště? Zrovna tam jsem celkem rád, když jako první naberu suroviny (velbloudy) a nemusím nic platit. Albi neudělalo zas tak velkou chybu? :) Pouze takovou, která mění koncept hry. A nepochopení ze strany čtenářů? Těžko se chápe něco, co není nikde uvedeno nebo špatně interpretováno ( např. zisk 5 mincí - hráč vždy obdrží 5 mincí (o poplatku ani zmínka), přízeň Chána - může umístit pouze jedinou kostku své barvy (o černé a bílé kostce ani zmínka)... Samozřejmě také nic ve zlém vůči tobě,, vím, jak to myslíš, ale třeba někdo při hraní hry narazí na podobný problém co se týká pravidel, který se následně u stolu stane příčinou dohadování a třeba zavržení hry a tomu se tu přece snažíme zabránit, ne? :)

6.2.2016 01:45:38 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Divočina
Divočina
Akt. cena: 155 Kč
Končí za: 18 hodin

Offcanvas