Lobotomy - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Titan Forge Games
Autoři: Maciej Owsianny
Michal Kozak
Michal Marciniak
Sebastian Kozak
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Komplikovaná pravidla?

Ahoj,

rád bych se optal na komplikovanost pravidel. Četl jsem aktualizovaný rulebook a přišlo mi, že je tam příliš mnoho pravidel a výjimek (Attack types + Attack Symbols mi v kombinaci s prioritizací u monster + Overwhelm přijdou fest komplikované a ani ne moc zábavné). Podělí se tu někdo o dojmy z hraní a jak moc často je třeba lovit poznámky/cheatsheats? Mám obavu, že tahle hraní není na příležitostné hraní....
24.8.2017 08:26:31

Naše zkušenost
Ahoj
Hra není úplně triviální. V porovnání třeba se Zombicide je určitě pravidlově náročnější. Ale není to nic co by se nedalo zvládnout. Pravidla, která popisuješ se týkají boje. Klíčových slov a ikon pro bojové schopnosti je ve hře sice hodně, ale v konkrétním scénáři jich vždy použiješ jen pár a v rámci představení scénáře je vždy projdeš. Těch, které se používají často, je jen několik a po první hře si je budeš pamatovat. Sheet ale máme vytištěný a občas ho používáme.
Vzhledem k tomu, že se jedná o kooperativní AT, tak to v naší skupině pravidlově zas tak nehrotíme. Tzn. každý hráč má na starost jeden tile, který má nejblíž a na něm je odpovědný zejména za pohyb monster. Ten obvykle řešíme tak nějak intuitivně, prostě nejkratší cestou k nejbližšímu hrdinovi. Bereme spíš vizuální vzdálenost, než, že bychom pro každé monstrum počítali vzdálenost. Tím nechci říci, že to je správně, ale nejsme puntíčkáři a hru to zrychlí. Priorita aktivace, cílování a overwhelm není zase taková hrůza (a hlavně to opravdu neřešíš v každém boji). Prostě, když útočí více monster, je to v pořadí boss, pak elita a pak minion. Pokud mají na výběr více cílů, míří na hrdinu s nejnižší obranou (při shodě s méně životy). A každé monstrum má útočnou kostku navíc za každé monstrum, které již útočilo ze stejného políčka. V případě komplikovanějších situací to pravidla dále upřesňují a můžeš si to vyhledat.
Ale máš pravdu v tom, že hra na příležitostné hraní (dejme tomu jednou za několik měsíců) to úplně není.

24.8.2017 20:36:09

Vybíráme z Bazaru

Gloomhaven: Lví chřtán - Strážkyně prázdnoty
Gloomhaven: Lví chřtán - Strážkyně prázdnoty
Akt. cena: 145 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas