Inovace - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Asmadi Games
IELLO
Lacerta
REXhry
Autoři: Carl Chudyk
Rok vydání: 2010
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Kam až dojdeme /ve dvou/

Tuto hru jsem hrála vždy jen ve dvou a nějak se nepamatuju, že bychom došli dál než do 7. epochy. Dokonce jsem odstranila z každé epochy 2 náhodné karty, aby byla větší šance, že se dostaneme dál díky menšímu počtu karet v každé z epoch a opět jsme skončili na 7. Máte to jinak? ;-)
29.3.2016 09:07:41

10
My se dostali až do poslední epochy ve dvou hráčích. Tam už to pak byla ale rychlovka :D Pravda je, že to byla jedno z prvních her, takže nikdo ještě moc nevěděl co dělat. Teď už obvykle končíme tak na 8.

29.3.2016 09:17:54

...
Záleží hodně na hráčích... my ze začátku v prvních snad deseti partiích taky došli vždy jenom do sedmé, ale teď už stabilně docházíme od osmé a výše... asi to možná bude tím drobným house rule u tří karet, které byly až moc overpowered.

29.3.2016 14:50:28 | Upraveno autorem (porovnej)

matew
a jak jste to tedy pořešili? ;-)

29.3.2016 15:12:36

dotaz
Hru jsem zatím hrál pouze jednou a to ve čtyřech hráčích a tak nemám zkušenosti, ale když ve dvou končí brzy a na posledních pár etap nedoje, nejde třeba na zisk karet vlivu použít čtyřnásobek bodů místo trojnásobku?

5.11.2017 23:45:59

ad zdenda
No, popravdě tím by se asi ztratila možnost ukončit tu hru na ovládnutí epoch. Ono to je podle mě záměrně nejčastější ukončovací podmínka, páč ty vítězné body se v téhle hře dají ztrácet a zízkávat jako nic, takže to závěrečné počítání bodů by bylo hodně závislé jen na posledních tazích spíše než na tom jak si hrál po celou hru. Co vzpomínám tak se nám ani jednou nestalo že bychom si porovnávali skóre. Ale ty speciální podmínky na ukončení jsme použili už několikrát. Za zkoušku nic nedáš, ostatně hrát to ve čtyrech už je beztak takový chaos, že to ani rozbít nejde :-D

6.11.2017 01:03:56

7 ovládnutých karet
Hrajeme ve dvou a začali jsme teprve nedávno. Každopádně tohle nám vadilo hned po prvních pár hrách, že se na pozdější věky vůbec nemusí dostat. Stačí jedna mocnější bodovací karta, např. Perspektiva ve věku 4, a pak člověk už jen čeká na první aktivní kartu z věku, který chce ovládnout, a protihráč s tím ne vždy má šanci něco udělat. O vyházení některých karet jsme nepřemýšleli, to mi přijde jako škoda, ale včera jsme prvně zkusili hrát na 7 ovládnutých karet a hned došlo na pár karet i z věku 10. A klidně bych uvítal i jiný přepočet na množství bodů vlivu potřebných k ovladnutí epochy, než jen stálý pětinásobek. V prvních 3 dobách ještě ideál, pak bych to klidně zvedal, i přes přítomnost různých škodících karet. Nebo zvýšit požadavek na počet aktivních karet ovládané epochy. Ale v obou případech chápu, že by pak hra mohla v posledních dobách "zamrzat", když jsou tam karty na vyčištění herní oblasti či karet vlivu. Zároveň mi ale přijde hloupé být schopen z hlediska bodů vlivu ovládnout třeba věk Vesmírných závodů v době Renesance.

30.12.2019 10:21:12

Tuto hru si nejvíce užívám ve 2 hráčích. Respektive ji hraji pouze ve 2 hráčích. To jste schopni sledovat všechny své i protihráčovi karty. Ve vícero hráčích je to již nahodilý chaos, protože nemáte čas ani kapacitu sledovat všechny karty ve hře a za mě i dosti zdlouhavé. Standartně se dostáváme do 10 věku. A to hlavně proto, že je to jeden ze způsobů jak vyhrát hru. Buď ovládnete hodně karet nebo se dostanete do 10 epochy, kde jsou tak OP karty, že prostě díky nim vyhrajete. Takže jestliže mi hráč opravdu hodně utekl, má hodně ovládnutých karet a mnoho bodů vlivu, nezbývá mi nic jiného než se tlačit na 10 epochu.

31.10.2022 13:20:26

Taky bych to jinak než ve 2 nehrál. Jedna z mála konfliktních her, co manželka dává. Ve dvou časově 45-60 minut na partii, což je pro tento typ karetky akorát. Ale skončíme jak kdy, někdy jeden z nás uteče a končilo se třeba v 7.–8. věku, ale dvě loňské partie skončily 6:5 na počet získaných epoch/pokroků až v 10. věku, to bylo rozhodně super. Hodně záleží, co komu kdy přijde. Ale pár OP karet dokáže vývoj otočit o 180°.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

31.10.2022 15:38:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Flesh and Blood - karta Fyendal's Spring Tunic
Flesh and Blood - karta Fyendal's Spring Tunic
Akt. cena: 2200 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas