Fronta - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: ekonomická, vzdělávací
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Instytut Pamięci Narodowej
Trefl
Autoři: Karol Madaj
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jaka je? Da se k necemu prirovnat?

Tuhle jsem to zahlidl v nejake hrackarne a moc mne to nezaujalo (hry od Trefla jsou vetsinou jen pro male deti), ale ted jsem zabloudil na ZH a koukam, ze to ma celkem slusne hodnoceni, tak jsem o tom malicko zacal premyslet.

Retrostylem mi to malicko pripomina treba Kremlin, v rychlosti jsem projel navod, takze asi tusim, o cem to je, ale jake je to pri hrani? Je to hra, ktera stoji za koupi, nebo by to byl jen "lezak" ve skrini? Zkouseli jste to hrat i s detma, ktere nemaji sanci onu dobu pamatovat a bavilo je to?

Diky moc za info.
24.1.2017 16:52:54

fronta - stojíme denně, i s dětmi
Zdar,
nevím, k čemu přirovnat, nehrál jsem nikdy Monopoly.
Návod byl poněkud složitý, zčásti vinou podivného nebo neúplného překladu. Ale nakonec se to poddalo a momentálně to válcuje všechny ostatní hry, co doma máme (včetně Activit). Hrajeme skoro denně i s dětma (8 a 10 let), o normalizaci jim sem tam vyprávím a tohle je vcelku vkusný způsob, jak jim tu dobu přiblížit téměř bezprostředně.
Zatím jsme nějak dostatečně nepochopili smysl Burzy/tržiště, kam se stahuje neprodané zboží z obchodů, ale prodává se v poměrně vysokém kurzu, takže není moc důvodů na burzu vůbec chodit. Ale hra je vcelku svižná. Když ji hraješ ve dvou, trvá cca. 20 minut. Ve čtyřech něco kolem 40 minut. Každopádně se do toho musíš dostat, pár počátečních her tápeš, co se má dít, pak už to jde hladce...to je ale klasický vzorec snad u všech her.

1.2.2017 00:49:54

Burza
Burza v průběhu hry má smysl pro výměnu ve výhodném poměru 1:1 (tzn. tam, kde stojí figurka). Výměna 2:1 je použitelná spíše ke konci hry, kdy hráči chybí 1 věc a všichni jej blokují, tak na burze věc vymění (má-li za co) a vyhraje :-)

1.2.2017 08:03:05

Vybíráme z Bazaru

Iliad
Iliad
Akt. cena: 35 €
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas