Karak - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Karak - první hra

Autor: 1a2a3a4 | 1 hodina 10 minut | 7.2.2018 | 0

Hra: Karak

Hráči: 1a2a3a4, HajMi

další zářez do letošní herní výzvy (už jedeme extrémní výzvu)

 

Před vánoci v Mystery Boxu od Albi dorazil i Karak... nicméně stále bylo co hrát tak jsme se k němu dostali až dnes. 

Když jsme vzali hru ještě ve fólii pobavila nás přelepka "Oprava! Krabice neobsahuje 30 žetonů životů, ale 25......". Z podfólie na nás vykoukl selektivní lak a krabice rázem vypadá luxusněji (palec nahoru). Nicméně tím naše nadšení z rozbalování končí. Ač obsahuje hra +-95% kartonových komponent vše je v krabici už vyloupáno :-( (PROČ VŽDYŤ TO JE NA ROZBALOVÁNÍ HRY TO NEJLEPŠÍ !!!). No a pak se prohrabeš vším tím vyloupaným kartonem a dostaneš se k pitlíku na losování příšer a pokladů, NO FUJ! horší materiál na to vzít nemohli! (100%-NÍ recyklovaný plastový odpad, co se vyvážel do číny...) přesně takové detaily kazí zážitek z hraní! My si to však kazit nenecháme, pytlík letěl rovnou do koše a do krabice poputuje nový ušitý ze 100% bavněného plátna! 

Jinak samotná hra vypadá sympaticky, malebná grafika. Pravidla mají sice 7 stránek, ale samotných pravidel (duležitého textu) jsou max 2 stránky. Takže pravidla jsou opravdu jednoduchá :) a napsána srozumitelně.

já byl kouzelníkem, Hajmi zlodějkou. Protože jsem si tahal silnější příšery a kostky dobře padali, tak jsem za chvíli měl 2 sekery a 3 kouzla takže výsledek 11 v boji byl vždy jistý i kdybych hodil jen 2x jedničku. naopak zlodějka může projít kolem příšer nepozorovaně dál takře zvlídala najít více pokladů. tak v okamžiku najití draka JSME MĚLI POKLADŮ STEJNE  ale Hajmi ho nazvládla na poprvé porazit kdešto já mu dal v prvím útoku 19 a bylo poněm, a hru jsem díky tomu vyhrál... :) 

Hra je dost o náhodě (co si vylosuješ za desku katakomb, nasledně co si vylosuješ za příšeru/poklad, a pak co ti podne na kostkách...), ale děti prý vážně moc baví, a pro dospěláky (i hráče) je to fajn oddechovka :)

 

Jen mě napadla možnost zvýšení obtížnosti. aktuálně má drak sílu 15 (nejsilnější nestvůra - jejím poražením končí hra)  a když ho chcete porazit potřebujete alespoň 16 (což není moc problém)(k dispozici máte 2 šestistěné kostky + možnost 2 seker o síle 3 + možnost 3 kouzel o síle 1 (takže jde dosahnout až 21), mé vylepšení nahradit šestistěné kostky 4hranýma... :-)

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

House rule s 4strannou kostkou
Pozor, ve hře ve více hráčích než dvou byste už neměli tak lehké sehnat si +9 do útoku. Myslím že drak je vybalancovaný akorát.

20.10.2018 19:07:42

Vybíráme z Bazaru

Pyramids
Pyramids
Akt. cena: 105 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas