Le Havre - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, budovatelská, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Lookout Games
MindOK
Ystari Games
Autoři: Uwe Rosenberg
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Hra v pěti hráčích

Hru máme teď na nějakou dobu půjčenou a o víkendu jsme ji poprvé zkoušeli hrát v pěti hráčích. Přijde mi docela pitomý, že je tahů v kole jen 7, takže 3 kola za sebou má hráč jen jeden tah v kole, což je docela málo, plus není až tak zábavný takhle dlouho čekat a nic nedělat. Nezkoušel někdo nějakou úpravu pravidel, která by tohle nějak vylepšila?
Napadlo mě navýšit počet tahů na 10 nebo na 11 (ať je to zase lichý počet), aby každý hrál v kole alespoň 2x, s tím, že by se buď nějak vymyslelo doplňování na těchto tazích navíc, nebo by se v těchto tazích nic nedoplňovalo, ale aspoň by to byl tah navíc. Samozřejmě se tím prodlouží herní čas, což je trochu na prd, ale přijde mi, že by to pro variantu více než 3 hráčů mohlo být zajímavější.
Bohužel jsme to nezkoušeli a těžko říct, kdy se zase sejde dostatek lidí s chutí hrát Le Havre, a ani nemáme hru zas tolik nahranou, takže nedokážu moc posoudit, jestli by to hře nějak výrazně uškodilo nebo ne. Co myslíte?
20.10.2015 10:08:43

úprava
nejspíš to není to, co bys chtěl slyšet, ale navrhoval bych tuhle hru upravit tak, že bude pro 1-3 hráče. Mám jí rád, ale v 5 bych ji nehrál, ani kdyby mi někdo platil.

20.10.2015 10:13:42

Pět hráčů
Souhlasím s Pellym, jsou hry, které jsou v pěti hráčích super a v menším počtu to není ono, a pak jsou hry, které jsou v pěti hráčích nehratelné. Osobně bych taky Le Havre nehrál víc než ve třech hráčích, myslím si, že čtyři už jsou na hranici únosnosti, a než to hrát v pěti, to bych se asi svojí účasti vzdal.

20.10.2015 11:32:26

smitty
Do Uweho her bych nezasahoval. Věřím, že to má co do tahů a tak vychytané. Jeden tah v kole nevidím principiálně jako problém, nakonec to dopadne na každého.
Problém je dlouhá čekací doba mezi tahy, a tou zvýšením počtu tahů v kole nepohneš. Jen protáhneš (a nejspíš i rozhasíš - asi by se musely změnit i hodnoty krmení apod.) celou hru.
A ona ta herní doba bude úmorná už ve 4, jak naznačuje Pelly.

Závěr: pokud ti (a spoluhráčům) nevadí dlouhá čekací doba, hrej to v 5, tak jak to je. Pokud vadí, tak max. ve 3. Na Cavernu v 7 musel být Uwe taky dobře sjetý...

20.10.2015 11:44:38

díky
Díky všem za reakce, asi to teda nechám být, 3 lidi se stejně shání jednodušeji než 5. Kdybych to náhodou někdy měla nervy zkoušet, dám vědět, jak to dopadlo.

21.10.2015 10:22:04

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač Starý Svět - DELUXE
Zaklínač Starý Svět - DELUXE
Akt. cena: 2050 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas