Living Planet - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: ekonomická
Čeština: undefined
Vydavatelé: Lumberjacks Studio
Autoři: Christophe Boelinger
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Deluxe edition


Pro všechny nové zájemce o tuto hru. Zbývá jen pár dní do konce kickstarter promo akce. Musím říci, že v rámci "DELUXE EDICE" dostanete opravdovou nálož kvalitní zábavy. Ohlas na tuto hru je obrovský a minimální náklady jsou již více než 900% zaplaceny. Díky tomu je zde obrovská míra odemknutých strečových cílů, které hru obohacují. Navíc Deluxe edici získáte jen za 69€, což je celkem velmi příjemná cena. Takže pokud někdo váháte, podívejte se na kickstarter na doplňky a hry a dobře rozmyslete.

https://www.kickstarter.com/projects/antonioooh/living-planet-by-christophe-boelinger?ref=discovery
5.12.2017 16:41:24

unboxing
Pre tých, ktorých by to mohlo zaujímať ;) Rozbaľovanie predprodukčnej vzorky Deluxe verzie bez kovových kociek.

https://www.youtube.com/watch?v=AgdHaHCHpbg

10.6.2019 14:25:12 | Upraveno autorem (porovnej)

hra
Tenhle kousek mě hodně zaujal a šel jsem do Deluxe verze (jak jinak... :)...). Zpětně si říkám, že ta kampaň byla možná míň úspěšná, než bych dneska čekal (ne že by šlo o neúspěch - namísto požadovaných 8.000 EUR se vybralo skoro 210.000 EUR)... ta hra mi ale přijde fest zajímavá po všech stránkách a nemůžu se dočkat, až dorazí. Holt nezbývá než doufat, že to nebude zklamání... :)

10.6.2019 23:52:43

KS kampaň / Deluxe
No ta kampaň byla zvláštní...během kampaně zájem ze strany studia, na diskuzích docela rušno, ale ta finanční stránka není nijak závratná. Nicméně v kategorii úspěšných her to rozhodně je. Jedná se přeci jen o EURO bez figurek.

Na stranu druhou velké komplikace, přeprodej práva jinému studiu spadajícímu přímo Boelingerovi....přepracování kompletně grafiky na pestrobarevnou líbivou grafiku pro prodejny Pompo a Dráčik :D

Deluxe box ale za mě stále vypadá slušně a na ty kovové kostky se těším :-)

11.6.2019 08:26:57

Korenar
Díky za informace - třeba o tom přeprodeji práv jsem ani nevěděl (zas tak pozorně jsem související diskuse ani updaty na KS nečetl).

Tu změnu grafiky jsem zaznamenal, včetně nemalého prodlení z důvodu větších úprav/doplnění pravidel...

Jj, ten Deluxe box vypadá naprosto parádně a vůbec bych se nedivil, kdyby se jím do budoucna inspirovalo víc her (je možné, že se něco podobného objevilo jinde už dřív - pokud ano, nevím o tom).

Každopádně zatímco před časem to byla jen jedna z kicknutých her, kterou jsem nijak víc nesledoval, teď je to jedna z mnou asi nejočekávanějších her.

11.6.2019 08:40:39

Hawkie
U mě to pro změnu byl první KS backnutý projekt a seznámení se s KS.

To větší doplnění pravidel je v tom, že Boelinger se rozhodl do hry vtěsnat 3xA4 sheetů, kde bude počíteční setup hry...tedy jakousi variabilitu hry, aby každá hra byla jiná a tím se zvedla hratelnost. Pomocí hodu kostek se na začátku hry stanoví vítězné podmínky, omezení pro hráče či jiné podmínky hry + myslím, že mluvili o tom, že rozšířil knihu scénářů.

S tím boxem nevím...je to prostě něco nového a to s sebou nese negativa a těch hejtů v diskuzi je hodně, i když je to nespokojená minorita třeba 1% backerů.

Já to stále vedu lehce v patrnosti, že nějakou Living Planet jsem kdysi backnul a jsem rád, že to vypadá, že něco fakt dostaneme :D

11.6.2019 13:03:53

Korenar
U mě to byla až pátá kicknutá věc, když koukám na svoji historii v KS (1. Gloomhaven, 2. Hannibal & Hamilcar. 3. 7th Continent, 4. Nemo's War), která časem trochu vyšuměla do zapomnění, ale jak mi občas přišly ty updaty, subjektivní hype začal stoupat :).

Jj, jak říkáš: vypadá to, že fakt něco dostaneme :D.

Mě se ten box líbil od začátku. V ruce jsem to neměl, takže to třeba nebude tak super uživatelsky/ergonomicky, ale designově se mi to líbí moc.

11.6.2019 22:27:23

Krabice
Mě se líbí, že mysleli i na takovou prkotinu, jako jsou otvory na druhé straně, aby se to dalo jednoduše vystrčit.
Spousta vydavatelů by se měla nad svými inserty zamyslet a uvědomit si, jak šíleně nepoužitelný jsou. Zejména teď v poslední době módy Warlord boxů, Nemesis, Black Rose Wars, atd.
Tohle už totiž není tvorba deskovky, ale regulerní engineering a plánování užívání. A pokud s tím nemají zkušenost, takhle to dopadá.
Poslední dobou se s nažím po různých KS dělat na vývojáře osvětu, aby nad tím víc přemýšleli... tak uvidíme, jestli se to někdy vyplatí. Insert je prostě Alfa a Omega celýho hraní (proto například nikdy nevyndáváme starší Civku, protože její příprava je prakticky nemožná).

12.6.2019 06:04:57

Civka
Stará civka potřebuji dokoupit insert...jinak samotný setup je taková minihra :D

12.6.2019 08:00:37

Korenar
Na ní si právě insert designuju a budu co nevidět tisknout.
Tak když se zadaří, nahodím ho na obrázky :)
Nicméně je to teda jen pro to, co vyšlo česky.

12.6.2019 08:44:22

Insert
Určitě mi to zajímá...nahoď fotky. Já teda mám vše a tu poslední expanzi si chci přelepit pro kamárády a děti....nicméně z BGG mám připraveno si udělat i ty nové národy, takže insert pro toto vše by se asi do základní krabice nevešel.

12.6.2019 10:12:51

METAL DICE
Tak po dnešní aktualizaci se definitivně začínám těšit na tuto hru...kovové kostky jsou ta pravá třešnička na dortu a vypadají skvěle :-)

12.6.2019 10:13:36

Zlaté žetony
Mě teda těšej hlavně ty zlatavý žetony. Snad se to z toho nesloupe. Vypadá to Deluxe :)

12.6.2019 11:34:10

Deluxe edition
U těch žetonů nebo "kreditů" mám rozporuplné pocity, protože jsem během kampaně loboval s mnoha dalšími za plastové kredity (viz dokaz)

https://www.etsy.com/listing/460510532/sci-fi-credits-set

A myslím, že by skvěle zapadli do tohoto sci-fi deluxe vydání a cenově bych tipoval, že by to bylo podobné.

Rozporuplné pocity jsou proto, že přes moje zklamání jsme byl hooodně překvapený designem těchto kartonových...to jsme ještě neviděl a hodně se na ně těším :-) ale je to karton, tak se bojím ošoupání a poničení.

12.6.2019 13:37:57

Shipping
Nechci zakřiknout....ale zdá se, že se moje kopie blíží :-) Dneska mi přišlo od Meeple Logistic info a tracking a podle dohledávání by to nic jiného nemělo být :-)

28.11.2019 22:27:46

Korenar
Faaakt? WoooHooo!
Já tomu pořád nevěřím, že ta hra opravdu existuje :D
______________________________________________________________
3D tisk: inserty, blbiny, vlastně cokoliv.
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/3d-tisk-insertu-21039/

29.11.2019 06:05:13

...
Tak to byl planý poplach :D přišla mi od Frantíků It´s A Wonderluf World.

Nicméně podle dnešní aktualizace se začalo s doručováním her před pár dny....začínají v EU, takže možná možná bude Vánoční překvapení.

6.12.2019 17:21:56

Vybíráme z Bazaru

Robin Hood a jeho dobrodružství
Robin Hood a jeho dobrodružství
Akt. cena: 690 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas